Ride 5 – Super motoristična simulacija/PS5 Recenzija

Nadaljevanje igre Ride 4, ki jo je razvil Milestone, ki se je tudi podpisal pod igro Hot Wheels in še marsikatero se je odločil, da bo nadaljeval svoje poslanstvo pri motoristični igri Ride 5. Igra sama po sebi se ne razlikuje kaj preveč od predhodnika ampak so vseeno dodali nekaj izboljšav in malih posodobitev. Kot že marsikdo med nami ve, so Ride igre odlične simulacijske igre, kjer dirkamo z motorji različnih moči. Poleg tega je ena od redkih iger, ki se dejansko maksimalno približa pravemu občutku vožnje motocikla.

Glede na to, da je to “popolna” simulacija pa žal ni najbolj prijazna do novih igralcev, ki nimajo izkušenj s tako igro. Je res, da je ogromno nekih nastavitev, da ti igra pomaga ampak dejansko ni nobenega tutoriala oziroma možnosti učenja za novince. Tukaj me igra vsako leto malo razočara. Osebno lahko povem, da nisem nek dober simulacijski voznik, sploh ne pri motociklih in sem moral uporabljati kar nekaj nastavitev, ki so mi pomagali da sem potem počasi le začel dojemati in bolje voziti. Večinoma sem igral na srednji težavnosti pri vseh nastavitvah. Seveda sem tudi izklopil marsikatero nastavitev, da vidim, kako izgleda vožnja brez pomoči ampak iskreno sem bolj kot ne letel skoraj iz vsakega zavoja. 

V igri Ride 5 je na voljo dokaj široka vsebina, ki jo je možno raziskati. Seveda to ne pomeni, da se lahko primerja s kakšnimi bolj arkadnimi igrami ampak za čisto simulacijo je možnosti kar veliko. Imamo karierni način, ki je vsaj po mojem osebnem mnenju zelo obširen in nam ponuja tudi rivalstvo tekom celotnega igranja. Igra nam določi našega tekmeca s katerim se “borimo” tekom te kariere. To je rdeča nit celotne igre, kjer lahko s pridobivanjem denarja znotraj igre odklepamo nove dirkalnike in novih delov za dirkalnik. Zraven imamo možnost sestave lastnih dirk, večigralski način dirkanja in tudi možnost dirkanja z razdeljenim ekranom. To je super zadeva, če imate kakšne prijatelje oziroma družinske člane, ki radi igrajo takšne igre. Pa še pridobimo malo prijateljskega tekmovanja. 

Poleg vsega skupaj pa igra ponuja ogromno različnih prilagoditev motorja in modifikacije, ki lahko vplivajo na samo vožnjo. Spreminjamo lahko dejansko vse, kar se na motociklu lahko spreminja. Od amortizerjev, zavor itd. Imamo tudi dinamično vreme v igri, ki še bolj vpliva na vožnjo in vas skorajda prisili v to da dobro razmislite, kako boste svoj motor modificiral. Hkrati imamo tudi spreminjanje temperature proge in še marsikaj. Vsaka sprememba motocikla se bo poznala na progi in s tem tudi čas vsakega kroga in na koncu je to lahko razlika med zmago in porazom. Igra nam ponuja nekje okoli 200 različnih motociklov velikih priznanih proizvajalcev, ki vas ne bodo pustili ravnodušne. Ravno nasprotno. Motorji izgledajo fantastično, poleg tega je pa tudi občutek vožnje, vetra in različnih vremenskih pojavov enkraten. Se res ne spomnem kdaj sem nazadnje igral tako fantastično simulacijo.

Zaključek

V Ride 5, nasledniku Milestonovega motociklističnega simulacijskega serijala, se nadaljujejo vrhunske izkušnje vožnje z motorji, ki jih je ta razvijalec doslej ponujal. Čeprav se morda na prvi pogled ne razlikuje bistveno od svojih predhodnikov, igra prinaša nekaj izboljšav in posodobitev, ki ohranjajo njen ugled kot vrhunske motociklistične simulacije.

Igra se ponaša tudi z obsežnimi možnostmi prilagajanja motorja, kar vpliva na vožnjo in učinkovitost na progi. Dinamično vreme in spreminjajoče se temperature dodajajo še večjo globino izkušnji, saj igralce prisilijo, da premislijo o tem, kako modificirati svoj motor. Z več kot 200 različnimi motocikli priznanih proizvajalcev, ki izgledajo izjemno realistično, ter odlično simulacijo vožnje, Ride 5 zagotavlja nepozabno izkušnjo za ljubitelje motociklističnih simulacij.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Next Post

Hitman: World of Assassination/Freelancer mode – PS5 Recenzija

Related Posts