Dynasty Warriors 9 Empires Recenzija (PS5)

Za vse, ki so že igrali igre iz serije Empires, Dynasty Warriors 9 Empires ne bo prinesel veliko presenečenj. Ta nekoliko bolj zapleten izdelek je vedno dopolnjeval preizkušeno formulo Omega Force z bolj strateškim ozadjem, s čimer je zmanjšal osredotočenost pripovedi na boj za oblast v obdobju treh kraljestev v kitajski zgodovini in se namesto tega bolj osredotočil na zagotavljanje Sandboxa – stilsko doživetje.

Če ste že igrali igro Empires, vam bo glavni način, Conquest, večinoma znan. Če se še niste ukvarjali s to stranjo franšize, bo Dynasty Warriors 9 Empires verjetno vas malo preplavil z vsemi novimi informacijami v začetnih urah igranja.

Če ustvarite svoj lik ali prevzamete nadzor nad enim od glavnih likov serije, boste skočili v enega od več razpoložljivih scenarijev, pri čemer vas bo vsak popeljal v drugo fazo konflikta Treh kraljestev. Ne glede na scenarij, ki ga izberete, končni cilj ostaja enak; da povečate svoje izbrano kraljestvo in prevzamete nadzor nad Kitajsko.

Obstaja veliko načinov, kako to doseči. Svobodno lahko igrate samotnega rangerja in si postavite svoje osebno oporišče, ko rastete v moči, ali pa se pridružite enemu od generalov uveljavljenih kraljestev, se prebijate skozi njihove vrste in morda celo sami postanite general. Ne glede na to, katero pot izberete, bo vaš čas z Dynasty Warriors 9 Empires vključeval veliko zadrževanja po menijih in mikroupravljanja širitve vašega izbranega kraljestva.

To v praksi pomeni, da je treba rekrutirati častnike, uravnotežiti vaše gospodarstvo in obroke hrane, ohraniti število vaših vojsk in plačati za njihov trud. Poleg tega boste morali v svojem prizadevanju za prevlado prevzeti nova ozemlja in tudi braniti svoja ozemlja, če bo sovražnik naredil potezo na vašem terenu. Seveda so to samo osnovni sistemi; Za pomoč pri svojih temeljnih ciljih boste ustvarili zavezništva z drugimi kraljestvi, da bi preprečili invazije, zgradili odnose s svojimi četami in častniki, da bi povečali njihovo uporabnost v bitki.

Tega je veliko in Dynasty Warriors 9 Empires ne razloži veliko sistemov v igri. V igri je meni z tutorialom, vendar poleg nekaterih osnovnih razlag, ne gredo dovolj daleč pri razlagi globlje strani strateških elementov igre. Postopek seznanitve z igro je neprizanesljiv.

Igranje pri gladkih 60 sličicah na sekundo, je skoraj da brezhibno. Prepričan sem, da lahko rečem, da je to najboljša igra Empires, kar sem jih kdaj igral. Gibanje je tekoče, animacije so videti vredu, strojna oprema PS5 pa lahko brez truda upodablja na stotine sovražnikov na zaslonu, ki vas napadajo hkrati.

Ena največjih kritik, naslovljenih na prvotno glavno izdajo Dynasty Warriors 9, je bil odvečen, prazen in brez življenja odprt svet. Izkazalo se je kot poceni način za izkoriščanje priljubljenosti iger z odprtim svetom in ustvarjanje iluzije, da si prizadevajo za razvoj franšize.

Ker so zdaj v Dynasty Warriors 9 Empires namenili veliko ur, bodo kritiki prehoda v odprt svet z veseljem ugotovili, da se zdi, da je Omega Force sama priznala, da je bil to nekoliko neuspešen eksperiment. Široko odprt zemljevid je bil poudarjen do te mere, da bi vam bilo odpuščeno, če se sploh ne zavedate, da igrate igro z odprtim svetom. Nekako je še vedno tam, saj imajo igralci zdaj možnost, da se sprehajajo po različnih mestih, medtem ko komunicirajo in se družijo s svojimi častniki, spremljevalci in meščani. Med temi izleti je še vedno mogoče zaiti z uhojene poti in raziskovati, vendar je to zdaj mogoče popolnoma prezreti. Kar zadeva same bitke, imajo veliko bolj tradicionalen pristop, pri čemer so bitke izbrane iz menija, preden se odvijajo v vnaprej določenem delu zemljevida.

K sreči se vse vaše politične in strateške načrte izvajajo izključno prek menijev. Imel sem pomisleke, da bom prisiljen sodelovati z odprtim svetom, ko bom moral potovati na različna področja, da bi se ukvarjal z različnimi funkcijami in sistemi. Vesel sem, da temu ni tako, in upam, da bo Omega Force, razen z odpravo odprtega sveta, obnovil svoj fokus in ponovil bistvene stebre franšize, ki jih imajo vsi radi, namesto da bi poskušali vnesti funkcije.

Review koda podana z strani – CD Media S.E – https://www.cdmedia.gr

6/10
Total Score
Normal

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Smurfs: Mission Vileaf – PS4 Recenzija

Next Post

Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarock PS5

Related Posts