PERSONA 5: TACTICA – Igra, ki pozitivno preseneti. PS5 recenzija

Persona 5 Tactica je igra, ki ima visoka pričakovanja vseh pristašev te kultne igralske serije. Tudi sam sem bil navdušen, ko sem dobil priložnost igrati in moram priznati, da me ni razočarala. Igralnost igre se spremeni do te mere, da na trenutke ni več toliko podobna prejšnjim izdajam. Kljub temu pa bi lahko rekli, da je igra v različnih pogledih še boljša. 

Zgodba se načeloma odvija takoj po zaključku igre Persona 5. Liki so bolj kot ne isti, kar pomeni, da ne bo potrebe po novem navezovanju stikov. Pa čeprav imamo stare karakterje v igri le ti bolj služijo, kot stranske vloge saj dobimo 2 nova glavna igralca v tej igri. Njuna naloga je, da premagata novega vladarja. Kljub temu, da imamo nove glavne vloge pa so vsi karakterji enkratni, z super osebnostjo in vrhunsko osebno zgodbo. 

Ogromno že znanih elementov iz predhodnikov so v večini odstranili, kar pomeni, da je igra na nek način nova. Večinoma se igra osredotoča na samo zgodbo, kar je meni zelo všeč. Res se zdi, da igra ne izgublja časa z nepomembnimi dogodki ampak direktno stopi v samo središče in vas drži pripete za stol ure in ure.

Igra sama po sebi zelo diši po starih igrah Persona ampak je hkrati skorajda popolnoma nova igra, ki pa kljub temu ne bi smela izgubiti starih oboževalcev. Mehanizmi so na novo dodani in stari odstranjeni v večini. Uporabniški vmesnik je čist in preprost za uporabo. Grafika igre vrhunska, glede na stil igranja in tudi samo glasovno igranje je narejeno z veliko mero skrbnosti. Že vsem znani fantomski tatovi pa se prikazujejo, kot neke vrste svetovalci, ki pomagajo Erini in Toširu. Boj v igri se odvija v delni ptičji perspektivi v obliki šahovnice. Torej na tleh imamo mrežo s karakterji, ki se lahko premikajo po določenih kvadratih. 

V igri je možnosti med bojem ogromno, taktika pomembna in glede na vaše odločitve se bo na koncu določila zmagovalna kombinacija. Z vsakim premaganim sovražnikom dobi vaša enota možnost ponovnega premika in samo s tem pridobite večjo globino v sami taktičnosti. Vaše enote se lahko tudi pred samim napadanjem premikajo prosto znotraj njihovih kvadratkih gibanja. To pomeni, da lahko prosto taktizirate, ugotavljate prednosti in slabosti in testirate različne možne napade. Če pametno uporabite poteze lahko le te izkoristite do maksimuma in dejansko v prvi rundi premagate vse sovražne enote. 

Igra poskrbi tudi, da vam med igranjem nikoli ne postane dolgčas, ker tekom skorajda celotne igre odklepa nove mehanike, ki pripomore k novemu načinu igranja in taktiziranja. Celotne borbe se na trenutke počutijo bolj uganke, kakor klasično bojevanje. Kar seveda ni slabo saj vas prisili igra v razmišljanje in izboljšuje vašo domišljijo. Igra načeloma niti ni tako dolga, kar je pozitivna stvar saj v recimo 26 urah igranja se nikoli ni počutila ponavljajoče ali pa dolgočasna. 

Možne so tudi združitve, ki lahko ustvarijo specialna orožja in se vam osebni arzenal orožij samo povečuje. Ne le to napadi so lahko različni tako osnovni, kot napadi s posebnimi učinki, ki smo jih vajeni iz preteklih iger. 

Persona 5 Tactica ohranja zvestobo kultni seriji s svežim pristopom k igralnosti. Spremembe v mehaniki in poudarek na zgodbi prispevajo k izjemni izkušnji. Novi liki dodajo globino, medtem ko odstranjevanje nepotrebnih elementov pripomore k osredotočenosti na bistvo. Boji so kompleksni in taktični, z možnostjo kreativnega pristopa, kar ohranja zanimanje skozi celotno igro. Slikovna podoba, glasovno igranje ter raznoliki napadi dodajo estetski užitek. Kljub nekoliko krajši trajanju igre, vsak trenutek ostaja dinamičen, kar zagotavlja privlačnost tako novim kot že znanim oboževalcem serije.

8/10
Total Score
Very good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Call of Duty Modern Warfare III – 2023 PS5

Next Post

Gangs Of Sherwood – recenzija za Playstation 5

Related Posts