Persona 3 Reload – PS5 Recenzija

Persona 3 Reload je še ena igra znotraj sveta Persone, ki preprosto navdušuje. Na trenutke se mi dozdeva, da razvijalci pri igrah Persona ne morejo narediti napake. Igro so obnovili, dodali razne dodatke, ki olajšuje lahko igranje in najbolj pomembno, vse, kar dela to igro kvalitetno in dobro pustili notri. Za vse, ki so se že v preteklosti spoprijateljili s Persona 3 pa vam zagotavljam, da se boste z še večjim užitkom vrnili in želeli igro ponovno igrati. Vsi, ki pa mogoče niste imeli priložnosti v preteklosti igrati Persona naslovov pa je to vaša priložnost, da skočite v svet fantazije in vrhunske igralnosti. 

Igra vsebuje nekaj mogoče ne ravno primernih dogodkov in dogajanja v igri glede na to, da se dogaja okoli srednješolskih otrok s posebnimi sposobnostmi. Da se lahko karakterji skupine S.E.E.S. borijo proti sovražnikom, ki jih imenujejo sence je njihova naloga, da se s pištolo ustrelijo v glavo, da bi lahko priklicali svoje “Persone”, ki imajo dovolj moči, da se lahko borijo proti sencam. In ne le streljanje v glavo, tukaj imamo veliko narobe zvezanih moralnih vrednot, ki bi lahko marsikaterega zaskrbela in bi se počutili nelagodno. 

V glavnem celotne borbe s sencami se dogajajo ob temni uri, do katerega lahko pride le izbrana družba. Celotna zgodba raziskuje sence in to skrivnostno temno uro, ki je še nerazkrita oziroma še ne vemo, kdo oziroma kaj se skriva za tem. Zakaj je sploh prišlo do tega in kako to odstraniti oziroma rešiti svet pred tem. Vse skupaj deluje zelo osnovno za vas, ki to berete tukaj ampak vam obljubim, da so ozadja zgodbe, karakterji in njihovi vzponi oziroma padci še ogromno več, kar vam igra ponuja. 

Žal začetki igre so počasni in če sem čist iskren sem nekje po prvih 20 minutah igranja že hotel ugasniti igro, ker mi je bilo preprosto dolgočasno in se je vse skupaj malo prepočasi razkrivalo. Pomembno je vedeti, da boste prvih nekaj dni v igri preprosto hodili v šolo in spat. Nekaj malega raziskovanja in pogovarjanja bo vmes ampak to je tudi vse. Ko pridete do neke točke dolgočasnosti in se vam začne zgodba razkrivati pa vam obljubim, da boste prilepljeni za ekran. Tempo igranja postane skoraj perfektno in vas umirjeno z dovolj zanimivosti popelje čez celotno igro. 

Razvijalci so tudi posodobili dogodke družabnih povezav, ki smo jih že delno spoznali v Persona 5 in vam povem, da so optimiziral in dodelali le to zelo dobro. Raznolikost družabnih dogodkov in možnosti različnih načinov prijateljstva je res velika. Zelo so se tudi potrudili ohraniti izvirnost igre in se glavnih stvari niso pretirano dotikali oziroma le toliko, da so malo posodobili celoten sistem. Poskrbeli so, da bo igranje v zadovoljstvo tako novim, kot starim igralcem. 

Kljub temu, da so se trudili ohraniti izvirnik pa so v igri Persona 3 Reload posodobili skoraj vse dele zemljevida. Bolj natančno Tartar, kjer preživimo večino igralnega časa. Poleg tega so se pa malo posvetili samim elementom RPG igranja in tako posodobili, da se sklada s sodobnim časom in igranjem. Tartar se počuti, kot pravi labirint. Niti ena točka, misija in opravilo niso isti in vas raziskovanje le tega popelje na lepše. S tem so poskrbeli, da tekom igranja ne bomo nikoli odložili igralnih ploščkov in jokali sami pri sebi, da se nam ne da isto stvar preigravati znova ter znova. 

Bojevanje v igri je v nekem širokem pojmu ohranila svoj bit ampak so vseeno razvijalci tudi tukaj naredili korak naprej. Osebno sem igralec, ki tak način borbe nekako ne prenašam najbolj ampak v igri Persona 3 Reload, priznam, da sem užival in videl koliko nekega potenciala imajo določene igre, ki imajo podoben stil. Tokrat imate nad celotno partijo nadzor vi osebno in se odločate o napadih, obrambah itd. Ni več AI, ki bi določal korake za vaše soigralce. Poleg tega so dodali še določene super sposobnosti, ki lahko spremenijo vsako borbo vam v prid. Celotna povezava partije s sposobnostim je preprosto rečeno neopazno perfektna. Ni izgube časa, izgube zanimanja ali pa kakršnih koli problemov tekom igranja. 

V Persona 3 Reload je še posebej pomembna socialnost karakterjev. Bolj, kot se povežete s karakterji in se uspešno socializirate tekom igre, močnejši boste. “Mini igre” socializacije so res zanimive in vas hitro potegnejo izven neke stalnice glavne zgodbe. Glede na to, da bi na prvi pogled rekli, da je to bolj linearna igra pa vas moram razočarati. Igra je vse prej, kot monotono bojevanje in reševanje sveta, kot smo mogoče vajeni iz preteklih naslovov podobnih RPG iger. 

Organizacija celotne igre, menijev, karakterjev, zgodbe itd, nikoli se ne počuti preveč. Izgube časa ni, vse skupaj je točno določeno in časovno tako dobro usklajeno, da vam preprosto ne bo jasno, kako ste preživeli že ure in ure v igri. Brezčasno igranje, ki omogoča vrhunsko borbo, zgodbo in celotno grafično zasnovo. Če sem iskren je Persona 3 Reload ena boljših RPG iger zadnje 5 ali celo 10 letnega obdobja. Pa smo dobili že veliko dobrih RPG iger, ki pa preprosto ne sežejo po zvezdah, kakor Persona. Nisem siguren, kaj počnejo razvijalci, ampak karkoli je naj ne prenehajo.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

PS Plus mesečne igre za Februar

Next Post

Suicide Squad: Kill the Justice League – recenzija za Playstation 5 

Related Posts