MotoGP 24 – PS5 Recenzija

MotoGP je že dolga leta oziroma desetletja del igričarske skupnosti in sem bil zmeraj navdušen nad tem, kar lahko ponuja. Iskreno sem začel te dirkaške igre začel resno in bolj pogosto igrati šele pri konzoli PS4 in moram priznati, da mi je z leti igranje na splošno dirkaških iger priraslo k srcu. Čeprav ni vsako leto nekaj posebnega in zmeraj ne moremo pričakovati norih posodobitev in izboljšav so pa razvijalci pri igrah MOTOGP zmeraj aktivni. 

Načinov igranja ni ogromno in iskreno nič novega. Trening, karierni način, online, coop in še nekaj osnovnih offline načinov. Kolikor sem imel čas preigravati igro sem se najbolj navezal na karierni način, ki je res dober. Simplističen hkrati pa globoko poudarja vse, kar bi si pričakovali od MotoGP načina. V načinu kariere so razvijalci dodali, kar nekaj stvari, ki bo polepšalo in naredilo igranje malo bolj privlačno. Tekom leta boste lahko tako vi kot tudi vaši nasprotniki menjali ekipe, oziroma ne ravno vsako dirko ampak vsaka pol koledarskega leta. 

To pomeni, da boste imeli veliko nekih sprememb in ne bo igranje tako monotono. Veliko novih obrazov, mladih in potencialnih nasprotnikov in seveda vrhunskih dirkačov, ki bodo počasi padali v jamo pozabe. Poleg tega karierni način dodaja tudi osnovno rivalstvo in seveda tudi možnosti odgovarjanja na socialnem omrežju, ki lahko vpliva na voljo tako vaših rivalov, kot tudi vaše ekipe. Bolje kot se boste razumeli z vašo ekipo večja možnost, da boste dobili izboljšave za vaš motor oziroma bo teh izboljšav več. Tako boste lahko ostali konkurenčni v prihodnosti. 

Pomembno je vedeti, da so razvijalci v novi igri izboljšali odzivnost motorjev in obnašanje na dirkališču. Odvisno od vremenskih razmer in vašega znanja vožnje bo na koncu vaš rezultat. Če boste preveč pogumni med deževnimi dirkami in treningi se boste kaj hitro znašli na tleh in v pesku. Temu je tudi tako, če boste premočno in prehitro dodajali gas med zavijanjem oziroma ob koncu zavoja. Iskreno bi priporočal, da najprej naredite nekaj osnovnega treninga ravno toliko, da boste pridobili osnovno znanje vožnje in kako se obnašati ob različnih vremenskih razmerah in zavojih. 

Kljub vsem izboljšavam še zmeraj ne moremo govoriti o čisti simulaciji ampak se še zmeraj nagiba k bolj arkadnemu načinu pa čeprav z leti le to razvijalci izboljšujejo in nadgrajujejo. Čeprav so izboljšave na vseh koncih in vas mogoče malo straši, če boste sposobni sploh dirkati pa vam povem, da vas ne rabi nič skrbeti. Nastavitve so dovolj poglobljene, da si lahko uredite skoraj vsako malenkost po vaših željah, tako, da se boste lahko v miru naučili igranja hkrati pa vam stvari ne bodo pretežke. Ogromno je pomoči v igri, ki jih lahko vklapljate in izklapljate po lastni presoji in želji. Letos pa so pri Milestone dodali tudi prilagodljivo težavnost, ki vam tekom dirkanja, treningov in kvalifikacij avtomatično spreminja težavnost vaših nasprotnikov. Če se boste počutili prehitre bo sistem to zaznal in vas hitro postavil na realna tla, hkrati pa, če boste imeli slabe dneve pred sabo, vam bo tudi sistem tukaj pomagal, da se boste lahko malo bolje počutili in si počasi dvignili samozavest.  

Igra vam ponuja ogromno različnih možnosti od dinamičnega vremena pa vse do bolj strogih stevardov, ki ne bodo nadzorovali samo vas ampak tudi ostale dirkače. Vse vam je na voljo v nastavitvah, kjer si lahko poljubno urejate. Na začetku sem si dal, da so stevardi zelo strogi in se mi je po prvih začetnih dirkah zdelo, da niti niso toliko ampak, ko sem začel delati malo večje napake sem videl, da bo treba malo bolj paziti kaj delam. Poleg tega pa med treningi in kvalifikacijami lahko pridobite pogled v posebno telemetrijo vaših krogov, ki ste jih opravili in lahko zelo podrobno vse analizirate in ugotovite, kje izgubljate čas in kje na stezi ste najhitrejši. 

MotoGP že dolga leta navdušuje igričarsko skupnost, in odkar sem začel resno igrati na konzoli PS4, sem bil vedno bolj prevzet nad tem, kar ponuja. Čeprav osnovni načini igranja ostajajo enaki, je karierni način izstopal kot moj najljubši, saj je tako preprost kot tudi globok, vse kar bi si želeli od MotoGP izkušnje. S stalnimi posodobitvami in izboljšavami razvijalci ohranjajo igro svežo, dodajajoč nove elemente, kot so menjave ekip in razvoj rivalstva, kar ohranja igralnost raznoliko.

Na koncu, MotoGP igralcem ponuja izjemno izkušnjo, ki združuje zabavo in izzive, hkrati pa omogoča napredovanje in prilagajanje po lastnih željah. Z obsežnimi možnostmi prilagoditve in nenehnimi posodobitvami je MotoGP postal klasična izbira za ljubitelje dirkaških iger, ki želijo resnično izkusiti vzdušje MotoGP prvenstva.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Dragon’s Dogma 2 – recenzija za PC

Related Posts