CrisTales (PS5) – Recenzija

Tokrat raziskujemo igro Indie razvijalca Dreams Uncorporated in Syck. Gre za igro žanra JRPGz izjemno grafično podobo, prijetno glasbo, mehaniko potovanja skozi čas in zanimivo zgodbo. Pa si najprej poglejmo prikolico, da vidimo s čim imamo opravka.

Igra govori o glavni protagonistki Crisbell in žabcu z imenom Matias. Gre za izredno prikupnega spremljevalca ki vas bo spremljal skozi raziskovanje sveta. Crisbell je sirota katera je bila pod okriljem Mame Superior kateri pa jo je žabec Matias ugrabil in poskrbel, da je bila deklica dobila posebne moči s katerimi lahko manipulira čas. Ko se deklica vrne v mesto vidi da je v plamenih. in ko pridobi meč postane njena naloga rešiti kraljestvo Crystallis pred napadalci. V njeni pustolovščini se ji pridruži še Cristopher kateri se bori za enaki cilj.

Ena najbolj zanimivih funkcij igre je manipulacija in potovanje skozi čas. Ekran je razdeljen na tri dele in sicer deli ga trikotnik. Trikotnik skrbi za prikaz časovnega obdobja kjer sredina predstavlja sedanjost, leva tretjina predstavlja preteklost in na zadnje desna tretjina nam tako predstavlja prihodnost. Časovi se med seboj prepletajo in prav tako naloge. Ko nekaj napravite v preteklosti ima to direkten vpliv na sedanjost in prihodnost. Kolikor je sistem časa dober in zanimiv pa rata prav hitro ponavljajoč kot tudi sama borba. Če boste čas med bitko uporabljali narobe boste stežka premagali sovražnike. V primeru pravilne uporabe pa bo igra postala izjemno lahka. En večjih plusov je ta, da je zgodba zanimiva saj vam bo vzela kar nekaj ur igranja a le če ne boste obupali nad počasnimi razvlečenimi bitkami ki pa so kar velik minus saj hitro postanejo monotone in ponavljajoče. Prav tako dolgi premiki po mapi, raziskovanja in počasni dialogi se hitro zavlečejo.

Igra sama po sebi res ni slaba je nekakšen mix tako pozitivnega kot negativnega. Recimo ena od stvari katera nas je zmotila so nasprotniki saj se večino časa ponavljajo in edino kar jih razlikuje so druge preobleke in povečani statusi moči. Je pa sama po sebi nekaj novega bolj kot ne še ne raziskanega in to naredi igro še bolj zanimivo.

Igra je dejansko zelo zanimiva saj njena time bending pustolovščina s katero skačete naprej in nazaj v čas ter s tem vplivate na celotno časovno linijo vam bo postavila kar nekaj izivov in ugank. Zgodba je solidna , grafična podoba je top prav tako voice acting na nivoju in mehanike so smooth. Igri smo dali oceno 7 ki je že kar radodarna saj menimo, da ima igra še kar nekaj prostora za izboljšave. Torej lahko rečemo, da igro priporočamo saj nambo dala okoli 20 ur igranja in če se vam zdi to vredno potem lahko svojo kopijo pograbite na povezavi Balix.si .

Nau0161a ocena

Nau0161a ocena
7 10 0 1
7/10
Total Score
Good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Nier Replicant Ver. 1.22474487139 (PS4) – Recenzija

Next Post

Rocket League Summer Challenge 2021

Related Posts