Kunitsu-Gami: Path of the Goddess – PS5 Recenzija

V svetu videoiger je precej nenavadno, da igra ne le ujame bistvo svojega žanra, temveč tudi razširi njegove meje in ustvari nekaj povsem novega. Kunitsu-Gami: Pot boginje je eden od takšnih naslovov, ki se je pojavil na platformi PS5. Ponuja mešanico taktične akcije in bogate pripovedi, prežete z japonsko folkloro.

Predpostavka igre je zanimiva in ambiciozna. Igralci se znajdejo v čarobni različici fevdalne Japonske, kjer morajo voditi mlado dekle Yoshiro na nevarnem potovanju na sveto goro Kafuku. Goro so pokvarile zlonamerne sile, znane kot Seethe, in igralec mora v vlogi varuha Soha voditi Yoshiro, da očisti deželo in vzpostavi ravnovesje.

Zgodba

V čarobnem svetu igre “Kunitsu-Gami: In Path of the Goddess” se igralci podajo na mistično potovanje po fevdalni Japonski, ki združuje akcijo in strategijo v očarljivi pripovedi. Glavni junak igre, Soh, je Yoshirin varuh, ki jo vodi po nevarnih poteh gore Kafuku. Goro je pokvaril zlonamerni Seethe – manifestacija demonov, duhov in yokaijev – in za igralce je velik izziv, da Yoshiro pripeljejo na varno in očistijo deželo.

Zgodba se pripoveduje z minimalnimi dialogi, z mogočnimi kinematografskimi prizori in presunljivo tišino dejanj likov. Igralci se resnično vživijo v zgodbo in jim je zelo mar za Yoshiro in njeno nalogo, da reši vasi in njihove ljudi pred temo. Igra je strukturirana v dnevno in nočno fazo, vsaka s svojim sklopom strateških odločitev in dejanj. Čez dan igralci zbirajo kristale, rešujejo vaščane in Yoshiru izklesujejo duhovno pot. Ponoči se morajo braniti pred Seethe, ki prihajajo iz pokvarjenih vrat torii.

Ko se boste prebijali skozi igro, boste odklenili maske, ki vam omogočajo dostop do moči boginje. Tako lahko vaščanom dodelite vloge, ki pomagajo pri obrambi Yoshira. Od pozornost vzbujajočega sumoja do lokostrelca z dolgim dometom – vloga vsakega vaščana je bistvena v boju proti Seetheju. Kunitsu-Gami: Pot boginje je edinstven naslov v žanru akcijskih strategij zaradi dobro sprejete inovativne zasnove obrambe stolpa, izjemnih krajev in zapletenega oblikovanja nasprotnikov.

Naj vam povem nekaj o tem, kako je nastala igra “Kunitsu-Gami”. Želeli smo inovirati žanr obrambe stolpa in ga obogatiti z neposrednim delovanjem igralca in privlačno pripovedjo. Igra resnično blesti, ker lahko raziskuje ustvarjalne zamisli, ne da bi jo omejevale omejitve obstoječih franšiz. Ta drzen pristop k oblikovanju igre kaže, kako predani so razvijalci, da bi igralcem ponudili nekaj novega ter prispevali k uspehu in živahni raznolikosti Capcomovih iger.

Igralnost

Igranje je odlična mešanica strateškega razmišljanja in razburljive akcije. Igralce izziva, da skrbno premislijo o svoji naslednji potezi, hkrati pa so pripravljeni na skok v boj. Edinstvena mehanika igre vam omogoča, da se resnično vživite tako v načrtovanje, kako očistiti svojo vas, kot v boj proti demonskim silam, ki se pojavijo po mraku. Igra je zdaj na voljo na več platformah, vključno s konzolami Xbox Series X|S, PlayStation 5 in osebnimi računalniki. Obljublja, da bo prinesla poglobljeno izkušnjo z osupljivo vizualno podobo in prepričljivo pripovedjo, ki igralce pritegne v svoj očarljivi svet. Izid igre Kunitsu-Gami je zelo vznemirljiv: Izdaja igre “Path of the Goddess” vzbuja veliko navdušenja, kot je razvidno iz vseh poglobljenih potopov o igranju in pregledov na spletu. Iz njih je razvidno, kako igra na nove načine spodbuja žanr akcijske strategije.

Rešenim vaščanom lahko dodelite tudi vloge in jih spremenite v dragocene zaveznike na bojišču. Od Sumo, ki pritegne pozornost, do Asketa, ki gradi ovire, ima vsaka vrsta vaščanov svoje posebne sposobnosti, ki lahko obrnejo potek bitke.

Oblikovanje

Likovna zasnova igre “Kunitsu-Gami: Pot boginje” je pravi poklon japonski kulturi s plesom Kagura, tradicionalnimi maskami in zvočno kuliso, ki se odlično ujema z okoljem. Vizualna podoba igre dokazuje, kako predan je CAPCOM ustvarjanju pristnega vzdušja, ki igralce popelje v drug svet. Seethe, ki so jih navdihnili japonski yokai, so oblikovani z veliko pozornostjo do podrobnosti, kar nočnim spopadom doda veliko globine in vsako srečanje postane edinstven izziv.

Posebej bi rad omenil oblikovanje sovražnikov. Vsak Seethe ni le vizualna poslastica, temveč predstavlja tudi edinstvene taktične izzive, zaradi česar morajo igralci nenehno prilagajati svoje strategije. Še posebej impresivni so spopadi s šefi, ki ponujajo epske obračune, katerih premagovanje je hkrati izziv in nagrada.

Vendar igra Path of the Goddess ni brez pomanjkljivosti. Nekaterim se bo morda zdel tempo nekoliko počasen, zlasti v začetni fazi učenja, ko igra predstavi svojo mehaniko. Poleg tega je umetna inteligenca včasih nekoliko nepredvidljiva, kar lahko povzroči nekaj frustrirajočih trenutkov.

Glede na vse to je igra odličen primer, kaj je mogoče narediti, če so razvijalci dovolj drzni, da mešajo žanre in črpajo iz bogatih kulturnih tradicij. Naj vam povem o igri Kunitsu-Gami: če iščete nekaj novega in drugačnega v strateškem žanru in želite raziskati svet, poln mitov in legend, potem je igra Path of the Goddess nujna.

Zaključek

Skratka, “Kunitsu-Gami: je drzen in čudovit dodatek h knjižnici PS5. Spoštuje svoje korenine in hkrati utira novo pot za prihodnje igre. S podrobno zasnovo sovražnikov, osupljivimi prizorišči in domiselnim zasukom igranja obrambnega stolpa je to potovanje, ki se ga splača opraviti vsem ljubiteljem akcijskih strateških iger ali japonske folklore.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC – recenzija za Playstation 5

Next Post

Nobody Wants to Die – PS5 Recenzija

Related Posts