South Park: Snowday! – PS5 Recenzija

Južni park: Snowday! Recenzija (PS5) – Cartmanova želja po snežnem dnevu se je uresničila! Sveže po dveh neizmerno nezaslišanih igrah South Park z naslovoma The Stick of Truth in The Fractured But Whole se South Park vrača s še eno domiselno in nenavadno ponudbo v South: Park Snowday!.

Južni park: Snowday! je domišljijska pustolovščina, ki nas popelje po že vsem znanem mestecu in spoznamo, že vsem znane like ikonične risanke. Igra se začne z nenavadno novico, da je njihovo celotno mesto prevzel snežni metež in povzročil tudi nekaj smrtnih žrtev. Vse kar si glavni lik želi je, da bi se šel ven igrati s svojimi prijatelji. 

Vaš karakter je novi fant v mestu, ki je znan po temu, da je v vsaki igri premočan in v tej igri dodajo pravila, da bi vas omejili in da ne boste premočni, seveda sčasoma to ne pije vode, ker prej kot slej prideš do točke, kjer ste premočni za svoje sovražnike. Celotna igra se vrti okoli vas in reševanju vašega mesta pred neko temno snovjo, ki je zajela prebivalce South Parka. 

Borbe v igri so lahko večigralske ali pa vas igra združi še s tremi liki, ki jih vodi umetna inteligenca. Igra je sama po sebi dovolj zanimiva in zabavna ampak z vašimi prijatelji še toliko bolj. Napadate zasnežene baze polnih otrok, ki predstavljajo različne skupnosti. Začnemo borbo z vilinci ampak se sčasoma to vse prelevi v neka čudna bitja, ki so mešanica vsega živega in mrtvega. V glavnem je vaš arzenal osnoven in vsebuje neke nože, lok, čarobno palico tipa gandalfa in tukaj se večinoma stvari zaključijo. 

Nov način igranja v primerjavi s prejšnjimi igrami je zanimiv in verjetno večini igralcev bolj zanimiv kakor potezni način igranja. Vendar kljub temu izgubi neko magičnost pri strategiji bojevanja. Vendar so v Snowday dodali nekaj malega strategijji in sicer posebne kartice, ki lahko okrepijo vaše napade in obrambo. 

Vse bo odvisno od vaših kartic, kako se boste znašli v bojih in če boste dovolj močni, da premagate svoje sovražnike, pa čeprav sama igra res ni težka. Ena najbolj zanimivih moči mi je pobeg s prdcem. Zmeraj, ko sem uporabil to sposobnost sem se nasmejal in užival v tem, kako so sovražniki “bruhali” vse povprek. Vse kartice in sposobnosti je možno še dodatno nadgraditi in narediti napade in obrambo še močnejšo. 

Poleg navadnih kart pa so na voljo tudi bullshit karte, ki spreminjajo pravila igre in vam, dajo neko prednost pred sovražniki. S tem postanejo oni ali vi toliko močnejši in lahko spremeni celoten potek igre in borbe. Zdravljenje je tudi del igre ampak v večini ne boste potrebovali le tega. Opazil sem, da so naši AI soigralci, kar močni in preprosto lahko pustite vajeti v njihovih rokah in bo vse narejeno. V primeru, da boste izgubili kakšnega soigralca ga lahko oživite tako, da nekaj časa stojite v krogu in ga boste oživili. 

Valute v igri so smešne in zabavne. Imamo toaletni papir, ki ga zbiramo za različne nakupe. Poleg tega pa zbiramo tudi temno snov, ki je glavni vir energije. Uporabljamo za povečanje zdravja, moči in še mnogo več. Igra je sama po sebi solidna ampak ne pokaže nič novega in ne prinese nobene želje po ponovnem preigravanju. Ena redkih dobrih stvari je, da vaša denarnica ne bo preveč trpela ob nakupu.

6/10
Total Score
Normal

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Horizon Forbidden West: Complete Edition – recenzija za PC

Next Post

PS PLUS igre za mesec April 2024

Related Posts