Aliens: Dark Descent -PS

Pa smo dobili novo videoigro kjer v temačnih prostorih uspevajo nezemljani, ki so osredotočeni na uničenje vsega kar jim stoji na poti. Igra nam ponuja ogromno akcije s strategijo v realnem času, hkrati nam pa še z veliko cutscene pripoveduje vrhunsko zgodbo.

Če vam že sama strategija ne diši vam bo pa definitivno zgodba, ki je zame res dobra. Sama igra je lahko zelo težka sploh za igralce, ki nimajo izkušenj s takim načinom igranja. Pa čeprav jo igrate na najlažji težavnosti. Igra se kaj hitro začne obračati v bolj temačno obarvano igranje, ki vam bo kaj hitro pokazala zobe in vas pripravila do uporabe naših možganskih zmožnosti.

Polagam vam na srce, da celoten tutorial odigrate počasi in dejansko preberete vse kar vam napiše igra. Tipke se je potrebno dobro naučiti in tudi zapomniti, da vam bo potem samo igranje lažje. Določene odločitve, ki jih boste sprejeli tekom igre bodo lahko težke in za marsikoga tudi moralno vprašljive. Pa čeprav se gre za preživetje celotnega človeštva?

Misije so zanimive in poleg tega redno napredujete skozi zgodbo, kar pomeni, da je veliko tudi filmskega odmora, ki vam še lepše pripoveduje zgodbo. Na začetku igre se komaj rešiš in tako prideš do svojega prvega poveljevanja našim reševalcem, ki so hkrati tudi vesoljski marinci. Z njimi hodite po terenu, poizkusite obvestiti vaše nadrejene in seveda preživeti.

Poleg vrhunske zgodbe pa je pomembno, da so notri tudi karakterji, ki dobro odražajo dogajanje v igri in v tem primeru je to dejansko tako. Sprememba načina obnašanja, laži, pomembne odločitve, itd. res dobro odraža ton igranja in prikazuje psihično težo na karakterjih. Marinci so pomembni kompanjoni vašemu karakterju in jih tekom igranja tudi nadgrajujete po vaših željah. Odvisno od tega kakšno ekipo si želite.

Seveda je pomembno, da si mogoče sestavite ekipo, ki bodo med seboj dobro sodelovali in bo tako lažje se boriti proti nezemljanom. Ni pa nekih prioritet oziroma karkoli boste naredili bo dobro. Veliko je pritiska tudi na sami predpripravi pred vsako misijo, ki zelo pripomore k boljšemu preživetju. Ker ste seveda v dani situaciji glavni boste morali tudi poskrbeti za celotno posadko, ki jo boste ali rešili ali se vam bodo naključno pridružili. Dogodki se bodo dnevno pojavljali in bo od vas odvisna morala oziroma kakšen bo dejanski rezultat dogodka.

Kot sem rekel, težke odločitve so del igre pa čeprav mogoče ne v taki zasnovi, kot ste si predstavljal. Po izbiri misije ste precej svobodni pri raziskovanju različnih zemljevidov. Kamera je v izometričnem pogledu. Posadka se premika skupaj, vendar lahko navodila in naloge razdelite med posadko. Težavnost igre se z leti povečuje, saj se Nezemljani vse bolj privajajo na območja, kar povečuje težavnost tudi najpreprostejših misij. Obvladovanje te težavnosti se je odražalo v vse večjem znanju moje posadke, vendar boste sčasoma nekoga izgubili.

Člani posadke morajo med misijo obvladovati svoj stres in rane. V igro je vključen permadeath in ko nekdo umre je konec zgodbe za tega karakterja. Grafično se mi zdi, da igra Aliens: Dark Descent daje odličen ton izkušnji. Zemljevidi so včasih ogromni in spodbujajo raziskovanje za ceno izgube virov, vendar pridobivanja novih raziskovalnih materialov, ki pomagajo pri prihodnjih misijah. Sama igra pa izgleda lepo in kot že omenjeno nam lepo prikaže pridih načina igranja in tudi žanr igranja.

Aliens: Dark Descent je ambiciozna realnočasovna strategija, ki uspešno prinaša edinstveno izkušnjo za igralce ljubitelje franšize Alien. Zgodba nas popelje skozi napeto in akcijsko pustolovščino, polno nevarnosti in groze, kjer se moramo spopasti z neusmiljenimi Nezemljani.

Čeprav igra ne dosega ravni nekaterih drugih realnočasovnih strategij, kot je na primer XCOM, nam vseeno ponuja zanimivo mešanico akcije, strateškega načrtovanja in preživetvenih elementov. Ena izmed glavnih moči igre je njen pripovedni del. Zgodba nas vodi skozi dramatične situacije, polne zapletov in odločitev, ki jih moramo sprejemati kot Administrator Hayes, vodja posadke na vesoljski ladji Otago. Odnosi med liki se razvijajo skozi igro, pri čemer so izpostavljeni tako medosebni konflikti kot tudi moralna dilema med sledenjem ukazom in delovanjem v skladu z lastno vestjo. Podpora kakovostnega glasovnega igranja in dobre pripovedne točke dodatno krepijo izkušnjo.

Glede na realnočasovno strategijo je igra vizualno privlačna, s poudarkom na ustvarjanju temne in napete atmosfere, ki je značilna za franšizo Alien. Otoki, ki jih raziskujemo, so dovolj veliki, da spodbujajo raziskovanje, hkrati pa nas prisilijo k odločitvam o uporabi omejenih virov. Vendar pa je igra občasno trpela zaradi nekaterih napak in grafičnih težav, čeprav te niso bistveno vplivale na sam potek igre.

Čeprav igra ni popolna in ima nekaj pomanjkljivosti, kot je pomanjkanje povezanosti z liki v naši ekipi, vseeno uspe doseči svoj cilj – ponuditi igralcem zanimivo in uravnoteženo izkušnjo v svetu Alien. Igra je dostopna tako za navdušence franšize kot tudi za tiste, ki želijo vstopiti v ta svet z enostavno igralnostjo. Aliens: Dark Descent nam omogoča, da se popolnoma potopimo v svet Alien in doživimo napetost, akcijo in grozo, ki jo ta franšiza prinaša.

7/10
Total Score
Good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Next Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Related Posts