Samurai Warriors 5 (PS4) – Recenzija

Tokrat smo dobili priložnosti preigrati igro studia Koei Tecmo in sicer Samurai Warriors 5. Gre za igro ki izhaja iz Japonske franšize Musou in je tipa hack’n’slash. Če mislite da ste kos bitkam vi proti tisočim sovražnikom potem si preberite članek do konca! Sedaj pa si poglejmo prikolico.

Igra Samurai Warriors 5 je igra tipa hack’n’slash pri kateri je glavni poudarek na prepleteni zgodbi dveh glavnih karakterjev to sta Nobunaga Oda in Mitsuhide Akechi. Oba sta sta vojna komandirja ki se trudita v svetu vspostaviti mir in testirati svoje sposobnosti. Samurai Warrior 5 predstavi igralca v dobo Sengoku kjer se zgodba prvič dotakne življenje mladega Nobunaga in njegovih začetkov.

Igra je dobila tudi vizualno nadgradnjo in sicer stil črpajo iz tradicionalne Japonske kulture in umetnosti.
Grafično je igra boljša kot njeni predhodniki pa še to le malenkost. Igra je tekoča hitra in polna akcije. Na bojiščih boste srečali na tisoče sovražnikov katere boste morali premagati če boste želeli v igri napredovati. Igra nam ponuja okoli 30 ur igranja kjer skozi zgodbo spoznate glavna protagonista malo podrobneje.

Sedaj pa pride na vrsto igralnost torej v igri imamo 4 različne ultimatne sposobnosti. Katero boste izbrali je odvisno od vas. Tu so zato, da povezujejo kombinacije in vam omogočajo hitrejšo košnjo plevela in sovražnikov. Z navadnimi napadi in raznimi kombinacijami si filate Musou števec in ko je napolnjen že letijo okoli posebni napadi. To so lahko izboljšanja obrambe in napada ali pa le močan udarec ki bo vse sovražnike ponesel izven vidnega polja kamere. Kontrole so preproste in hitro se jih navadite napadi so narejeni tako, da se kombote lahko kadarkoli medseboj povezuje torej normalni napad (kvadrat) in povezovalni napad (trikotnik) lahko povežete v katerem koli trenutku v katerem koli zaporedju to omogoča, da so kombinacije tekoče, brez prekinitev in nekako razbije monotonost katera pride z grindfest hack’n’slash igralnostjo. Če smo iskreni je igra v easy modu katerega vam igra priporoča bolj kot ne brezumno pritiskanje gumbov zato vam priporočamo, da igro igrate na večji težavnosti saj lahka težavnost je preprosto PRELAHKA. Bitke so zanimive, hitre in na solidno velikih mapah katere pa so razdeljene na sektorje katere sproti čistite in si tako odpirate nove bitke.

Sistem točk sposobnosti (skill points) vam omogoča, da si prilagodite igralni stil tako kot vam ustreza. Vse nadgradnje se tudi prenašajo iz eneganačina igranja v drugega. Ko si odprete prosti način pa greste lahko skozi vse bitke z vsemi drugimi karakterji. Igra se je osredotočila najbolj na glavna protagonista Nobunaga in Mitsuhide zato boste tisti ki poznate prejšne dele mogoče malo razočarani ker se večino karakterjev ni vrnilo v tale del igre. Za vse tiste ki ste novi v franšizi naj vam povemo, da je to pravi čas, da začnete z igro te franšize saj se 5 del odvija daleč v preteklosti in igra vam predstavi več kot dovolj, da vas potegne notri.

Samurai Warrior 5 je žal igra zasenčena z njenimi predhodniki ki so postavili višji standard. To pa ne pomeni, da igra ni za preigrati. Ima zgodbo katero doživljamo s perspektive dveh glavnih likov in nazadnje je še hack’n’slash z na tisoče sovražniki. Igra je odlična za vse tiste ki uživajo v zgodbi in tudi za tiste ki samo iščejo nekaj s čimer se lahko » zone outajo « saj igra je grindfest v polnem pomenu besede. Imate razne napade, orožja iteme. In skozi igro progresirate z vsako bitko posebaj. Mapa se naloži ter zasedaj jo rajonih. Igra rata dokaj repetitivna a sovražnikov in akcije nikoli ne zmanjka. Grafično je igra prav tako solidna in primerljiva z igrami tega žanra/franšize. Igro zato ocenjujemo z oceno 7

Nau0161a ocena

Nau0161a ocena
7 10 0 1
7/10
Total Score
Good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Nier Replicant Ver. 1.22474487139 (PS4) – Recenzija

Next Post

Rocket League Summer Challenge 2021

Related Posts