AEW: Fight Forever – PS5 Recenzija

Glede na to, da je prava wrestling videoigra trenutno samo ena na sceni, ki je zadovoljiva z vsemi pravicami, pa smo tokrat dobili Fight forever, ki si prizadeva postati alternativa seriji 2K. Fight forever dobro prikaže wrestling, ki je za marsikaterega človeka priljubljen šport in ga z veseljem gledajo. Vsekakor pa je igra hitrejša in se jo igralci lahko lažje naučijo in dojamejo. Igra je dokaj preprosta, nobenih mini iger ali preveč zakompliciranih potez različnih gumbov.

Prav tako dobiš različne bonuse vašim napadom, kot so razne kombinacije, mešanje obrambe in napada in še mnogo več. V igri zasledimo tudi neko vrsto zasmehovanja, ki je nekako že stalnica v WWE borbah. Kljub temu pa igra ni brez problemov. AI v igri je bolj kot ne katastrofalen, še posebej če igraš v dvojicah in se tvoj partner giblje in deluje zelo nenaravno. Usmerjanje kamere, pobiranje različnih predmetov in še marsikaj je zelo nelagodno in vas lahko kaj hitro odvrne od igranja. Igra dejansko nima nobenega tutoriala skoraj, tudi sobe za vadbo so prazne in brez kakršnih koli obrazložitev in pomoči. Celotna igra vas samo vrže v borbo in vam skoraj dobesedno reče “navadi se sam”.

Igra vsebuje veliko različnih game modov, ki pa nekako so že pričakovani in ne prinesejo nič novega. Od posamičnih borb, tag team, online itd. Vse to je že videno in ne predstavlja nobenega waw efekta na mizo. Poleg tega imamo tudi nekaj mini iger, ki so vse prej kot zanimive in nekako zapolnijo praznino na beden način. Igra ima tudi dokaj zastarelo grafiko saj je bila kar nekaj časa v izdelavi in poleg tega je tudi celoten “roster” tekmovalcev zastarel. Glasovnega igranja tako rekoč ni saj nikakor ne dobimo pravega vzdušja teh borb. Roster vključuje 36 moških borcev ter 13 ženskih bork, če se ne motim. Ni ravno obsežno sploh na ženski strani pa čeprav se v igri lahko borijo med sabo.

Igra ima tudi en game mode “road to elite”, ki pa žal tudi ne prepriča. Lahko ustvarimo svojega borca ali pa se borimo kot že priznan borec. Celotno popotovanje je zelo slabo narejeno, dolgočasno in nezanimivo. Večino zgodb, ki jih vidimo tekom igranja so sam neke ponovitve znane zgodovine različnih borb in borcev. Kljub temu, da imamo v igri vadbo, različne dejavnosti, prehrano itd. Pa na žalost nemoremo spremeniti moči oziroma statistike že priznanega borca. 

Če igrate žensko pa bo verjetno za večino igralcev in mogoče celo bolj pri igralkah razočarajoče to, da dejansko, ko poteptate celotno žensko divizijo preprosto nadaljujete pot proti moškim, ki se ponovi in dejansko izgleda, kot da niso namenili dovolj truda v ženski del zgodbe. 

Orodje, kjer ustvarite svojega borca je dobesedno žaljivo za vse igralce, ki si preprosto želijo vsaj malo uživati v kreiranju svojega karakterja. Načeloma imate v ponudbi le nekaj vnaprej določenih možnosti za obraz, ki pa skorajda nima možnosti nikakršnega prilagajanja. Oblačila in dodatna oprema so redkost in to kar imate na izbiro je bore malo. Dejansko nobene možnosti oblikovanja česarkoli. 

AEW: Fight Forever ima potencial, ponuja dobrodošlo izkušnjo arkadnega sloga rokoborbe, še posebej glede na pomemben promocijski dogodek. Igralna izkušnja tvori trdno osnovo, in ko doseže vrhunec svojih zmožnosti, zajame preprosto zabavo devetdesetih in zgodnjih 2000-ih let. Vendar pa mora preostali paket dohiteti. Do takrat se tudi najbolj predani oboževalci AEW morda ne bodo mogli zadržati za ta glavni dogodek.

4/10
Total Score
Passably

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Next Post

CRIME BOSS: ROCKAY CITY – PS5 Recenzija

Related Posts