Crash Team Rumble – PS5 Recenzija

Eden od najbolj znanih likov po svetu se vrača v novi igri. Toys For Bob in Activision sta sodelovala pri novi igri, ki je kar presenečenje. Z izidom Crash Team Rumble se pojavi drugačnost in prvič v zgodovini franšize se bodo igralci med seboj pomerili v 4v4 areni.

Zasnova igre, kot že rečeno je malo drugačna in se zaradi tega lahko igralci sprašujejo, če je vredna svojega denarja. Žal odgovor na to vprašanje ni preprost in je popolnoma odvisno od lastnih preferenc. Največji problem same igre je verjetno ponovna igralnost oziroma neigralnost. Koliko časa boste dejansko preigravali igro. Sam povem iskreno, da če nimate prijateljev s katerimi bi lahko to skupaj igrali lahko igra kaj kmalu postane dolgočasna. Hkrati pa ima igra tudi zelo majhen nabor likov, zemljevidov in različnih igralnih načinov. Zelo hitro lahko odklenete vse, vidite vse in se naveličate. 

Crash Team Rumble nima zgodbe, kot smo vajeni iz preteklih iger franšize. Dejansko imate samo online način igranja proti drugimi igralci in to je bolj kot ne vse. Igra vas popelje čez različne arene, kjer se borite v dveh ekipah po 4 igralcev in zbirate ter shranjujete Wumpa plodove oziroma sadje. Prva ekipa, ki nabere 2000 Wupa prva je zmagovalka. Poleg že priznanih likov pa dobimo tudi enega novega in sicer Catbat, ki predstavlja osebo, ki ji ni določena spolna identiteta. Tukaj se ne bom preveč vtikal v politiko tako, da kar vam prepuščam mišljenje o tem. Žal pa nimamo zgodbe o novem karakterju oziroma dejansko ne poznamo niti kanček ozadja. 

Mehanike igranja so dokaj preproste in lahko razumljive. Vsi novi in stari igralci tako ne bodo imeli nekih posebnih problemov pri učenju in razumevanju igre. Res je, da ima vsak karakter malo drugačne kombinacije tipk ampak jih je tako malo, da si jih lahko pred borbo v parih sekundah zapomnite. Kot sem že omenil, cilj igre je preprost, prvi morate shraniti 2000 Wumpa in tako vaša ekipa doseže zmago. Ampak poleg tega je dodano še kar nekaj zanimivih dodatkov, ki lahko hitro spremeni potek igre. Zbirate lahko relikvije za razne posebne sposobnosti, možnost povečanja zbiranja Wumpa in še mnogo več. Borbe so res zanimive in z vsemi temi nadgradnjami in dodatki tekom igre boste lahko nekaj časa igrali brez dolgočasenja.

V igri imate 8 likov, ki so razdeljeni po razredih. Imamo Strelec, Branitelja in povečevalca. Vsak razred ima neko svojo nalogo pri katerih so njihovi napadi in sposobnosti delno prilagojeni temu, da dejansko imamo neko osnovno strategijo na voljo. Strelci so osnovni karakterji, ki se bolj osredotočajo na dejansko nabiranje Wumpa in s tem lahko tudi nosijo več, kakor drugi razredi. Branilci, kot že ime pove branijo svojo in tujo banko, kjer hkrati tudi preprečujejo, da bi nasprotniki nosili Wumpe in jih shranjevali. Pri povečevalcih pa so prioritete bonusi za celo ekipo, nadgradnje na mapi in povečano zbiranje relikvij. Se sliši kar lepo kajne? 

Glasba in grafika igre se popolnoma skladata s franšizo in s tem kar le ta predstavlja. Ne le to, da je grafično in vizualno igra zelo lepa in se drži korenin preteklih iger ampak je tudi skladba znotraj igre dejansko večinoma povzeta po preteklih naslovih. In za vse nostalgike je to res lep dodatek.

Crash Team Rumble, edinstvena različica priljubljene franšize Crash Bandicoot, igralcem ponuja osvežujočo in zabavno večigralno izkušnjo. Čeprav se razlikuje od tradicionalne pripovedne strukture serije, združuje znane like v živahni 4v4 arenski bitki. Cilj igre, zbiranje in shranjevanje plodov Wumpa v banko svoje ekipe, zagotavlja preprosto a vključujočo igralsko zanko.

Toys For Bob, v sodelovanju z Activisionom, je uspešno zajel umetniški slog, ki je postal sinonimen za franšizo Crash Bandicoot. Risani vizualni slog in znane glasbene podlage iz glavnih naslovov Crash Bandicoot prispevajo k nostalgiji in čarima igre. Poleg tega pa različni odklenljivi dodatki in možnosti kozmetičnih prilagoditev omogočajo igralcem, da prilagodijo svoje like in jim dodajo svoj osebni pridih.

Čeprav Crash Team Rumble morda nima globoke zgodbe, se osredotoča na mehaniko igranja in večigralstvo, kar ponuja ure zabave tako oboževalcem franšize Crash Bandicoot kot tudi novincem. Trije različni razredi likov s svojimi edinstvenimi sposobnostmi dodajajo strateško globino dvobojem, zagotavljajo raznoliko igranje in ekipno dinamiko.

Vendar obstajajo pomisleki glede dolgoživosti in ponovne igrabilnosti igre. S številom likov, omejenimi mapami in samo eno igralno modo ob izidu, se igralci morda želijo več vsebine, da bi ohranili zanimanje na dolgi rok. Upamo, da bodo prihodnje posodobitve in sezone prinesle dodatne like, mape in načine igre, s čimer bodo razširile vsebino igre in izboljšale njeno ponovno igrabilnost.

Zaključno lahko rečemo, da je Crash Team Rumble vreden dodatek franšizi Crash Bandicoot, saj ponuja svežo večigralno izkušnjo, ki se zaveda ikoničnega sloga franšize. Preprosta a vključujoča igralska mehanika, nostalgija in možnosti prilagajanja likov naredijo igro zabavno izbiro za oboževalce serije in ljubitelje večigralstva. S potencialom za prihodnje posodobitve in razširitve vsebine ima Crash Team Rumble možnost rasti in razvijanja ter ponuditi še več zabave in ponovne igrabilnosti v prihodnosti.

6/10
Total Score
Normal

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Next Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Related Posts