F1 2021 – Recenzija

F1 2021 je izjemna dirkalna igra in letošnja igra prinaša še veliko izboljšav v kakovosti.

Razvijalec Codemasters je že dolgo prvo ime za ljubitelje dirkalnih iger. Zaradi franšiz, kot so Dirt, GRID in uradne igre formule ena, ni presenetljivo, da so se različni založniki zanimali za odkup, pri čemer je Electronic Arts na koncu zmagal. F1 2021 je prva igra, ki jo je Codemasters izdal po prevzemu.

Seveda morem pa omeniti, da mi je bilo kar hudo, ko sem zagleda slavni E.A. Sports pri zagonu igre. Še en odraz zelo resničnega nakupa, ki se je končal februarja. Kljub temu marsikomu ne najbolj priljubljenem znaku pa je ta igra še zmeraj v popolnosti od Codemastersa. Verjetno bo naslednje leto igra imela kar nekaj E.A. dodatnih funkcij, toda F1 2021 za zdaj ostaja zgolj kreacija Codemasters.

F1 2021 na PS5 hibridno rjove.

Na PlayStation 5 časi nalaganja v bistvu ne obstajajo. To ne bi smelo presenetiti, toda neverjetna hitrost sistema pomeni, da se vsaka proga naloži, preden lahko preštejete do 5. Medtem, ko raytracing med dirkanjem ni omogočeno, se v ponovitvah aktivira. Osvetlitev med vožnjo je dobra, upamo pa, da bo prihodnje leto dobila veliko boljšo nadgradnjo.

Grafične možnosti omogočajo način Performance ali Quality, pri čemer je zmogljivost usmerjena na 120 sličic na sekundo in z zmanjšano lepoto grafike, medtem, ko je način Quality namenjen 60 sličicam na sekundo in boljšim vizualnim prikazom. Z nobenim ne morete zgrešiti, saj je to najlepša igra F1. Prilagodljivi sprožilci krmilnika DualSense so vklopljeni, a tudi pri najvišjih nastavitvah ne dajejo ogromno odpora. Smešno je, če pomislite na intenzivno izkoriščanje haptikov pri igri DIRT 5.

V letošnji različici igre je bilo narejenih kar nekaj izboljšav in dodatkov in najbolj opazna med njimi in tista, ki F1 2021 trdno premakne v tabor EA Sports, je uvedba “story moda” z naslovom Braking point. Podobno kot zgodbe v serijah, kot sta FIFA in Madden, tudi Braking Point sledi zgodbi izmišljenih športnikov, veterana Casperja Akkermana in nadarjenega novinca Aidena Jacksona, ki sta se znašla v isti ekipi.

Drama v zgodbi je dovolj realistična in zanimiva, da te potegne notri in res z užitkom pogledaš nekaj minutne “filmske videe”. Poudarek braking pointa še zmeraj ostaja na vožnji, kot bi morala biti. Vsakič, ko se posnetek konča, se stvari zelo gladko in brez težav preklopijo nazaj v vožnjo, igralec pa hkrati dobi za izpolniti določene cilje za napredovanje zgodbe.

Kljub temu je Braking Point v bistvu dodan kot dobra uvodna točka tistim, ki ne poznajo formule ena, njenega zapletenega nabora pravil in načina, kako se to pojavlja v obliki video igre. Igralca pelje skozi prehitevanja, pit stope, pravila najhitrejšega kroga, varnostni avtomobil in še bi lahko dodajali. Na nek način je igralni ekvivalent Netflixovega Drive To Survive in temu namenu dobro služi.

Braking point bo igralcu pomagala se seznaniti z najpomembnejšimi informacijami, ki jih bo lahko uporabil tudi v Career modu (kjer bomo verjetno preživeli največ časa). Še enkrat je to mogoče storiti z izbiro obstoječe ekipe ali pa v načinu My team, kjer igralec ustvari svojo ekipo.

F1 2021 je najbolj zabavna med igrami F1. Braking point prinaša takšno dramo, za katero niste vedeli, da obstaja v dirkaškem življenju. F1 dokaj dobro izkoristi moč PS5 in vseh njenih dodatnih funcij na kontrolerju.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Nier Replicant Ver. 1.22474487139 (PS4) – Recenzija

Next Post

Rocket League Summer Challenge 2021

Related Posts