Helldivers 2 – PS5 Recenzija

Helldivers 2 je ZF igra, ki je intenzivna in zabavna. Če želimo odkleniti poln potencial igre je skorajda potrebno imeti prijatelje ob sebi oziroma vsaj ljudi, ki ste se srečal online in skupaj igrate igro. Pomembno je vedeti, da se načeloma lahko igra solo ampak bodo določeni deli zemljevida zaklenjeni, ker sami notri ne boste mogli. Ker pa je igra dolga in dejansko potrebna igranja dolgih ur in dni in tednov težko povem ogromno kajti še ogromno stvari je zaklenjenih. Katalogi orožja, sposobnosti, oklepov in drugih lepotnih zadev so ogromni. Tudi sama igra je zelo intenzivna in lahko v trenutkih privede do pravega kaosa če nimate prave ekipe.

Hitro po začetnem filmu vstopite v ladjo, ki vas popelje na osnovno urjenje za Helldiver. Po zaključku začetnega tutoriala pa hitro dobiš dostop in v poveljevanje svojo bojno ladjo, ki vam bo tekom igranja velikokrat prišla prav in vas rešila. Igra Helldivers ponuja dokaj blago paleto sovražnikov. Trenutno se je možno boriti ali proti Terminidom (ogromni hrošči) ali pa proti Automatonom, ki so na nek način slabša verzija terminatorja. 

Zemljevidi se z vsako misijo spreminjajo in se nikoli ne ponovijo. So dovolj veliki in na trenutke skrajni, da imate dovolj prostih rok, da se odločite, kako bi radi naredili vašo misijo. Igra vas bolj kot ne tekom celotnega igranja pušča na milost našemu znanju in sovražnikom, ki se vam hitro približujejo iz vseh strani. Poleg glavnih misij imamo možnost opraviti še neobvezne misije, ki nam lahko dajo več XPja oziroma se v veliki meri splača narediti tudi kakšno neobvezno misijo. Na začetku ste omejeni tako z orožjem, kot tudi z oklepi. Nekaj osnovnih glavnih in stranskih orožij imate in tudi nekaj posebnih, ki jih lahko najdete tekom misij.

Igra vas časovno omejuje in čeprav se na začetku zdi, da imate dovolj časa vam povem, da temu še zdaleč ni tako. Ja če igrate na lažjih nastavitvah potem verjetno res lahko solo vse naredite v roku 20 minut ampak, če igrate na težjih nastavitvah se kaj hitro znajdete na tankem ledu s časom. Celotno igranje igre boste v večini posvečali taktiziranju in skrbi za to, da boste imeli dovolj metkov ter ostalih pomembnih potrebščin. Z metki za orožja ste omejeni in morate paziti, da ne boste polnili orožje preden vam ne zmanjka metkov v magazinu, kajti vse kar je viška vam izgine. Med misijami imate tudi možnost priklicati posebne zaloge, posebna orožja ali pa priklicati mrtvega sočlana nazaj v borbo. Vse to vam bo časovno omejeno tako, da je taktika v tej igri zelo pomembna. Če imate možnost igrati v pravi prijateljski ekipi, kjer se lahko sporazumeva po mikrofonu vam bo igra 100% veliko lažja in bolj zanimiva.

Igra ima notranje transakcije, ki pa niso obvezujoči in ne boste nič manj dobri kakor, če bi porabljali svoj denar. Igra kljub temu ponuja ogromno zastonj nagrad, ki si jih lahko zaslužite in kar je še bolje, le teh je po mojem mnenju več od plačljivih. Veliko stvari vam lahko tekom igranja močno spremeni način igranja, kar je odvisno od oklepov, orožja in raznih bonusov, ki si jih izberete pred misijo. Odklepanje nagrad ne gre po vrsti in je v bistvu od vas odvisno kaj boste odklenili najprej. Vse odvisno od vaših želja in stila igranja. 

Helldivers ponuja ogromno možnosti, ki vas bodo držala v igri ure in ure ne da bi se le tega naveličali. Iskreno povedano, če imate kolege ali pa niste socialno zategnjena oseba, ki ima strah pred govorom v mikrofon potem je to igra za vas. Če ste v ravno tem rangu, kjer teh stvari nimate vam pa polagam na srce, da jo vseeno kupite, igrajte solo in mogoče tekom igranja dobite dovolj poguma, da se spoprijateljite s kakšnim random igralcem.

8/10
Total Score
Very good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Suicide Squad: Kill the Justice League – recenzija za Playstation 5 

Next Post

Tekken 8 – recenzija za Playstation 5

Related Posts