Banishers: Ghosts of New Eden – PS5 Recenzija

Banishers: Ghosts of New Eden je igra postavljena v Ameriko, ki razvija domišljijsko zgodbo o duhovih s pridihom detektivstva. Mešanica tega je dobra in se vidi, da so razvijalci dali veliko truda v zgodbo. Zanimiva zgodba, ki združuje veliko različnih konceptov in jih zmeša v eno vrhunsko igro, ki pa žal v določenih primerih ne prepriča. Razen zgodbe pa igra dejansko ne ponuja nič novega oziroma nekaj, kar že ni bilo videno. Preprosto ponavljajoča se igralnost, ki jo dejansko vidimo v vsaki igri. Igra se igra precej počasi in je več govora ter hoje po zemljevidu kakor pa kakšne borbe.

Borbo ima zelo ponavljajočo in podobno določenim igram, da se mi je preprosto dozdevalo, da sem jo že igral. Čeprav so sovražniki zanimivi pa na žalost niso nič več, kakor samo duhovi. Ja imam nekaj različnih vrst ampak dejansko je redko, da bi lahko rekli, da so nekaj posebnega. Orožja so klasična za tisto časovno obdobje in moram priznati, da so razvijalci našli pravi prostor in čas v katerem bodo pripovedovali zgodbo v videoigri.

Igra se lahko pohvali s tem, da je nekako celotna igralna izkušnja nadpovprečna in če pozabimo na posamezne negativne stvari je dejansko igra zelo dobra. Ni ravno komedijantska, kakor kakšni Ghostbusters ampak pelje v pravo smer. Če ste igralec, ki uživate v hitrem igranju in klanju vsepovprek potem to igra skorajda ne bo za vas na žalost. Videti je kot bi gledali kakšen film, kjer so dejanske odločitve pomembne in vplivajo na zgodbo.

Igra je na nek način odprti svet in ti ponuja, kar veliko svobode pri raziskovanju zemljevida. Dogaja se ogromno stvari. Ponujeno nam je ogromno in glede na to, da vem katere igre so razvijalci v preteklosti že naredili se niti ne čudim, da jim je dejansko uspelo. Mala pričakovanja z velikim uspehom v mojih očeh. Stranskih zgodb je ogromno in tudi karakterji, ki jih spoznate tekom igranja se vam bodo predstavili v popolnoma drugačni luči, kakor ste si jih predstavljali.

Žal me je grafičnost in optimizacije igre malo razočarala. Mogoče ne tok dejansko izgled igre, ker tukaj dejansko nimam nobenih pripomb. Igra izgleda vrhunsko in tudi karkaterji izgledajo kar se da naravno. Njihove karakteristike so narejene dobro do te mere, da lahko normalno opazimo spremembo v njihovem obnašanju. Pa naj si bodo srečni, jezni, žalostni ali pa preprosto nič od tega. Kar pa se tiče dejanske optimizacije pa moram povedati, da na žalost le ta ni najboljša. Tekom igranja sem opazil skorajda zelo pogoste padce sličic na sekundo do te mere, da je bilo že žalostno. So bili trenutki, ko sem samo preprosto hodil ali tekal in se je opazilo, da nekako igra nima toliko energije kakor jaz.

Kakor koli pogledamo igra ponuja veliko videnega z njihovim lastnim pridihom in trudom, ki bo po mojem mnenju poplačan. Definitivno bom še do konca preigral igro, vsem vam pa želim, da si jo kupite in jo preizkusite.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Skull & Bones – Ps5 Recenzija

Next Post

WWE 2K24 – PS5 Recenzija

Related Posts