Lego 2K Drive – recenzija za Playstation 5

Lego 2K Drive je igra, ki je primerna za celo družino. Izšla je za platformo Playstation 5, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, PC in Nintendo Switch. Razvita je s strani izkušenega studia Visual Concepts in je v bistvu mešanica igre Burnout Paradise in Lego City Undercover. Igra ima open world koncept, ki ponuja štiri okolja, skupaj z Lego zgradbami, pokrajino, živalmi in seveda veliko čudovitih lego vozil. S spretno igro na neskončno prilagodljivost Lego modelov se vaše vozilo lahko takoj spremeni, zato se proge hitro menjavajo med cestami, terenskimi odseki in vodnimi deli. Kasneje so na voljo celo reaktivni nahrbtniki.


“Career mode” vas postavi v voznika začetnika, ki se tekmovanja udeležuje v seriji večih tekmovanj, da bi na koncu osvojil zlat pokal Sky Cup. Vsaka od lokacij ponuja svet, poln mini nalog in izzivov vožnje, medtem ko se med tekmovanji lahko na primer bojujete proti okostnjakom, uničujete invazijo robotov, dostavljate rože simpatiji vašega glavnega junaka ali pa preizkušate, kako daleč lahko skočite. Kjer koli že vozite, vedno je na voljo majhna naloga ali izziv; večina je zabavnih in prijetno smešnih.
Same dirke se trudijo biti podobne Nintendovi najbolj znani igri Mario Kart. Vodenje je osredotočeno na driftanje, podobno kot pri Mario Kartu, vam vožnja skozi “power-up” ikone omogoča dostop do različnega orožja, od raket do pajkovih mrež, ki zakrivajo vetrobranska stekla vaših tekmecov.

Nasprotniki vam nikoli niso dlje od dolžine vozila za hrbtom, tudi če vozite po popolni dirkalni liniji in se izogibate vsem nevarnostim. Hkrati, če padete iz dirke ste že nazaj v tekmovanju v nekaj sekundah. In tako ponovno tekmujete z ostlimi tekmovalci in se spet začnete boriti za prvo mesto. To je v redu, saj bo ciljna skupina mlajših otrok uživala v vzdušju stalne konkurence, ne glede na to, kako dobro ali slabo igrajo.


Stvari postanejo težje, ko se stopnjujete višnje in odklepate dirke v višjih razredih. Obstajajo elementi klasičnih dirkalnikov Midway – kot so Hydro Thunder in San Francisco Rush, kjer morate doseči vse pospeške in pametno uporabiti bližnjice, da skrajšate čas kroga. Vendar lahko odklenete tudi koristi, ki lahko na primer povečajo vašo najvišjo hitrost ali pospešek, ali pa napolnijo merilnik pospeška, ko uspešno ciljate druge avtomobile z orožjem. Ko zmagate v dirki, dobite veliko nagrad, vključno z novim avtomobilom in gotovino, ki jo lahko porabite za kozmetične izboljšave.

Na voljo je obsežna trgovina z avtomobili, minifiguricami in dodatki, seveda pa lahko z resničnim denarjem zamenjate v igri pridobljene žetone, če si ne morete počakati, da bi jih zaslužili med igranjem.
Svetovi niso ogromni, vendar so resnično čudoviti narejeni. Big Butte County je puščavski kraj, kmetijami (z Lego kravami, prašiči in konji) in slikovitimi mesti. Prospecto Valley je rudarsko območje z mesteci kavbojev, obdanimi z gozdovi.

Moja najljubša pa je Hauntsborough, tematski park, poln velikih pajkov, srhljivih gradov in temnih, zloveščih predorov. Škoda, da nismo videli več pokrajin, ki bi izkoristile fantazijski element Lego vesolja.
Na voljo je lokalno in spletno večigranje, pri čemer je Visual Concepts poskušal narediti igranje čim bolj varno in primerno za otroke. Igralci se morajo prijaviti, da preverijo svojo identiteto, kar je dobro videti, in to je lahko dober kraj, kjer se otroci lahko prvič srečajo s tekmovanji igralcev proti igralcem.
Lego 2K Drive bi bila to res dobra prva dirkačina na splošno.

Svetovi so čudoviti in svetli, z veliko zgradbami, avtomobili in figuricami, ki bodo prepoznavni za oboževalce Lego igrač vseh starosti. To je tudi zabaven kraj za vožnjo – skoraj vse je razdejlivo, zato skoraj ni trenja, ko se brezglavo vozite in trkate v drevesa in tovornjake. Vedno je zabavno opazovati eksplozije in rušitve, medtem ko ljudje kričijo in bežijo.
Poleg tega obstaja način garaže, kjer lahko prilagodite katero koli vozilo, ki ste ga odklenili v igri, ali celo zgradite svoje vozilo iz obsežne izbire Lego kock.

Vmesnik se malo navadi, vendar lahko ustvarite nekaj izjemno nenavadnih vozil, ki jih lahko nato preizkusite na dirkalni stezi. Gre za element prave ustvarjalnosti igralca, ki pogosto manjka v sicer odličnih Lego pustolovskih igrah Warner Bros.
Lego 2K Drive je izjemno dober in kvaliteten začetek tega, kar bo mogoče postala razvijajoča serija. Ima vse, kar pričakujete od dirkalne igre z konceptom odprtega sveta in dovolj čara Legoja, da očara igralce vseh starosti.

Kar mu manjka, so duhoviti dialogi Lego igre Vojna zvezd in sofisticirana raven vizualnega humorja. Pokrajine, čeprav zabavne za raziskovanje, nikoli ne ponujajo presenetljivih razkritij, ki jih najdemo na primer v Lego City Undercover svetu.


Če imate majhne otroke ali igrate sami, vam bo Lego 2K drive dal veliko vznemirljive vožnje po divji in fantastični pokrajini. Je zabavna in lahkotna igra, ki vam bo ob igranju nudila nepozabne trenutke smeha in zabave. Gre za igro z veliko srčnosti, ki so jo razvili ljudje, ki očitno razumejo, kako nasmejati igralce vseh starosti med igranjem.

8/10
Total Score
Very good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Next Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Related Posts