Final Fantasy VII Rebirth – recenzija za Playstation 5

Final Fantasy VII Rebirth je bila težko pričakovana igra in je ekskluzivna za PS5 konzolo. Igra je bila razvita in izdana s strani japonskega razvijalca videoiger Square Enix. Je nadaljevanje igre Final Fantasy VII Remake (2020) in drugi del načrtovane trilogije iger, ki ponovno ustvarjajo igro Final Fantasy VII za PlayStation iz leta 1997. Rebirth je bil izdan za PlayStation 5 29. februarja 2024.

Zgodba se dogaja v istem svetu kot njegov predhodnik Final Fantasy VII. Glavni del igre poteka v futurističnem mestu Midgar. Znana in ikonična lokacija iz originalne igre. Rebirth je nadaljevanje in ponovna interpretacija dogodkov izvirne igre. Igralci boste doživeli zgodbo in svet izvirne igre, vendar z ogromno novimi elementi, spremembami in dodatki, ki globje razvijejo zgodbo. Tudi Rebirth se osredotoča na bojevanju proti zlu in odkrivanju skrivnosti, ki obkrožijo svet.

Rebirth začne svojo pripoved s podaljšano sekvenco poglavja, ko skupina prispe v Kalm, prvo naselje zunaj mračnih območij Midgara. Tam Cloud poda pomemben kontekst za dogodke preteklih petih let.

Kalm je eden od sedmih glavnih centrov in eden od manjših med njimi. Ogromno NPC-jev naseljuje vsak center s katerimi je mogoče komunicirati. Na voljo pa je zelo dosti stranskih nalog, ki jih je treba opraviti. Obstaja celo nekaj manjših naselij, raztresenih po šestih odprtih regijah igre – ogromnih območjih, ki tvorijo dežele med Kalmom, Junonom, Costa del Sol in širše.

Kalm je izjemno lepo oblikovan in je edinstven v dizajnu s svojo lastno atmosfero. Velikost Cosmo kanjona ostaja nedotaknjena. Gongaga je dežela čudežne džungle, medtem ko je Costa del Sol velik tropski raj, za razliko ko leta 1997 imel morda pet stavb v celoti. Gaia pa je postala umetniško delo.

Zgodba v Rebirthu zajema obsežno območje, odhod iz Midgara pa je le začetek. Ekipa se odpravi na različne lokacije, vključno z novimi kraji in srečuje nove like ter se spopada z različnimi izzivi na poti. Medtem ko se soočajo z različnimi nevarnostmi, izgubami in preobratom v zgodbi, se odnos med člani skupine Avalanche krepi, kar dodaja globino zgodbi in likom.  

Gameplay je izpopolnjen in zasvojljiv, s sistemom bojevanja, ki uspešno združuje klasične elemente serije s sodobnimi inovacijami. V igri uporabljamo taktični pristop do bojev in raziskujemo lahko bogato narejeno pokrajino. Vsaka odločitev je pomembna in vsak spopad je vznemirljiv.

Zgodba dela natanko tisto, kar je Square Enix trdil. To pomeni, da mnogi nepozabni trenutki iz FFVII ostajajo večinoma nedotaknjeni, vendar so razširjeni na bolj vpletena dejanja, ki čudoviti igralski ekipi likov dajejo veliko več.

Kar zadeva odprti svet, je zelo podoben tistemu, kar smo videli v Final Fantasy XV, le da je, za razliko od tega, bogatejši in nekako bolj živahen. Nova mehanika je Transmuter. Transmuter je naprava, ki vam omogoča izdelovanje materialov, ki jih dobite z premagovanjem sovražnikov ali preprostim zbiranjem.

Poleg tega je Final Fantasy VII Rebirth poln dodatnih vsebin, ki omogočajo, da se igralec še bolj potopi v svet igre. Stranske naloge, skrivnosti in dodatne vsebine nudijo nešteto ur dodatne zabave in raziskovanja, kar poskrbi, da igra ostane sveža in privlačna tudi po končanju glavne zgodbe.

V resnici Rebirth izkoristi vsako priložnost, da poglobi odnose med člani uporniške skupine Avalanche. Odnosi s kombinacijo stranskih nalog in izbire dialogov med liki naraščajo.

Grafika v igri je res lepa in igralcu naredi izjemno vizualno izkušnjo. Podrobnosti, barv in globine v igri ne primanjkuje. Na voljo sta dva načina: Graphics Mode in Performance Mode

Z omogočenim grafičnim načinom FF7 Rebirth deluje pri 30 sličicah na sekundo in cilja na ločljivost 4K, medtem ko način zmogljivosti cilja na 60 sličic na sekundo in zniža ločljivost v prilagodljiv nižji razpon. Oba se zdita precej stabilna, zato je odločitev na igralcu, kateri način mu bolj odgovarja.

Pomembno je omeniti tudi zvočno podlago v sami igri. Skladbe, ki jih je ustvaril Nobuo Uematsu, so že dolgo sinonim za vrhunsko glasbeno ustvarjalnost v svetu videoiger, in v Final Fantasy VII Rebirth ni nič drugače. Glasbena spremljava igra pomembno vlogo pri ustvarjanju vzdušja pri igranju iger. In moram reči, da je glasba v igri izjemna in res daje občutek čustvene globine.

Final Fantasy VII Rebirth predstavlja izjemno izkušnjo za ljubitelje serije, ki bodo absolutno navdušeni nad osveženo in razširjeno zgodbo in izboljšano grafiko. Igra se ponaša z impresivnim umetniškim dizajnom, ki oživlja ikonične lokacije iz originalne igre, in obsežnim zvočnim izkušnjam, ki segajo od klasičnih melodij do novih vibracij.

Izbira med grafičnim in zmogljivostnim načinom omogoča igralcem prilagodljivo izkušnjo, medtem ko se uspešno ohranja osnovna čarobnost in globina serije. Igra v celoti izpolnjuje pričakovanja in ponuja neponovljivo pustolovščino.

Za vsakogar, ki je bil že navdušen nad svetom Final Fantasy VII ali pa se mu šele odpira, je Rebirth neprecenljiv dodatek k franšizi in zagotovljena izkušnja, ki bo ostala v spominu še dolgo po končanem igranju.

9/10
Total Score
Amazing
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

WWE 2K24 – PS5 Recenzija

Next Post

Rise of the Ronin – recenzija za Playstation 5

Related Posts