Suicide Squad: Kill the Justice League – recenzija za Playstation 5 

KODA JE BILA DANA S STRANI CD MEDIA

Suicide Squad: Kill The Justice League je pričakovana akcijska avantura, ki jo je razvilo studijsko podjetje Rocksteady Studios. Po dolgih letih pričakovanja in špekulacij je igra končno ugledala luč sveta, pri čemer je s seboj prinesla obljubo intenzivnega boja med dobrim in zlom. Namesto da bi bili junaki, smo igralci postavljeni v čevlje zloglasne skupine antiherojev, Suicide Squad, ki ima tokrat nekoliko drugačno nalogo. Likvidirati mora člane Justice League, ki so postali grožnja za svet.  

Suicide Squad: Kill The Justice League je izšla za platforme PlayStation 5, Xbox Series X/S in Microsoft Windows. Lastniki deluxe izdaje so imeli možnost igranja z zgodnjim dostopom že od 29. januarja 2024. Za vse ostale igralce je bila igra uradno izdana 2. februarja 2024. 

Najprej moramo omeniti vizualni spektakel, ki ga ponuja Suicide Squad: Kill The Justice League. Grafika je osupljiva, z natančno oblikovanimi detajli v vsakem kotičku Gotham Cityja. Likovno oblikovanje je brezhibno, z vsakim članom Suicide Squad in člani Justice League. Vsak od likov ima svojo edinstveno osebnost, ki se odraža skozi oblačila, gibe in animacije, kar dodaja globino v svet, ki ga raziskujemo.  

Poleg vizualnega presenečenja igra ponuja tudi inovativno igralno mehaniko, ki zagotavlja svež pristop k akcijskim igram. Kot člani Suicide Squada imamo možnost igrati z različnimi liki, vsak s svojimi edinstvenimi sposobnostmi in veščinami. Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang in King Shark vsak prispevajo k ekipi s svojim stilom bojevanja in posebnimi napadi. Sposobnost preklapljanja med liki med igro omogoča igralcem prilagajanje strategije glede na situacijo, kar dodaja globino in raznolikost v boju proti nasprotnikom. Borilni sistemi so tekoči in odzivni, kar omogoča izvajanje zapletenih in spektakularnih potez brez težav.

Vsak lik v igri ima svoje edinstvene lastnosti, sposobnosti in osebnostne značilnosti, ki jih naredijo živahne in zanimive za raziskovanje. 

Harley Quinn je ena izmed najbolj prepoznavnih članic Suicide Squad. Znana po svoji norosti in nepravilnostih, se Harley odlikuje po svojem nekonvencionalnem pristopu k bojevanju in značilnem humorju. 

Deadshot, pravo ime Floyd Lawton, je spreten strelec. Z izjemno natančnostjo in iznajdljivostjo je ključen član Suicide Squad, ki ga igralci lahko prevzamejo v igri. 

Captain Boomerang je mojster v metanju bumerangov in drugih improviziranih orožij. Njegov sarkastičen značaj in nepredvidljivi slog boja ga naredijo za edinstvenega dodatka ekipi. 

King Shark je velikanski antropomorfni morski pes, ki je močan in neustavljiv v boju. Kljub svoji divji zunanjosti ima King Shark nekaj srčnosti in pogosto prispeva k ekipnim naporom na svoj edinstven način. 

Igralci se srečajo tudi s člani Justice League, ki so bili hipnotizirani in so zdaj glavni nasprotniki v igri. Med njimi so ikonični junaki, kot so Superman, Green Lantern, Batman, Flash in Wonder Woman. V igri predstavljajo močne in zahtevne nasprotnike. 

V igri Suicide Squad: Kill The Justice League me je najbolj navdušila zgodba. Rocksteady Studios je ustvaril poglobljeno in napeto pripoved, ki nas popelje v svet, kjer pravičnost ni vedno takšna, kot se zdi. Kot člani Suicide Squada smo postavljeni v moralno vprašljive položaje, kjer moramo sprejemati težke odločitve in se spopadati z notranjimi demoni. Zgodba nas popelje skozi vrsto nepričakovanih obratov in presenečenj, ki nas držijo na robu sedeža od začetka do konca. Izredno pa bi si želela, da bi bila glavna zgodba bolj obsežna, saj sem se že po manj kot 10 urah igranja zaključila s svojo pustolovščino. 

Poleg glavne zgodbe igra ponuja tudi številne stranske misije in aktivnosti, ki dodajajo obsežnost, podaljšajo igranje in dodajo raznolikost v igralno izkušnjo. Napredek skozi igro vključuje izboljšanje opreme in likov z dokončanjem glavnih in stranskih misij. Številne stranske naloge so postavile preveč specifične zahteve, ki so boju odvzele raznolikost. Raziskovanje Gotham Cityja razkriva številne skrivnosti, uganke in izzive, ki nagradijo radovednost in vztrajnost igralcev. Tudi po končanju glavne zgodbe je veliko razlogov, da se vrnete v svet igre in raziskujete še več.  

V igri je na voljo tudi multiplayer način, ki omogoča igralcem, da se povežejo z drugimi in sodelujejo v skupinskih aktivnostih. Multiplayer omogoča igralcem, da se pomerijo drug proti drugemu ali pa združijo moči in se skupaj borijo proti skupnim sovražnikom. Ta način igre lahko poveča zabavo in izzivnost izkušnje ter omogoča igralcem, da delijo svoje pustolovščine z drugimi.

Čeprav je Suicide Squad: Kill The Justice League izjemna igra, ni brez svojih pomanjkljivosti. V nekaterih primerih se umetna inteligenca sovražnikov zdi malce nerodna in predvidljiva, kar lahko zmanjša izzivnost nekaterih bitk. Prav tako se lahko občasno pojavijo težave s tehnično izvedbo, kot so padci hitrosti sličic na sekundo. 

Kljub zanimivi osnovni zgodbi je bilo pomanjkanje globine v razvoju značilnosti likov in zapletov. To je pripeljalo do tega, da so se mnoge naloge in odločitve zdele površne in brez prave teže. Mnoge misije in naloge v igri se ponavljajo v podobnih vzorcih, kar lahko privede do monotonosti in dolgočasja med igranjem. Sovražniki v igri pogosto manjkajo v raznolikosti, kar lahko povzroči, da se bojne situacije hitro ponavljajo in postanejo predvidljive. 

V zaključku je treba priznati, da igra Suicide Squad: Kill the Justice League kljub svojim obetavnim elementom in zanimivemu konceptu ni uspela popolnoma izpolniti pričakovanj. Čeprav je ponujala nekaj vzpodbudnih vidikov, kot so zanimiva zgodba in dinamičen bojni sistem, so bile tehnične težave, pomanjkljiva optimizacija in ponavljajoče se naloge med glavnimi pomanjkljivostmi, ki so ovirale izkušnjo igre. 

Medtem ko je igra vzbudila zanimanje med oboževalci DC Comics in ljubitelji akcijskih iger, se je soočila s kritiko zaradi pomanjkanja globine v zgodbi, enoličnih nalog in nezadostne podpore po izidu. Kljub temu pa je treba priznati prizadevanja razvijalcev za poskus ustvarjanja edinstvene igre, ki bi prinesla nov pogled na znane like in dogodke. Kljub nekaterim pomanjkljivostim, ki sem jih poudarila, pa sem se ob igranju igre Suicide Squad: Kill The Justice League vseeno izjemno zabavala in mi je bila zelo všeč.   

7/10
Total Score
Good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Persona 3 Reload – PS5 Recenzija

Next Post

Helldivers 2 – PS5 Recenzija

Related Posts