Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name – recenzija za Playstation 5

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name je akcijsko-pustolovska videoigra, ki jo je razvil  studio Ryu Ga Gotoku in izdalo podjetje Sega. Osredotoča se na prvotnega protagonista serije, Kazuma Kiryuja, ki se pod krinko tajnega agenta podaja na novo avanturo v Osaki.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name je nova igra, ki jo lahko igramo na PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One in Xbox Series X/S in je izšla 9. novembra 2023.

Igra se odvija po dogodkih v Yakuza 6: The Song of Life in pred, med ter po dogodkih v Yakuza: Like a Dragon, ki vodi v igro Like a Dragon: Infinite Wealth. Po koncu Yakuza 6 je Kazuma Kiryu (Takaya Kuroda/Yong Yea) ponaredil svojo smrt in se skril, da bi zaščitil svoje otroke. Podpisal je pakt z Daidoji frakcijo, da postane njihov učenec, in zdaj deluje kot eden njihovih tajnih agentov pod kodo “Joryu”. Vendar, ko ena od njegovih misij spodleti, Kiryu kmalu postane vpleten v novo konfliktno situacijo, saj ga skrivnostna oseba prisili, da se vrne iz skrivališča. 

 Začelo se je z vznemirljivim uvodom v igro, kjer sem spoznala skrivnostnega protagonista, ki je izbrisal svoje ime. Zaplet je bil takojšen, in vsak korak naprej me je poglobil v intrigantno razkritje. Bilo je kot vrtenje ključa v zaklepu skrivnosti, ki odpira vrata nepozabne pustolovščine.

Vendar pa je bil vrhunec igre zagotovo njen zaplet. Vsak odnos, vsaka prevara, vsaka odločitev je bila kot poteza na šahovnici, ki se je odražala v napeti zgodbi. In ko sem odkrivala resnico za vsakim vogalom, sem se vedno bolj zavedala, da sem postala del nečesa veliko večjega.

Borilni sistem, ki je značilen za serijo Yakuza, je bil še boljši in bolj inovativen. Vsaka bitka je bila izziv, a obenem tudi nagrajujoča. Zbiranje ekipe z različnimi veščinami je dodalo še dodatno plast strategije, kar je povečalo vznemirjenje vsakega spopada in ohranjalo napetost skozi celotno igro. 

Grafika in glasba sta bila vrhunska, vsak kotiček virtualnega mesta je bil oživljen z detajli, in glasba je dodala globino vsakemu trenutku. Mesto, ki nikoli ne spi, je bilo prav tako prepredeno z ugankami, skrivnostmi in stranskimi nalogami, ki so moji izkušnji dodale dodaten čar. Grafika v igri je resnično osupljiva. Vsak detajl je bil izdelan z natančnostjo, okolje pa je oživelo z živahnimi barvami in impresivnimi vizualnimi učinki. Vznemirljivi trenutki so bili še bolj poglobljeni zaradi odličnega oblikovanja likov in animacij, kar je dodalo globino in čustveno resonanco vsaki sceni.

Tudi glasba je bila enako impresivna. Zvoki mesta, bojni zvoki in glasbena spremljava so ustvarili vzdušje, ki me je popolnoma potegnilo v svet igre. Skupaj s poglobljeno zgodbo, ki se je odvijala s vsakim korakom, sem doživela nepozabno igralno izkušnjo.

Skupaj z glavnim junakom sem se odpravila na potovanje, polno presenečenj in moralnih preizkušenj. Ko sem dokončala igro, sem ostala z globokim občutkom zadovoljstva, hkrati pa sem se spraševala, kaj se bo zgodilo naprej v tem kompleksnem svetu.

Poleg močne osnovne igralne izkušnje in bojnih mehanik, ki jih ponuja Like a Dragon Gaiden, je doživetje zavito v čustveno pripoved, ki nosi presenetljivo težo, kljub relativno kratkemu trajanju igranja, ki znaša okoli 12 ur. Presenetil me je tudi zemljevid igre, ki je precej majhen.

Medtem ko je Yakuza: Like a Dragon predstavila boj s potezami, nasprotno pa se Like a Dragon Gaiden vrača k koreninam bojevanja v slogu udarjanja. Vključuje nove tehnike, ki jih je Kiryu osvojil v svojem času z frakcijo Daidoji, igralci pa lahko dinamično preklapljajo med dvema borilnima slogoma med bojem – Yakuza in Agent. 

Slog Yakuza je najbolje uporabljen v boju na kratko razdaljo, saj Kiryu sproži divje agresivne poteze na enega samega sovražnika. Slog Agenta pa je najbolje uporabljen proti skupinam sovražnikov, saj izkorišča hitrost in niz visokotehnoloških pripomočkov, kot je SPIDER Gadget, elektrificirana žica, ki veže in meče sovražnike ali jim odvzame orožje. Skozi Like a Dragon Gaiden Kiryu odklepa dodatne naprave, ki mu omogočajo, da pristopi k skupinam sovražnikov z večjo stopnjo strategije in učinkovitosti.

Ko Kiryu izvaja udarce v katerem koli borbenem slogu si pridobiva karakteristiko imenovano Heat. Le-ta mu omogoča uporabo Heat Actions. Ta se lahko uporablja na različnih točkah našega merilnika. Ko dosežemo določen prag mu omogočimo, da odklene način Extreme Heat. Z njim zmanjšamo možnost poraza našega junaka. V vsakem slogu ima edinstvene prednosti. V slogu Agenta so odklenjene nove naprave in obstoječe so okrepljene. V slogu Yakuza so napadi močnejši in lahko se uporabi več Heat Actions zapored. 

Najpomembnejša stranska aktivnost v igri je The Castle’s Coliseum. Najprej predstavljen kot del glavne zgodbe, Coliseum igralcem ponuja priložnost, da se povzpnejo med borce in se potegujejo za naziv World’s Strongest. Igralci se lahko udeležijo turnirjev tako sami kot v ekipi, pri tem pa rekrutirajo različne NPC-je, da se borijo ob njih. Kiryu mora vložiti nekaj časa v Coliseum, da pride do določene stopnje, ki so ključne za lokacije pri nadaljevanju glavne zgodbe.

Igra je bila razvita le v šestih mesecih in je bila sprva zamiščjena kot DLC za prihajajoči Like a Dragon: Infinite Wealth. Kljub temi pa Gaiden stoji samostojno kot močan vnos v serijo Like a Dragon. Ponuja popolno izkušnjo za stare kot nove igralce. 

Naslov opravi odlično delo pri postavljanju predstavitve za Like a Dragon: Infinite Wealth. Pripoved, v kateri se bosta usoda Kazume Kiryuja in Ichibana Kasuge iz Like a Dragon prepletala med zadnjimi dnevi zmaja iz Dojime. Tisti igralci, ki dokončajo igro Gaiden, bodo dobili prvi vpogled v Infinite Wealth, saj zaključek zgodbe odklene posebno preizkusno različico. 

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name me je popolnoma posrkal vase in mi zagotovil nepozabno igralno izkušnjo. Nedvomno bom še dolgo razmišljala o tej pustolovščini, ki sem jo doživela v virtualnem Tokiu. Vstopila sem v osupljiv svet poln skrivnosti in akcije, kjer je vsak trenutek predstavljal novo razburljivo odkritje. Borilni sistem je bil nagrajujoč in grafika je izjemna. Vsaka odločitev in vsak boj je bil edinstven, kar je le še povečalo moje zadovoljstvo ob igranju.

9/10
Total Score
Amazing
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Hot Wheels Unleashed 2 – PS5

Next Post

Call of Duty Modern Warfare III – 2023 PS5

Related Posts