SAND LAND – PS5 Recenzija

Bandai Namco preseneča s tem naslovom ampak za marsikoga mogoče ne v pozitivnem smislu. Pomembno je vedeti, da je to akcijski RPG, ki ima slabe možnosti nadgrajevanja. Seveda ni v sami igri vse tako črno-belo ampak je nekaj tudi pozitivnih strani igranja. Ena od teh je seveda zgodba in razvoj karakterjev znotraj zgodbe.

Igra nas popelje na začetku čez dolg tutorial, ki traja približno 2-3 ure počasnega igranja in sprotnega raziskovanja. Vaš karakter je demonski princ Beelzebub, ki predstavlja sina Luciferja. Hitro se opazi, da so demoni sovražno naravnani proti ljudem, ki jih ropajo njihove vode. Voda je glavni vir preživetja v svetu, kjer je vse naokoli samo pesek in puščava. Ker pa je voda zaščiten material iz strani kralja človeštva pa se morajo demoni na žalost na vse pretege boriti za vsaj kanček osvežilne pijače. Glavna zgodba sledi šerifu, ki prosi demone, da mu pomagajo najti skrito oazo, kjer naj bi imela ogromne količine vode. Tekom iskanja se spopadate tako s kraljevimi vojaki, kot tudi z divjimi živalmi in raznimi roparji.

Vaša nadgradnja princa Beelzebuba bo v večini odvisna od ubitih sovražnikov in dejansko delanja misij. Poleg misij imamo še stranske misije, ki so različne prošnje vaših na novo pridobljenih prijateljev in tudi Bounty, ki od vas pričakujejo, da boste ubili določene karakterje v igri. Vse to se lepo nagrajuje in lahko pridobite veliko točk znanja. Čeprav sama izbira porabe točk znanja je zelo osnovna in samim borbam ne pripelje nič zanimivega in novega. Želel bi si malo bolj poglobljeno drevo znanja, ki bi lahko spremenil celoten potek igranja.


Seveda pa v igri nimamo samo karakterjev ampak tudi različna vozila, ki imajo različne moči in jih lahko uporabljamo na različne načine. Vsako od teh vozil lahko nadgrajujemo, jim dodajamo različna orožja, dodatke in moči, ki pripomorejo k lažjemu premagovanju sovražnikov. Seveda vozila niso dobra samo za borbo ampak tudi za hitrejše premikanje po zemljevidu in da lažjem pridemo do kakšne točke, ki načeloma brez določenega vozila ne moremo priti. Igra ponuja tudi ogromno škatel v katerih nas čakajo priboljški in različne modifikacije, ki jih lahko delamo ali na vozilih ali pa iz njih sestavimo nekaj boljšega.


Igra ponuja tudi sistem hitrega premikanja po zemljevidu. Kjerkol se najde kakšen camp site za počivanje vam igra avtomatično ponudi na zemljevidu, da je to točka, kamor lahko pridete samo z nekaj pritiski vašega kontrolerja. Veliko je prostega premikanja po zemljevidu in vam igra pusti proste roke pri odločanju ali se boste borili, zbežali ali pa samo prosto po prešernu raziskovali svet. Možnosti so neskončne in razen prvih nekaj ur igranja vas igra prepušča samemu sebi. Nekje so sovražniki relativno lahki za premagati, spet drugje imajo veliko boljšo opremo od vas in lahko hitro umrete, če ne odigrate pametno.


Samo igranje je meni bilo zanimivo in kljub temu, da je kar nekaj sovraštva proti igri jo sam z veseljem preigravam in mi je zanimiva. Pomembno je vedeti, da igra ni za vsakogar in ni tukaj neke vmesne priljubljenosti. Torej ali vam je všeč ali vam pa ni. Karakterji so mi zanimivi in v celotni igri sem spoznal, da so demoni veliko bolj pošteni in prijazni kakor ljudje, pa čeprav bi lahko to pričakoval. Grafično gledano je igra lepa in lepo poveže risano in realnost v eno. Seveda je mišljeno, kot izključno risana igra, ki pa predstavlja vsaj en del sveta, kot zelo lepo in realno sliko.

Karakterji so lepo generirani in se vidi delno tudi njihovo počutje. Ali so jezni, veseli, žalostni itd. Mogoče me je edinomalo zmotilo to, da tekom igranja se pri določenih karakterjih stavki prevečkrat ponavljajo. Dejansko se zgodi, da raziskovanje zemljevida postane preveč dolgočasno. Igro bi lahko priporočal ampak mogoče ne pri polni ceni. Verjetno bi osebno počakal na kakšna znižanja preden bi jo kupil. Če potegnem črto čez vse dobro in slabo je igra v najboljšem primeru povprečno dobra in vas lahko toliko potegne v igro, da si krajšate čas.

6/10
Total Score
Normal

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

MotoGP 24 – PS5 Recenzija

Next Post

The Rogue Prince of Persia

Related Posts