Unicorn Overlord – recenzija za Playstation 5

Unicorn Overlord je edinstvena taktična RPG igra, ki igralca popelje v svet magije, fantazije in epskih bitk. Razvil jo je studio Vanillaware. Izdana je bila za Playstation 4, Playstation 5, Nintendo Switch in Xbox Series X/S.

Ena od najopaznejših značilnosti igre je zagotovo njen neverjeten vizualni dizajn. Vsak element igre je oblikovan z izjemno pozornostjo do detajlov. Od samorogov, utrdb pa vse do čarovnikov. Barve so živahne in žive. Okolje pa je oblikovano na takšen način, da ima igralec res občutek, da je vstopil v čarobni svet. Animacije so med igranjem bile gladke in tekoče, kar je še dodatno poudari čarobnost sveta Unicorn Overlord.

Tudi zgodba igre je dobro premišljena in izjemno kvalitetno narejena. Unicorn Overlord se odvija v srednjeveškem svetu Fevrith. Igralci boste prevzeli vlogo princa Alaina, zakonitega dediča prestola. Vaša naloga je, da osvobodite svet iz primeža zlobnega cesarja. Vaše potovanje je polno težkih preizkušenj. Od sklepanja zavezništva z drugimi do osvajanja. Skozi zapleteno zgodbo se igralec sooča z moralnimi, političnimi spletkami in super bitkami.

Vaš glavni cilj je sestavljanje vojske in zmagovanje bitk za povrnitev prestola. Te bitke predstavljajo osredno točko igre. Razporejene so po obsežnem svetu petih kraljestev Fevrith-e. Igralec se tukaj lahko sreča od majhnih spopadov pa do ogromnih, večstopenjskih bitk.

Začetek Unicorn Overlord pokaže, da je bil sovražni cesar nekoč zaupanja vreden pomočnik Alainove matere, kraljice, vendar ju je izdal skupaj z več drugimi vojaki. To postavlja možnost za zanimivo zgodbo o tem, zakaj so se ti ljudje odločili upreti. Toda v prvih pol ure je razkrito, da je večina sovražnikov, s katerimi se soočate, v resnici le pod nadzorom uma. To boste uredili z magijo in jih boste lahko rešili.

Vendar pa je morda najbolj zanimiva lastnost Unicorn Overlord njena igralska globina. Igralci imajo na voljo širok spekter možnosti za razvoj svoje strategije. Lahko se odločate za mirno diplomacijo in sklepanje zavezništev z drugimi. Lahko pa se odločite za vojaško osvajanje teritorija. Kakšno pot boste izbrali je popolnoma odvisno od igralca in njegove odločitve. Moram povedati, da vsaka od teh možnosti prinaša svoje izzive in nagrade.

Tipična bitka v Unicorn Overlord se odvija na naslednji način. Začnete na poveljniškem položaju na enem koncu zemljevida in običajno morate premagati vodilnega na drugem koncu ter zajeti sovražni poveljniški položaj. Vaše enote pokličete in jih preusmerite po zemljevidu. Točke moči se kopičijo s časom, s porazom sovražnih enot ali zajetjem sovražnih oporišč. Drugi glavni vir, ki ga je treba spremljati je vzdržljivost vaše enote. Vsaka ima le določeno število. Vsak stik s sovražno enoto pa porabi točko vzdržljivosti. Ko teh zmanjka se enota več ne more premakniti in braniti.

Vse to se dogaja v realnem času na zemljevidu, čeprav lahko  kadar koli igralec pavzira igro, da si vzame trenutek in oceni premike enot. In čeprav jim poveste, kam naj enote gredo, so precej samozadostne, ko gre za dejanski spopad s sovražniki.

Pred bitko lahko natančno nastavite, kako se obnaša vsak lik v enoti. Na primer, da zdravnik uporablja zdravljenje samo takrat, ko se zdravje zaveznikove enote zmanjša pod določen odstotek ali da konjeniška enota uporablja določen napad pri trčenju z drugo enoto.

Enote lahko vključujejo do šest borcev, vendar vas Unicorn Overlord na začetku omeji z majhno enoto do dveh likov. Vsak lik ima svoj razred s svojimi koristmi. Na primer razred tatu se hitro izogiba napadom, medtem ko vam Griffon Riders omogočajo prednost letenja po zemljevidu. Veliko teh likov se zbira z dokončanjem stranskih nalog po celem svetu.

Zraven vsega tega je igra izjemno prilagodljiva. Igralci lahko prilagodijo svoj način igranja z različno izbirno težavnostnih stopenj. Omogoča igranje za popolne začetnike, ki želijo brezskrbno preigrati čarobni svet. Tako, da tudi, če v tem stilu iger niste domači, lahko brezskrbno preigrate in doživite ta magični svet.  Ravno ko mislite, da ste se naučili vsega, kar morate vedeti, kako pristopiti in zmagati na svojih velikih taktičnih bitkah, igra razkrije še en košček sestavljanke, ki jo morate upoštevati.

Mehanika v Unocorn Overload je prijazna igralcu. Tutoriali so dobro oblikovani in vas postopoma uvajajo v različne vidike igre. Kar je bistvenega pomena, da se novi igralci naučijo osnove igre. Uporaba kontrol in ukazov je enostavna in odzivna, kar mi je omogočilo tekoče igranje.

Naj vam dam nasvet –  ne pozabite shraniti pred ali med bitkami. Opazila sem tudi, da včasih vreme vpliva na bitke in omejuje vaš pogled na polje, kar še bolj otežuje načrtovanje gibanja.

Unicorn Overlord je brez dvoma ena najbolj impresivnih iger v svojem žanru. S super estetiko, globino zgodbe in dobro mehaniko, se bodo igralci lahko za ure in ure potopili v raziskovanje čarobnega sveta. Je nedvomno igra, ki bo navdušila tako casual igralce kot tudi ljubitelje taktičnih iger. Sem mnenja, da je igra postavila novo merilo za prihodnost tega žanra.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Alone in the Dark – recenzija za Playstation 5

Next Post

Horizon Forbidden West: Complete Edition – recenzija za PC

Related Posts