The Crew Motorfest – recenzija za Playstation 5

Igra The Crew Motorfest je dirkalna video igra, ki jo je razvil Ubisoft Ivory Tower in izdal Ubisoft za PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows in Amazon Luna. Izšla je 14.09.2023 in bo nadaljevanje igre The Crew 2. Med 21. julijem in 24 julijem 2023 smo The Crew Motorfest lahko prvič zaigrali v zaprti beti in igro preizkusili in videli na lastne oči. Že takrat me igra ni razočarala in veselila sem se septembra in njenega izida.


Igramo lahko sami ali pa z drugimi igralci, kjer se lahko pridružite hitrim uličnim dirkam skozi živahno mesto Honolulu. Svoje terenske sposobnosti lahko preizkusite na pepelnatih pobočij vulkana. Če še ne znate, se boste naučili obvladati popolne ovinke na stezah. Po vsem tem pa se boste sprostili na plažah za volanom svojega najljubšega avtomobila ali pa boste raziskali skrite pozi čudovitega deževnega gozda. Igra je velika in ima eno najbolj podrobnih in raznolikih okolij odprtega sveta. Barve so žive, visoko kontrastne in grafika je izjemno dobra. Vse skupaj se dogaja na Havajskem otoku O‘ahu. V The Crew 2 smo imeli izjemno veliko mapo, v tokratni igri pa so se osredotočili na lepoto in podrobnosti otoka.

Okolje je barvito in dinamično. V igri nas spremljajo čudoviti sončni zahodi. Dirkamo skozi džunglo, plažo in vulkanom v sončnem ali deževnem dnevu. Dirkamo s čolnom po morju ali letimo z letalom po zraku. Na kopnem pa ne manjka ogromno čudovitih avtomobilov, katerim lahko spreminjamo barvo in druge malenkosti ter jih sproti posodabljamo z boljšimi deli.


Igra The Crew Motorfest nam ponuja ogromno vozil. V mojem igranju sem se srečala z vsemi možnimi vozili, ki so bili izjemno lepo narejeni do najmanjših detajlov. V igri voziš od super avtomobilov in terencev do starodobnikov, štirikolesnikov, bencinskih in električnih avtomobilov, motorjev ter formule. Svoje sposobnosti pa lahko preizkusiš tudi v vodi in v zraku. Ter na ta način spoznaš otok še na drugačen način.
Ustvarjalci igre so bili pozorni na vse malenkosti. Opazila sem, ko se z avtom voziš po pesku, se je v razpokah na pnevmatikah nabral pesek. Ko sem se vozila po makadamski cesti pa je avto postal umazan od okolja. Če se z avtom zaletiš z ograjo, steber ali kaj drugega, so te poškodbe vidne tudi na vozilu. Ob dežju je cesta izjemno realna in bolj spolzka, dež kot drugo vreme pa je zelo lepo narejeno.


V igranju igre sem zelo uživala in čas je hitro mineval. Dirke so polne barv. Preden igralec začne svojo kariero si izbere težavnostno stopnjo. Na voljo so bile tri. Amateur, Intermediate in pa Expert.
Sama sem začela z najlažjo (amateur) in kaj kmalu mi je igra ponudila možnost, da si le-to spremenim, saj je moja vožnja boljša. Na kar sem spremenila in preizkusila težavnost na sredinski stopnji (intermediate), ki se je precej razlikovala od prve – najlažje. Če si se prej lahko kje zmotil in napačno zavil ali prepozno ustavil, so se tukaj te napake že poznale in si si prvo mesto moral malo težje izboriti. Igra mi je ponovno ponudila, da sem spremenila svojo težavnostno stopnjo na najtežjo (expert), kar sem tudi storila in preostanek igre do konca preigrala na tretji stopnji. Tukaj ni dosti prostora za napake in za prvo mesto se moraš dobro potrudit. Je izziv, ki te drži na prstih in ko se zapelješ v cilj kot zmagovalec je občutek fenomenalen.


Nekatere dirke so težje, nekatere pa lažje. Vseeno pa mora igralec biti pozoren na svojo vožnjo in si ne sme privoščiti dosti napak. V igri je kar nekaj dirk, ki so mi kasneje predstavljale izziv, kljub temu pa je upravljanje avtomobila bilo lahkotno in je vozilo naredilo točno to kar sem želela. Igra nam ponudi različne »playliste«, ki se med seboj razlikujejo. Svojo dirkalno kariero sem pričela z Hawaii Scenic Tour, kjer so dirke bolj umirjene, sproščene in raziskovalne. Pokažejo nam lepoto otoka. Nato sem z dirkanjem nadaljevala po ulicah okrašenih z neonsko osvetljavo, kjer vladajo ulične dirke z naslovom Make in Japan. Spoznala sem različne ameriške konjičke z naslovom American Muscle in v čas nazaj so me popeljali starodobniki pri Vintage Garage. Izbire je veliko in še več ter zabave ne zmanjka.


Igra ima 3D zemljevid, ki se zelo zabaven in uporaben za igralca. Z lahkoto spremljaš dogajanje celotnega otoka in kam se boste odpeljali do naslednje dirke. Zemljevid je zelo podroben in med gledanjem zemljevida se avtomobili in letala še vedno premikajo po njem v realnem času. Kar je precej impresivno. Lahko bi približal kateri koli del otoka in opazoval NPC-je, ki se gibljejo naokoli ali avtomobile, ki se vozijo.
Zemljevid pa ni samo videti čudovito, ampak dejansko ponuja uporabne informacije o tem, kje se ceste povezujejo, kako so oblikovane zgradbe, kje so hribi in druge geografske informacije. Nekateri so mnenja, da so vse dirkalne igre enake, ampak kot amaterska oboževalka dirkalnih iger se s tem ne strinjam. Kljub temu, da v Motorfest včasih vidimo podobne lastnosti igre Forza Horizon 5, je igra fenomenalna, zabavna in polna izzivov.


Igra nam ponuja realistično ultra grafično igranje na 4K. V nastavitvah lahko izbirate med performance ali resolution načinu. Crew Motorfest je mogoče prilagoditi tako, da se osredotoča na višjo ločljivost, kot je 4K in deluje pri 30 FPS. Pri 1440p bo PS5 dal prednost višji frekvenci sličic 60 FPS. Ko igramo na 4K imamo visokokakovostne sence, vegetacijo, razdaljo risanja, teren in odseve ter živahnost barv. 30 FPS je dovolj za dirkalni naslov, kot je ta. Zato je priporočljivo, da se igralci v tej igri držijo 4K nastavitve grafike. To bo igralcem pomagalo, da bodo bolje uživali v naslovu pri višji ločljivosti in zajeli vse podrobnosti, ki jih igra ponuja.V vseh urah mojega igranja ni igra niti enkrat zamrznila ali imela težave. Skozi celotno zgodbo sem igrala nemoteno in se prepustila dirkanju z avtomobili.


Začetek sem igrala Crew Motorfest z DualSense kontrolerjem, ki se je odnesel precej dobro. Tudi na njem si čutil dober force feedback. Vendar se je moja prava izkušnja šele pričela, ko sem na konzolo priklopila Logitech G29 in tako nadaljevala celotno igro z volanom.


Igro priporočam vsem, ki so ljubitelji dirkalnih igel, saj je The Crew Motorfest odlična izbira za zabavo in izziv.

8/10
Total Score
Very good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Hitman: World of Assassination/Freelancer mode – PS5 Recenzija

Next Post

NBA 2K24 – PS5 Recenzija

Related Posts