Horizon Forbidden West: Complete Edition – recenzija za PC

Horizon Forbidden West je bila sprva izključno na voljo za PlayStation. 21.03.2024 je izšla tudi računalniška različica Horizon Forbidden West: Complete Edition. Nesprtno sem čakala, da bom igro lahko preigrala na svojem računalniku. In tudi tokrat me je igra popeljala skozi čudovite pokrajine.  

Igra je razvita s strani Guerrilla Games in je nadaljevanje priljubljene igre Horizon Zero Dawn. V igri prevzamete vlogo Aloy, mlade lovke in bojevnice, ki se podaja v neznani svet, poln robotov in različnih plemenskih skupnosti. Aloy se odpravlja v Forbidden West, da bi raziskala nove pokrajine, odkrila nove tehnologije in razkrila skrivnosti, ki so zakrite pod površjem postapokaliptičnega sveta.   

Poleg tega igra vključuje obsežno zgodbo, polno zanimivih likov, nepozabnih prizorov in presenetljivih preobratov. Svet v Forbidden West je oblikovan z mislijo na raznolikost in raziskovanje, kar igralcem omogoča, da se izgubijo v bogatem in dinamičnem okolju. 

Napredek v igri temelji na različnih misijah, bojnih spopadih in iskanju različnih virov in izboljšav za Aloy in njenega spremljevalca. Poleg tega lahko igralci izboljšujejo veščine in opremo ter odklepajo nove sposobnosti, ki jim pomagajo premagovati vedno bolj zahtevne izzive. 

Zdaj pa za najpomembnejše vidike računalniške izdaje igre Horizon Forbidden West – kako dobro se igra na računalniku. Varno je reči, da je igra povsem fantastična in na splošno odličen primer tega, kako popolna računalniška prilagoditev izgleda. Uspešnost je izjemna in celo moj računalnik srednjega razreda ni imel težav, da bi povišal hitrost sličic na sekundo, vse skupaj z grafičnimi možnostmi ki so bile nekje med “High” in “Very high” je igra izgledala resnično fantastično. S pomočjo DLSS sem uspela pridobiti še nekaj sličic na sekundo, kar sem takoj izkoristila na svojem monitorju.

Od trenutka ko sem stopila v bujne okolice Horbidden West, je bilo očitno, da pri Guerrilla Games niso šparali pri optimizaciji za PC platformo. Očarljivi razgledi, kompleksni detajli in dinamični svetlobni učinki so bili brezhibno upodobljeni.  Ne glede na to ali sem prečkala gosto džunglo, plezala po visokih pečinah ali se potapjala v podvodne ruševine, je bil vsak trenutek vizualna paša za oči. 

Kar zadeva uspešnost na PC-ju je igra na moji opremi delovala brezhibno. Tudi med intenzivnimi bojnimi spopadi in obsežnimi raziskovanji, je igra ohranjala tekoče in stalno število slišic. Možnost prilagajanja grafičnih nastavitev mi je resnično omogočila odlično prilagoditev po mojih željah. S tem pa je zagotovila ravnotežje med osupljivimi vizualnimi detajli in optimalno uspešnostjo. 

Rabila sem nekaj čaka, da sem se iz kontrolerja navadila na tipkovnico in miško. Vendar pa igra omogoča nastavitve prilagoditve kar mi je omogočilo prilagoditev kontrol po svojih željah. Vsestranskost, ki ju omogočata miška in tipkovnica je moje celotno igranje popestrilo, še posebej med bojnimi sekvencami in ciljanjem z orožjem na daljavo. Kljub temu pa vam z veseljem sporočam, da lahko brez težav igro preigrate tudi z Dualsense kontorlerjem in v celoti dožitive vse te male “dotike”, ki jih kontroler ponuja in s tem (vsaj meni) le-to izboljša igralno izkušnjo. 

Vmesnik je bil premišljeno prilagojen za PC. Z intuitivnimi meniji in navigacijskimi sistemi, ki so se počutili naravno in odzivno. Od upravljanja inventarja in izdelovanja predmetov do navigacije po obsežnem drevesu za nadgranjo naših sposobnosti. Vse je bilo brezhibno integrirano in je zagotavljalo tekočo in prepričljivo izkušnjo skozi celoten čas igre.  

Ko govorimo o lepoti imate v igri na voljo ogromno možnosti prilagajanje grafike s katerimi lahko še dodatno prilagodite kakovost in uspešnost. Med njimi so možnosti za teksturo, sence, teren, vodo, oblake, ambientalno osvetlitev, filtriranje tekstur, sence in odseve v prostoru na zaslonu, splošno raven podrobnosti, globinsko polje, zameglitev gibanja, bleščanje…Nekatere imajo več stopenj kakovosti, od zelo nizke do zelo visoke, medtem ko imajo druge krajši seznam ali pa so celo samo vklopljene ali izklopljene. Vse nastavitve sem si nastavila na najvišjo raven, razen zameglitve gibanja, ki sem ju izključila. 

Za igro boste na računalniku potrebovali 150 GB prostora. To res ni malo, vendar ne pozabite, da ta različica vsebuje tako glavno igro kot njen DLC Burning Shores.  

Igra Horizon Forbidden West za računalnik je izjemno dovršena in odlična izkušnja, ki bo zagotovo pritegnila ljubitelje odprtih svetov, akcijskih iger in pustolovščin. S svojo osupljivo grafiko, bogato zgodbo in tekočim igranjem ponuja nepozabno popotovanje v Forbidden West. Priporočam jo vsem, ki si želijo izkušnje, ki presega meje običajnih računalniških iger.  

10/10
Total Score
The best
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Unicorn Overlord – recenzija za Playstation 5

Next Post

South Park: Snowday! – PS5 Recenzija

Related Posts