Park Beyond – PS5 recenzija

V igri Park Beyond lahko igralci ustvarijo svoj tematski sanjski park, ne da bi jih pri tem ovirala gravitacija ali domišlija. Zahvaljujoč dostopnemu upravljanju in kampanji, ki temelji na zgodbi, se bodo igralci naučili upravljanja parka ter gradili vse bolj nore vožnje in modularne vzpenjače. Igro je razvil nemški studio Limbic Entertainment in izdal Bandai Namco Entertainment. Po štirih letih dela na Tropicu 6 (2019) je ekipa želela ustvariti nekaj novega in dva navdušenca nad tematskimi parki sta vodstvu predstavila zamisel o izdelavi simulatorja tematskega parka. Park Beyond je narejena za platformo PlayStation 5, Windows PC, Xbox Series X in Series S junija 2023.

V Park Beyond lahko ustvarite park svojih sanj. Prevzemite vlogo na novo zaposlenega vizionarskega arhitekta za podjetje, ki je v težavah in ustvarite osupljive tematske parke. Ustvarite lahko vožnje, o katerih ste vedno sanjali, vendar le-te v resničnem življenju ne morejo obstajati. V igri se povežete s Philom, navdušenim parkovnim veteranom, Izzyjem, strogim, a prijaznim direktorjem, in množico drugih barvitih in strastnih likov, da zgradite uspešno in donosno parkovno podjetje. Upravljanje kontrolerja pa je enostavno in dostopno.

Igralci se bodo v igri srečali z različnimi svetovalci, ki bodo igralcu predstavili različne konflikte. Na primer, domiselno atrakcijo, ki jo predlaga svetovalec, lahko drugi natančno pregleda, ker morda ni finančno izvedljiva. Igralci se morajo soočati s temi dilemami in redno sprejemati odločitve. Igralec bo sodeloval tudi na sestankih, na katerih bo upravnemu odboru parka razložil svoje načrte za park.

Ko gre za dejansko gradnjo vašega parka, je to večinoma preprost postopek. Na začetku imate dostop do nekaj voženj, kot je klasična gusarska ladja, in ko eno postavite, načrtujete, kje bodo vaši obiskovalci stali v čakalni vrsti, da bi vstopili nanjo, in kje bodo izstopili. Imate nekaj trgovin in druge dobrine, in vse skupaj povežete s potmi, ki jih postavite po mapi.

Gradnja toboganov je nekoliko bolj zapletena, vendar je precej prizanesljiva. Med seboj povežete različne dele steze in nekatere posebne dele. Med gradnjo se izvaja simulacija, ki prikazuje fantomski vlak, ki potuje po progi, ki ste jo zgradili, in bo poudarila morebitne težave, na primer, ali je vaša proga pod ostrim kotom, zaradi česar se bo vlak iztiril, ali če tir trči v kaj podobnega zid ali morje. Le-to boste morali uspešno popraviti in prirediti terenu.

Ko zgradite nekaj zanimivosti, je čas, da odprete vrata javnosti. Oiskovalci pridejo, porabijo denar za vožnje in prigrizke ter seveda uporabljajo tudi stranišča. Najamete osebje, ki vzdržuje park, na primer čistilce, ki skrbijo za čistočo, in mehanike, ki vzdržujejo vožnje in popravljajo morebitne okvare. Nenavadno pa je, da svojemu osebju dejansko ne morete naročiti, naj gredo popravit prevoz ali pospravijo nered, in lahko samo upate, da se bodo tega kdaj lotili. Skozi park imamo mnogo poti, ki so včasih prav sitne. Zgodi se, da obiskovalci zaradi gneče obtičijo na križičšu, kjer odvržejo ogromno odpadkov. Našega osebja, ki bi to počistilo pa ni mogoče usmerjati in lahko samo upamo, da bodo kmalu počistili ta nered.

Ko imate dobičkonosen park odklenete raziskovalne možnosti, ki vam omogočajo, da zgradite več voženj, več trgovin in zaslužite več denarja. Med igranjem se bo začel polniti tudi “impossification” meter, in ko se napolni, se lahko odločite za izboljšanje vožnje, trgovine ali člana osebja na dokaj nemogoč način. Kot na primer – svojemu mehaniku lahko date jetpack, da hitreje pride do atrakcije, ki se je pokvarila.
Na žalost ima Park Beyond zaenkrat številne sistemske težave, ki lahko povzročijo slabo voljo, a ko jih enkrat razumete, lahko nekatere od njih uporabite sebi v prid na nenavadne načine. Na primer – vsaka vožnja in nakupovanje v vašem parku imata vzdrževalno vrednost. Trgovine in preproste vožnje, kot so vrtiljaki, ne potrebujejo vzdrževanja, medtem ko bodo večje atrakcije zahtevale veliko več sredstev, da bodo luči ostale prižgane. To pomeni, da morajo tobogani ustvariti veliko več denarja kot trgovine ali manjše vožnje, da bi zaslužili za preživetje, a zanimivo je, da ga dejansko ne. Pravzaprav je najboljši način za zaslužek v igri tako, da zgradite nekaj manjših voženj, da stranke spravite skozi vrata, nato pa napolnite svoj park z različnimi restavracijami, trgovinami s pijačami in z blagom ter nato zvišate cene.

V igri je možno vaš park tudi razširiti. Ko zapolnite svojo nepremičnino lahko kupite sosednje zemljišče in začnete graditi tudi na njem. Težava je v tem, da novo zemljišče, ki je manjše, ne bo imelo toliko atrakcij ali restavracij, da stranke porabijo denar, kar pomeni, da kljub temu, da ste svoj park povečali, zna dobiček takoj pasti.

Na žalost je najlažji način za napredovanje v igri to, da postavite srednje velik dobičkonosen park, ki se na žalost osredotoča ne na vožnje, ampak po zapravljanju v trgovinah, kjer so cene močno previsoke. In če pustimo igro prižgano, brez da karkoli delamo, bomo že čez nekaj malega časa na banki imeli ogromno denarja.

Vaš park mora biti dobičkonosen – trije meseci negativnega dohodka pomenijo konec igre, tudi če niste zadolženi. Kombinacija zabave, ki prihaja od obiskovalcev, ki se odpravijo na zabavne vožnje, ki so jim všeč in čistoče ustvari raven privlačnosti vašega parka. S tem pa odklenemo nove trgovine in vožnje.

V igri so se pojavile tudi tehnične in grafične težave, ki so na čase otežile igranje. Pojavile so se težave s čakalnimi vrstami za vožnje, ki se naključno prekinejo, tako da začnete izgubljati denar. Nekajkrat je zamrznila tudi slika – posledica tega je bilo prisilno ugasnjena igra, ki na srečo ni poškodovala shranjene datoteke.

Park Beyond bo nekega dne verjetno precej dober, vendar danes še ni tam, kjer bi že moral biti. Trenutno gre za simulacijo gradnje zabaviščnih parkov, ki ne vključuje funkcij, da bi igri dali pravi pomen grajenja zabaviščnih parkov. Je pa zanimiva in zabavna igra, ki kljub trenutnim napak nudi veliko zabave.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Next Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Related Posts