Call of Duty Modern Warfare III – 2023 PS5

Po izčrpanju praktično vseh možnih scenarijev, je franšiza Call of Duty v zadnjih letih vstopila v fazo ponovnega zagona s svežim pristopom k trilogiji Modern Warfare. Kljub temu, da te nove različice nikoli niso dosegle istih višin kot igre, ki jih oživljajo, so bile dovolj zabavne, da so pridobile priznanje tako novih kot vračajočih se oboževalcev.

Z dolgotrajnimi misijami, ki nimajo jasnega cilja, in zgodbo o terorizmu, ki ničesar pomembnega ne pove v presenetljivo aktualnem času, kampanja Modern Warfare 3 ne uspe ujeti enake elektrizirajoče energije, kot jo je imelo zadnje poglavje originalne trilogije. Čeprav večigralski način še vedno ponuja najboljšo streljačino v panogi, pa zmeden vmesnik, osredotočen na trgovino, pomanjkanje originalnih zemljevidov in izčrpavajoče oblikovne frustracije močno zmanjšajo izkušnjo večigralske igre.

Modern Warfare 3 ni le korak nazaj za Call of Duty – morda je to najslabša igra v zgodovini franšize.

Brez stila, brez substance Kampanja

Modern Warfare 3 se nadaljuje po lanskoletnem Modern Warfare 2 in ponovno prinaša Vojno enoto 141 proti verjetno najbolj nepozabnemu zlikovcu v zgodovini serije: neusmiljenemu ruskemu teroristu Vladimirju Makarovu. Ta zlikovec je bil glavni antagonist originalnega Modern Warfare 3 (2009) in je postal znan po svojih gnusnih dejanjih, kot je načrtovanje misije “No Russian” v drugi igri. Njegova prisotnost tukaj bi morala biti vznemirljiv obrat za prenovljeno trilogijo, vendar nič o zgodbi ali likih igre resnično ne deluje v štiriurni kampanji brez globine.

Igralci se čustveno povežejo z liki, ne konflikti, zato moramo najprej skrbeti za ljudi v naših zgodbah, preden nam bo res mar za svet, ki ga poskušajo rešiti. Igralci, ki upodabljajo Vojno enoto 141 in njihove sovražnike, so očitno nadarjeni ljudje, ki delajo najbolje, kar lahko s tem, kar jim je dano, vendar njihove predstave zaduši scenarij, ki mu manjka celo kanček resnosti. Težko bi si zapomnil več kot nekaj imen likov v Modern Warfare 3, kaj šele, da bi se spomnil kaj osebnega o njih. Obstajajo samo zato, da izrečejo nekaj vojaškega žargona ali nas spomnijo, da je “Makarov slab”, v kratkih prizorih pred misijami, ki redko upočasnijo dovolj dolgo, da bi nam dali vsaj trenutni vpogled v to, kdo so oni onkraj “dobrih fantov.”

Na žalost letošnje nove odprte bojne misije predstavljajo skoraj polovico ravni kampanje in fliratajo z enoigralskim peskovnikom, ki spominja na Warzone. Ti izlete vas vržejo na zemljevid in vam dajo proste roke, kako dokončati vnaprej določene cilje. Ena od teh misij me je prosila, da se prebijem skozi vsako raven visoke, propadajoče stavbe – pogosto me pošilja na zunanje zidove po odrih in improviziranih mostovih – in je verjetno najbolj razburljiva misija celotne kampanje. Prostore in hodnike sem čistil z vratolomno hitrostjo, preden se je moj neusmiljen napredek končal z epskim streljanjem na strehi, ki me je pustil željnega bolj dosledno spodbudne vsebine takšnega kalibra. Opozorilo o razkritju: Nisem dobil ničesar.

Namesto tega ta odmik od strogo linearnih misij predstavlja bolj trik kot revolucionarno spremembo, ki pogosto upočasni tempo igre na polžji tempo, ko tavate naokoli in iščete predmete. Na koncu odvzame občutek nujnosti in napetosti, po katerem je franšiza znana. Naloge so generične, kot so iskanje obveščevalnih podatkov, razoroževanje bomb ali uničevanje nekaj helikopterjev – in ali pristopite k stvarem prikriti ali z orožjem, ne prinaša smiselnih posledic. Številna skrivališča, raztresena po zemljevidu, vsaj dodajo nekaj spodbude za zavzete perfekcioniste, da ponovno igrajo misije, vendar sumim, da večina drugih igralcev ne bo imela nobene motivacije za to. Skrbi me, da te misije služijo kot vpogled v to, kako bi lahko izgledal odprti svet Call of Duty v prihodnosti, in če je to tisto, česar lahko pričakujemo, nisem prepričan, da bo to uspešno.

Modern Warfare 3 je najboljši, ko vas postavi v tradicionalne misije, ki vas usmerjajo skozi in mimo scenarijev, kot je na primer uvoden zaporniški pobeg. Čeprav nobena od teh ne doseže posebnih vrhuncev za serijo, jih nekaj vsaj ponudi trenutne vznemirljive trenutke. Potem je tu še več misij, ki vas prisilijo, da ste priča pokolu civilistov (ali v enem primeru, nehoteni udeleženec) v poskusu, da nam prodajo novo “No Russian”.

Kot pri večini večigralskih iger je bistveno bolj zabavno s prijatelji, ki lahko s enako mero strategizirajo in se smejejo ob tebi. Vendar pa lahko prenašam le toliko nesmislov, preden moja stopnja razdraženosti preseže radosti tovarištva. V tem primeru je to bilo tole:

Preprosto preimenujte serijo v to, kar je v resnici zdaj: trgovino z večigralskim načinom.

Eno je, da katastrofalni uporabniški vmesnik naredi vsak vidik navigacije po menijih čim manj intuitiven. Potem pa moram še prenašati igro za 70 $, ki me agresivno usmerja k mikrotransakcijam z neskončnimi oglasi in pozivi, ki me obravnavajo kot uporabnika, ne igralca. Lahko se sprijaznim s tem, da vsa orožja zvenijo precej podobno. Toda potem moram sprejeti, da so zvoki korakov oddaljenih soigralcev nekako glasnejši od tistih sovražnikov tik nad mano. Lahko prenašam slabe točke ponovnega respawna, ker hej, Activision bi lahko enostavno tržil kampiranje ob respawnu kot funkcijo, glede na to, da je to še vedno tako razširjen problem po 20 glavnih igrah.

Združitev vseh teh nadležnih elementov z enoigralskim načinom, ki se zdi sestavljen s strani dr. Frankensteina, je Modern Warfare 3 največji korak nazaj za franšizo, ki se je počasi premikala naprej skoraj desetletje. Kratka in pozabljiva zgodba ni niti malo vznemirljiva, njegov večigralski način pa nima identitete v nenehno širjenjem morju bolj edinstvenih streljačin. Ampak hej, vsaj za 20 $ lahko kupite kožo slavnega igralca. Torej, morda je čas, da podjetje v celoti opusti kampanje in preprosto preimenuje serijo v to, kar je v resnici zdaj: trgovino z večigralskim načinom ker glavna kampanja itak ni daljša od 5 ur.

Call of Duty: Modern Warfare 3 je bil pregledan na PS5.

5/10
Total Score
Neutral
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name – recenzija za Playstation 5

Next Post

PERSONA 5: TACTICA – Igra, ki pozitivno preseneti. PS5 recenzija

Related Posts