Metal Gear Solid Master Collection Vol1 – PS5 Recenzija

Metal Gear Solid je že dobri 2 desetletji ena najboljših iger Playstation ere. Leta je bila ena bolj popularnih in tudi tehnično naprednih iger. Zgodba, glasovna igranja in sama igralnost so bili res odlični za tiste čase. Master Collection je res kolekcija, ki je vredna igranja in nakupa, ne le to, ogromno vsebin in informacij za nove igralce, ki se še niso uspeli spopasti s to igro. Na splošno je znano, da so zgodbe teh iger lahko kaj hitro zakomplicirane in zelo globoke. Hitro se navežeš na karakterje ali pa jih zasovražite. Verjetno najbolj zanimive in težke misije so ravno tiste, kjer so glavne borbe s šefi, ki so milo rečeno brutalni. Seveda spet odvisno na kateri težavnosti igrate.

Pri tej kolekciji se bolj kot ne dozdeva, da so se odločili notri dodati igre, ki delujejo na novejši strojni opremi brez nekih večjih popravkov v samih igrah. Vse igre razen prve so dobile manjše izboljšave saj se lahko sedaj igrajo v 1080p in 60 sličicami na sekundo. Na žalost pa je to največja možna različica in nič ni videti, da bi lahko le to še izboljšali. Kolekcija ponuja ogromno od samih iger do digitalnih stripov, VR misij in še mnogo več. Iskreno sem mogoče upal, da bodo igre polepšali in izboljšali glede na sposobnosti strojne opreme trenutne generacije konzol ampak sem pa vesel, da imamo celotno zbirko iger na enem mestu. 

Najbolj pomembno je pa verjetno dejansko igranje igre. Saj sem že omenil, da se igra vrhunsko ampak mogoče za ljudi, ki so navajeni na star način igranja. Problem nastane, ko so določene tipke zamenjane saj smo navajeni na nek določen sistem, kako delujejo tipke. Tukaj se veliko stvari malo spremeni in mislim, da je za veliko novodobnih igralcev ta star način lahko preveč zmeden. 

Zbirka v trenutnem stanju je zame vrhunska. Je res, da je grafika daleč od dobre, da je drugačen sistem igranja in da določeni ljudje v današnjem času bi verjetno igro označili kot neprimerno pa moram vseeno priznati, da osebno nebi nič spremenil. Kljub vsemu pa moram biti objektiven in pač brez problemov ne gre. Glede na to, da so dejansko kolekcijo oziroma igre znotraj kolekcije samo copy pasteal pa pride zaradi tega do manjših grafičnih problemov. Problemi so z frame dropi, zamrznitvijo slike, različnimi manjšimi bugi, ki načeloma ne pokvarijo celotne igralske izkušnje. 

Kojima je mojster, kar se tiče ustvarjanja videoiger. Od zgodbe, prizorov vizualizacije, vse to je ponavadi vrhunsko pa vseeno zelo na meji okusnega na trenutke. Glede na to, da Kojima ne sodeluje več s Konamijem pa bi vsaj od njih pričakoval, da bi se vsaj potrudili odpraviti določene težave znotraj kolekcije. Igra je prava poslastica za vse igralce, ki jo že poznajo in za vse nove je lahko to dober izziv, da se vrnejo v preteklost in vidijo ter primerjajo igre tistega časa.

Poleg vseh dodatkov v kolekciji pa bi lahko skoraj rekli, da so najbolj zanimive Master books. V tej knjigi dejansko lahko vidite, kako so bili napisani liki, od kje ideje in mnogo več. Knjige so zelo obsežne in tudi zelo obsežno opisujejo celotno ozadje karakterjev igre Metal gear solid. Seveda so zanimivi tudi scenariji pa vseeno nekako ne morem, da ne bi pohvalil Master Books.

Metal Gear Solid Master Collection, kljub nekaterim tehničnim izzivom, ohranja svoj edinstven čar in prinaša obsežno izkušnjo za oboževalce serije ter nove igralce. Čeprav so se pojavili grafični problemi, vključena vsebina, kot so knjige in VR misije, dodaja vrednost tej zbirki. Čeprav so nekatere spremembe v načinu igranja lahko zmedene za nove igralce, je to še vedno neprecenljiv vpogled v mojstrstvo Hideo Kojime.

7/10
Total Score
Good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Ghostrunner 2 – recenzija za Playstation 5

Next Post

Hot Wheels Unleashed 2 – PS5

Related Posts