Hot Wheels Unleashed 2 – PS5

Dirkaške igre so, na splošno, zadnje čase precej priljubljene. Vendar so večinoma simulacije dirkanja. In žanr dirkanja ni nikoli bil samo simulacije. Včasih je obstajal ogromen svet iznajdljivih, živahnih, vznemirljivih arkadnih dirkalnikov, ki so prednost dajali toku, bleščavosti in zabavi pred realizmom. Zadnje čase se zdi, da je edina igra, ki zapolnjuje to vrzel, Hot Wheels Unleashed in njeni posnemovalci. Zato je bil prvi Hot Wheels Unleashed kot oaza v puščavi arkadnih dirkalnikov. In le dve leti kasneje, največje, najbolj prijetno presenečenje v dirkaških igrah ima nadaljevanje, ki je večje in boljše kot prej: Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged.

Grafično se je večinoma malo spremenilo od prej. Malo iger je tako živahnih in nasičenih kot Hot Wheels. In to ni risana igra. Vse igrače avtomobile so skoraj popolno rekonstruirali, tako ljubeče kot prave avtomobile v igri Gran Turismo, vključno z ostanekom odlitkov in rahlo napačnimi nanosi barve ter “pomarančno lupino”. Vendar so ravno te nepopolnosti tiste, ki jih naredijo tako realistične. In način, kako svet odseva nanje, dodaja iluziji. Vsako okolje je polno podrobnosti in najbolj idilične svetlobe, s pomembnimi dotiki, kot so plastične strukture v delih proge. Nikakor ne pozabite igrati na najboljšem zaslonu, ki ga imate. In celotna igra deluje pri trdnih 60 sličicah na sekundo na trenutnih igralnih konzolah.


Tokrat boste imeli priložnost videti več avtomobilov in okolij. Seznam avtomobilov se je razširil na več kot 130 ob izidu, kar je več kot 70, kolikor jih je bilo na začetku ponujenih v prejšnji igri. Vključuje ogromno fantazijskih Hot Wheels iz preteklosti in sedanjosti, pa tudi resnične avtomobile, kot je Liberty Walk Nissan Silvia S15 drift avto. Vsi avtomobili se lahko popolnoma prilagodijo z lastnimi barvnimi shemami. Lahko jih nadgradite še bolj kot prej, s posebnimi izboljšavami za boljše obvladovanje, hitrost in pospeševanje prek preprostih povečanj. Različni tipi avtomobilov imajo prednosti pri nadzoru ali hitrosti (na primer terenska vozila se bolje obnesejo na terenu in na preprogah), in motorji prvič nastopajo s vozili, kot so Ducati DesertX in BMW RnineT.

Kar zadeva okolja, so stara okolja zamenjala popolnoma nova, ki se zdijo večja kot prej. Sicer je malce žalostno, da so stara okolja izpustili, vendar nova okolja ponujajo večjo raznolikost. Poleg tega ena izmed novih igralnih načinov okolja običajno odpira, pri čemer je edini cilj doseči niz kontrolnih točk, kar vam omogoča raziskovanje svetov in občutek, da resnično vozite majhen avto v arkadi, hiši, restavraciji in še več. Če gre sklepati po prejšnji igri, bodo v prihodnjih dodatkih DLC na voljo še večja okolja in avtomobili. In tako kot prej, je na voljo močno orodje za ustvarjanje lastnih prog, ki bo ohranilo še dolgo časa ustvarjene uporabniške proge.

Poleg dirk s kontrolnimi točkami so se pridružile ze znane dirke eliminacije, v katerih se morate med vsakim časovno omejenim krogom izogibati zadnjemu delu tekmovalnega polja, da ne izgubite dogodka. Poleg tega so na voljo dogodki drsenja in “bojni dvoboji” proti različnim dodatkom proge, ki vključujejo uničenje določenih ciljev na progi v določenih časovnih obdobjih. To pomaga razbiti omejeno izbiro dogodkov iz prejšnje igre, ki so večinoma vključevali dirke in dirke na čas.

Dejanska vožnja je enako dobra kot vedno, zelo hitra in z napetimi mehanikami drsenja. Vse skupaj se zdi hektično in tik na robu izgube nadzora. Dodatna globina je zagotovljena z mehanikami stranskih trkov, ki vam omogočajo, da odrinite avtomobile s proge ali jih izrinete s proge, ter zmožnostjo skoka. Slednje je ključno za obvladovanje, skupaj s spreminjanjem orientacije avtomobila med nekaterimi skoki, da ostanete na progi. Težavnostna raven je ena od stvari, ki se zdi malce odveč. Če ste izkušeni v arkadnih dirkalnikih, še posebej pri prejšnjem delu Turbocharged, se vam bosta tako “enostavno” kot “srednje” zdela nekoliko prelahka, medtem ko je “težko” veliko težji korak, kot bi pričakovali. Še vedno je idealno za izkušenega, če ne strokovnega dirkača, vendar ne bi bilo slabo, če bi bil na voljo nekaj med srednjo in težko težavnostjo.

Središče igre je način zgodbe, ki ima podobno obliko kot prej. Obstaja veliko dogodkov, ki jih je treba opraviti, da odklenete več dogodkov, pri čemer morate doseči osnovne in izzivalne cilje. Vendar so zdaj povezani z nekoliko naivnimi vmesnimi prizori v slogu jutranjih risank. Smešno je, vendar je to lep dodatek, ki naredi način zgodbe bolj bogat in celovit. In na voljo je ogromno dogodkov, s katerimi se lahko zaposlite. Vrača se tudi spletni večigralski način, ki ga bodo podpirale privzeti postavitve prog in prilagojene proge, ki jih dodajo igralci.

8/10
Total Score
Very good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Metal Gear Solid Master Collection Vol1 – PS5 Recenzija

Next Post

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name – recenzija za Playstation 5

Related Posts