Hitman: World of Assassination/Freelancer mode – PS5 Recenzija

IO interactive je odgovoren za zagon serije Hitman, ki je nedvomno ena boljših na tržišču. Ne le, da so v dobrih 6 letih povrnili blišč igri ampak so jo tudi dvignili na višji nivo. Poleg tega pa je ven prišla v tem času celotna trilogija z imenom World of Assassination, ki ne samo, da zajema vse tri igre ampak dodaja še veliko stranskih dodatkov, ki igro še polepšajo, ji dajo nov zagon in poskrbi, da vam v vseh teh urah igranja ne bo nikoli dolgčas. 

Seveda vse skupaj ni šlo ravno brez težav. Sčasoma so razvijalci delali napake in dodajali stvari vse povprek na tak način, da je že skoraj postalo žalostno. Ampak zaključen produkt je izpadel fenomenalen. Če ste že lastnik najnovejše igre Hitman 3 se vam avtomatično čisto vse igre, DLCji (tudi plačljivi) odklenejo v paketu. Vse kar morate je, da kupite Hitman 3 in vse bo vaše. Zanimiv pristop glede na to, da od posameznih založnikov in razvijalcev kaj takega nismo ravno vajeni. 

Gameplay

Že leta nazaj so razvijalci obljubljali prenovljen paket, ki bo vseboval vse to. Igra ima več, kot 20 lokacij, na tisoče možnih načinov ubijanja in še mnogo več. Poleg vseh iger in DLCjev pa je igra dobila še popolnoma nov način igranja in to je Hitman Freelancer. Najbolj všeč mi je bilo verjetno posodobljena različica osnovnega menija, ki vključuje vse načine in izgleda zelo lepo organizirano in je zelo preprosto najti karkoli si želite. In če smo že pri glavnem meniju lahko kaj hitro zagledamo koliko ponudbe je v sami igri in že sem si v glavi odvijal film, kako dolgo bom preigraval celotno serijo. Ne le, da bom ponovno odigral vse 3 igre ampak si bom vzel čas in preigral vse dodatne možnosti. Hkrati pa se lahko online primerjamo tudi z drugimi igralci in opazujemo naše dosežke. 

Pa da se malo vrnem nazaja in malo pojasnem kako izgleda nov način igranja Freelancer. Freelancer serija vas vrže v Sandbox, kjer ste vi tisti, ki odločate, točno načrtujete in sami opravite nalogo brez nekega glasu, ki vam na vsake toliko malo pomaga. Po celotnem svetu vam serija omogoča ogromno število tarč, ki jih boste mogli odstraniti in verjemite mi, ko rečem, da je teh res veliko. Vzelo vam bo kar nekaj časa pa če ste to načrtovali ali pa ne. V novi seriji imate tudi osrednji prostor za sprejemanje nalog, hranjenje stvari in tudi možnost nakupovanja novih. Je pa res, da je način igranja popolnoma omejen na vaš sandbox in ne morem prenašati odklenjenih stvari izven Freelancerja. 

Dobra stvar in hkrati mogoče strašljiva je ta, da poleg tega, da nabirate opremo in jo nosite s seboj nazaj v svojo varno hišo, jo lahko tudi izgubite. Vse, kar uporabite v misiji bo izgubljeno in se vam ne vrne v varno hišo, poleg tega tudi če umrete ali ne opravite kampanje boste vse izgubili in boste morali vse začeti od začetka. Ni ravno najbolj prijazna serija sploh ne za nove igralce, ki se v načinu skrivanja in ubijanja še lovijo ampak je pa toliko bolj veselo, če vam uspe opraviti nalogo in pridobiti nove stvari, ki jih lahko uporabite v prihodnjih misijah. 

Ta način pridobitve in izgube stvari prinaša nov način anksioznosti in igranja saj je ogromno vsega na kocki vsako misijo. Sploh sčasoma, ko imate nabranega ogromno. En napačen korak in bo vse skupaj bolj težko in žalostno. 

Način je ena velika umetnost, kjer dejansko postaneš samostojni morilec in se od vas pričakuje razumevanje vsake misije, orožja in kaj prinesti s seboj na misijo. Vsaka misija vsebuje glavni cilj in več neobveznih nalog, ki pa vam prinašajo dodaten XP. Z vsako stopnjo, ko se dvigne, se vam odklenejo nagrade, predmeti, orožja in tudi dodatne sobane v vaši varni hiši. Možnosti za shranjevanja je ogromno. Poleg tega lahko odklenete tudi večjo nosilnost, ki vas pripravi do tega, da lahko na misijo prinesete več opreme, hkrati pa jo lahko tudi več izgubite. 

Zaključek

Grafika in zvok sta odlična. Igra je videti super, igra se super in tudi misije so super. Poleg tega so vse lokacije odlično zasnovane. Celotna igralna izkušnja je skoraj popolna. Razen manjših padcev sličic na sekundo na vsake toliko res ni nobenega problema. Poleg tega so tudi karakterji lepo narejeni in celoten paket izgleda vrhunsko. Res se opazi, da so razvijalci vrgli ogromno časa in truda v celoten paket vseh treh iger in dodatnih stvari. Po končani kampanji Freelancer pa imate tudi možnost igranja hardcore, kar verjamem, da bo marsikdo izmed vas to preizkusil.

8/10
Total Score
Very good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Ride 5 – Super motoristična simulacija/PS5 Recenzija

Next Post

The Crew Motorfest – recenzija za Playstation 5

Related Posts