Company of Heroes 3 – Console Edition – recenzija za PS5

Company of Heroes 3 je nadaljevanje igre igre Company of Heroes 2, ki jo je razvil studio Relic Entertainment in izdala Sega, dne 23.2.2023, za platformo Windows, Playstation 5 in Xbox Series X/S.
Company of Heroes 3 je realistična strateška igra, ki je postavljena v drugo svetovno vojno. Igralcem omogoča zelo realističen nadzor nad vojaškimi enotami. V igri igralci prevzamejo vlogo med zavezniškimi silami in med njihovo invazijo na Italijo in osijskimi silami v severnoafriški kampanji. Italijanska kampanja obljublja popolno svobodo, vendar vseeno prinaša v začetno igro omejitve. Na primer – na začetku imate zaklenjeno število enot, kar pomeni, da včasih napadate sovražnike s samo eno pehoto. Na terenu blesti tudi novo dinamično okolje. V primeru smo morali osvojiti več sovražnikovih utrdb, ki so locirane na hribih. Uganka je bila, kako jih pravilno osvojiti.


Glavna zgodba igre je sestavljena iz severnoafriške in Italijanske kampanje. Prva je povsem linearna, v čemer spominja na zgodbe iz “ena in “dva”. Čeprav je kampanja v severni Afriki intenzivna in akcije ne manjka, je tista glavna kompanija Italija v letu 1943.
Igrati moramo taktično in premišljeno, če želimo zmagati. Borimo pa se na različnih bojiščih, ki so bila v drugi svetovni vojni. Je realistična strateška igra, ki ni najbolj enostavna. Je precej kompleksna in težka. Zanimivo in dobro je, da so se ustvarjalci držali realnosti, in da so na tanku ustvarili šibkejši oklep na straneh in zadaj. Tako, da že jih želite hitreje uničiti, je vredno ciljati na te točke.


Na začetku so naša dejanja na taktičnem zemljevidu omejena na premikanje enot za določen namen. Smer nakazujeta generala Buckram in Norton (pozneje Eleonora Valenti, vodja odpora) – vsak po svojem prepričanju. Po Buckramovem nasvetu bomo do Rima prišli malo hitreje, vendar ne bomo zavarovali zaledja. Če bomo poslušali Nortona, bomo Italijo vodili korak za korakom, brez strahu, da se bomo morali bojevati na več frontah in čim hitreje združiti moči z zavezniki.
Med igranjem moramo biti pozorni na vire, ki jih potrebujemo za nadgradnjo in gradnjo novih enot. Zbiramo materiale, kot je gorivo. Le-to se uporablja za gradnjo novih letal in vozil. Zbiramo tudi material za strelivo in materiale s katerimi gradimo nove stavbe. Ko imamo dovolj materiala lahko z njim na bojišče postavljamo tudi nove enote. Zelo je zanimivo, saj med igro gradimo od jarkov, zidov in bunkerjev – kam jih bomo postavili in zgradili. Saj nam le-ti lahko rešijo življenje in nam pomagaj pri zmagi.


Med igranjem lahko zajamemo letališče in lahko začnemo pošiljati izvidniška letala, da odstranijo meglo ali bombnike, da pripravijo tarče za kopensko napad. Medtem ko boste zavzeli pristanišča, boste povečali omejitev prebivalstva in dobite več ladij, ki lahko napadajo sovražne cilje z morja. Skupaj vam to ponuja ogromno možnosti, kako pristopiti k vsakemu napadu.
V igri si lahko prislužite zvestobo s katerim koli od treh glavnih zaveznikov: generalom Buckramom (ZDA), generalom Nortonom (Združeno kraljestvo) in Eleonoro Valenti (italijanski odpor) z izpolnjevanjem njihovih ciljev. Na splošno je izpolnjevanje danih ciljev najboljši način za povečanje zvestobe. Vendar pa obstajajo primeri, ko se morate odločiti med eno od strani, pri čemer včasih znižate raven svojega odnosa z enim, da bi dvignili raven odnosa z drugim.


Poudarek na gibanju in fizični realnosti – na primer – koliko časa potrebuje pištola, da se premakne, nastavi in nameri, preden lahko postane smrtonosna, je tisto, kar daje igram Company of Heroes dobro lastnost. Največji poudarek je taktika. Med igranjem moramo upoštevati teren, vreme, položaj sovražnikovih enot. Upoštevati moramo tudi, da so določene enote boljše v napadih in druge boljše v obrambi. Pomisliti moramo na vse, tudi na primer na to, ko dežuje je vidljivost slabša in so naše enote s tem bolj ranljive.
Company of Heroes 3 res močno napreduje v igri za več igralcev. Igranje za več igralcev ni podobno metodičnim spopadom v kampanji – je hitro, intenzivno in neizprosno. Omogoča, da se igralci pomerijo drug z drugim v raznih bitkah v realnem času. Je način, ki igralce združi k sodelovanju, da bi premagali sovražnika. Igralci morajo s skupnimi močni in sodelovanjem premagati nasprotno silo.


Grafično je igra narejena izjemno kvalitetno in dosledno. Grafika med igranjem je zelo lepa in natančna. Barve so svetle in vse od pregleda Italije do majhnih vojakov, ki jih pošljete v boj, ima čudovito risano kakovost. V studiu niso pozabili na podrobnosti, kot so uniforme vojakov, njihova oprema, orožja in vozila. Mesta, gore, narava in drugo je zelo realistično prikazano in ti daje občutek, kot da si res v igri. Od najmanjše malenkosti do velikih stavb so stvari lepo in natančno narejene. Pozabili tudi niso na tiste malenkosti, ki so pravilno zgodovinsko oblikovane – mesta, vasi in bojišča. Vse to ti med igranjem res da posebno in realistično vzdušje.


Pri Relic Entertainment so dali dober poudarek tudi na zvočne efekte, ki so izjemno realistični in dobro narejeni. Vse to nam da še večji občutek napetosti v igri. Sliši se šumenje gozda in veter v naravi ter petje ptic. Dober primer so orožja – zvoki se bodo razlikovali med vrsto orožja. Slišimo reko in hlastat zvok, ko se premikamo čez njo. Glasovi igralcev so posneti dobro in smiselno. Vse to nam le izboljša izkušnjo pri igranju.


Igro Company of Heroes 3 je za vse ljubitelje vojaških strategij. Igra nam da pravo mero izziva in razmišljanja ter vojne taktike. Ponuja nam realistični vpogled v zgodovino. Relic Entertainment je v igro vpeljal veliko novih tehnik, ki so le povečale resničnosti in realnosti Company of Heroes 3. Tudi grafično so igro izboljšali od njene predhodnice. Ponuja nam več vrst igranja, od samostojnega igranja do igranja s prijatelji, izzivov in igre, ki si jo lahko sestavimo sami in zagotovo se bo vsak od nas našel v enemu izmed teh načinov. Za vse, ki že poznajo serijo iger CoH je nova igra Company of Heroes 3 dober nakup ter je igra, ki je vredna našega časa in denarja.

8/10
Total Score
Very good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Next Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Related Posts