WWE 2K24 – PS5 Recenzija

WWE 2K24 je igra, ki izide vsako leto in nas navdaja z upanjem, da bodo izboljšave v igri vidne. Pomembno je vedeti, da pri takšnih športnih igrah, kjer so izidi vsakoletni preprosto ne moremo pričakovati nore izboljšave, ki skorjada spremeni igro. Ampak še zmeraj so pričakovanja takšna, da razvijalci ne spijo na lovorikah ampak se trudijo izboljšati oziroma odstraniti vse probleme, ki so pestile igre prejšnjih let. Lahko povem, da je letošnja izdaja definitivno izboljšanje iz preteklih let in je dejansko zelo malo stvari, ki so me zmotile. 

Igra ponuja zelo velik roster, ki ga sestavljajo tako novejši kot starejši rokoborci. Nekateri med njimi so že v “penziji” pa se jih lahko še igra. Vizualno so liki vrhunsko narejeni in se vidi, da so se razvijalci potrudili in dali notri vse značilnosti vsakega posameznika. Veliko stvari je polepšanih in izboljšanih ampak to spet niso take izboljšave, ki naredijo enormno vrednost posamezni igri. Če zaključim na tem delu igre priznam, da je grafičnost igre in likov lepo narejena in se opazi napredek tukaj. Tudi samo igranje se čuti lepo in gladko in nikoli občutka pretirane zakrčenosti likov oziroma tipkanja gumbov. 

Samo igranje in razumevanje igre ni preveč zakomplicirano, meniji so lepo organizirani in se jih lahko lepo razume. Tudi navodila in tutorial so preprosti, čeprav bi lahko rekli, da je trening lahko zelo dolg in postane sčasoma bolj zakompliciran. Na novo so dodani super finišerji. To pomeni v bistvu 3 finišerji v enem. Paket, ki dodatno navduši s posebnimi kombinacija, pa čeprav nima neke velike dodane vrednosti v sami borbi. Recimo, da se tukaj neke posebnosti in izboljšave zaključijo oziroma vsaj tisto, ki je dejansko opazno. Ostale izboljšave so majhne in za marsikoga nepomembne. V večigralskem načinu smo dobili možnost, da en od igralcev prevzame sodnika in se samostojno odloči ali se bo držal pravil ali ne. To je zelo lep dodatek, ki bo dodal še nekaj posebnosti in bo mogoče malo manj monotono. 

Igra ima kar veliko različnih načinov igranja. Večino med njimi je osnovnih oziroma kakšen enoigralski način, borba med kavč prijatelji in večigralski način. Imamo pa tudi MyGM in MyRise, ki ponujata malo bolj poglobljen vpogled v svet WWE. MyRise je način zgodbe, ki jih odigravajo vaši osebni liki. Torej zgodbe nekako sledijo določenim lahko rečemo ali zgodovinsko “natančnim” ali pa popolnoma svojim trenutkom. Zgodbe znotraj MyRise so zanimive in zabavne, ogromno je dogodkov in stvari, ki jih lahko gledate in opravljate. Kljub temu pa osebno priznam, da sem se malo bolj posvečal načinu MyGm

MyGM kakor verjetno že večini znano je način, kjer ste vi bodoči generalni manager borcev v WWE 2k24. V primerjavi z lansko igro se ni kaj preveč prida spremenila. Nekaj osnovnih dodatkov in izboljšav. Kljub temu je pa način zabaven in je vključenega kar nekaj podrobnejšega pogleda sploh v kakšne finance vaše ekipe. Znotraj načina določate vaše borbe, nadgrajujete lahko borce ter mogoče uspešno aktivirate kakšno konkurenco znotraj vaših borcev, kar še dodatno prepriča gledalce, da pridejo gledati vaš šov. Pomembno je tudi, da uspešno povezujete atribute vaših borcev in da pravilno sodelujejo. Vse to in še več bo potrebno, da boste uspešno premagovali druge generalne managerje. 

V sklepnem razmisleku lahko rečemo, da WWE 2K24 predstavlja nadaljnje korake v razvoju franšize, ki kljub vsakoletnim izidom ostaja priljubljena med ljubitelji rokoborbe. Čeprav ne moremo pričakovati revolucionarnih sprememb vsako leto, je letošnja izdaja prinesla nekaj pomembnih izboljšav, ki izboljšujejo celotno izkušnjo igranja.

Ena od ključnih prednosti igre je obsežen in raznolik roster rokoborcev, ki vključuje tako legende kot tudi aktualne zvezdnike. Vizualna podoba likov je impresivna, z jasno izraženimi značilnostmi vsakega posameznika. Igranje samo poteka gladko in brez pretirane zapletenosti, kar omogoča užitek v rokoborbi brez nepotrebnih ovir.

Poleg tega je upravljanje igre intuitivno, s preglednimi meniji in enostavnimi navodili, ki omogočajo hitro prilagajanje novincem in izkušenim igralcem. Dodatek super finišerjev prinaša novo dimenzijo borbenim akcijam, medtem ko možnost prevzema vloge sodnika v večigralskem načinu dodaja dodatno globino in raznolikost.

Različni načini igranja, kot so MyGM in MyRise, ponujajo dodatne možnosti za izkušnjo sveta WWE iz različnih perspektiv, od upravljanja dogodkov do ustvarjanja lastnih zgodb. Kljub temu, da se na prvi pogled MyGM morda ni bistveno spremenil, ostaja zabaven in poglobljen način za ljubitelje menedžerskih iger.

Skupno gledano, WWE 2K24 prinaša izboljšave, ki navdušujejo in ohranjajo zvestobo igralcev franšizi. Medtem ko ni revolucionarna, ponuja dovolj novosti in izboljšav, da ohranja svežino in zanimanje ter še naprej navdušuje ljubitelje rokoborbe po vsem svetu.

7/10
Total Score
Good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Banishers: Ghosts of New Eden – PS5 Recenzija

Next Post

Final Fantasy VII Rebirth – recenzija za Playstation 5

Related Posts