Skull & Bones – Ps5 Recenzija

Skull & Bones je izključno PVP igra, ki predstavlja piratsko izkušnjo, ki smo jo verjetno vsi želeli izkusiti. Čeprav smo to igro čakali dolga leta in je bila tudi večkrat prestavljena pa smo jo le dočakali in moram priznati, da imam mešane občutke. Po dolgih urah igranja, ropanja in uničevanja sovražnikovih ladij sem bil delno navdušen in delno razočaran nad izgledom igre. RPG koncept igre je narejen dobro in je zanimivo globok in razširjen. Grajenje ladij, raznolikost oblek in dodatkov za ladje. Orožja, topovi in vseh vrst zanimivih in pomembnih stvari, ki so bile ikonične v tistem času.

Igro lahko igrate solo ali pa s prijatelji oziroma z maksimalno dvema prijateljem, ki skupaj tvorite »legijo« ladij in piratstva. Seveda je solo igranje možno in igra lepo poskrbi za težavnost. V primeru, da se pridružite nekomu oziroma vas je več v ekipi pa igra poskrbi, da boste za malce višjo težavnost dobili tudi malo večje in boljše nagrade. Osebno sem večino časa preživel solo in moram priznati, da to sploh ni bil problem. Če si hotel oropati naselje ob morju ali pa kakšno specialno misijo narediti, vse kar je bilo treba narediti je, da si zaprosil za pomoč. V večini primerov je vsaj en posameznik prišel pomagati in tako je bila misija veliko lažja oziroma večja možnost za uspešno narejeno.

Borbe v igri so zmeraj zanimive in nikoli se ne čuti, da bi se zadeve začele preveč ponavljati. Taktičnost igre je povprečna. Nekaj osnovne taktike in predčasnega planiranja je priporočljivo ampak, če le tega ne naredite ne bo problem, ker se lahko skoraj iz vsake situacije rešite. Začetki igre so podpovrečni in polagam vsem na srce, da naj zdržijo čez celoten začeten del, dokler ne dobite prvo pravo ladjo. Po tem se pa začne tako zgodba kot gameplay razvijati. Razvijati v smeri, ki vas nekako nenapovedano pripne za ekran in vas ne izpusti. Zgodba oziroma misije so zanimive in raznolike. Raziskovanje sveta z ladjo, uničevanje sovražnikov in pridobivanje novih prijateljev so največje pozitivne lastnosti.

Kar se tiče karakterjev znotraj igre so dolgočasni in ne pripeljejo nobene zanimivosti v igro. Dogajanje in pogovori so podpovprečni in na žalost razočarajo. Svet je velik glede na to, da se dogaja večino igranja na ladji so svet naredili velik ampak po mojem osebnem mnenju ne prevelikega. Še zmeraj je veliko za narediti in videti v okolici in ni samo brezglavo potovanje po morju na 10 minut brez kakršnega koli dogajanja. V kasnejšem delu igre se borbe razvijajo malo bolj na grobo oziroma je vse težje premagati sovražnike. Postajajo močnejši in natančnejši. Vaša ladja pa vse bolj uničena. Začnete se spraševati kaj delate narobe. Zato je pomembno, da redno nabirate pribore in pripomočke za izboljšave na lastni ladji,  da boste lahko varno prečkali ocean brez strahu pred sovražniki. Bolj, kot bo vaša ladja obrambno usmerjena bolj dolgo se boste lahko borili proti »hordam« sovražnikov.

Žal sem malo bil razočaran, ko sem videl modele karakterjev. Zelo podpovprečno grafično prikazovanje karakterjev, ki delno spominjajo na karakterje iz iger prejšnjega desetletja. Žal vsega verjetno ne moremo imeti. Priznam pa, da so se malo bolj potrudili pri prikazu morja ter valov. Tudi vreme v igri pomembno vpliva na vašo ladjo in uspešnost borbe. Če povzamem celotno igro moram priznati, da je presenetila v pozitivnem smislu, glede na to, da neka velika pričakovanja na žalost nisem imel. Zakaj? Ker je to Ubisoft in v zadnjih letih me Ubisoftove igre na žalost niso prepričale. Tokrat sem se zmotil in je igra vredna, da se jo odigra, še posebej s prijatelji. Potrebno se je samo še znebiti nekaj manjših hroščev pa verjamem, da bo v naslednjih 6 mesecih igra izgledala popolnoma drugače.

7/10
Total Score
Good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Tekken 8 – recenzija za Playstation 5

Next Post

Banishers: Ghosts of New Eden – PS5 Recenzija

Related Posts