Miasma Chronicles – PS5 Recenzija

Miasma Chronicles je postapokaliptična taktična igra, ki vsebuje RPG elemente in se dogaja v Ameriki. Zgodba nam nakaže razlike v življenju med bogatimi in revnimi, kjer vladajo strah in želja po preživetju iz ene strani ter na drugi strani polni vsega in sebičnosti pri velikih korporacijah. Žal se mi zdi, da je lep pokazatelj kaj se mogoče dogaja tudi v pravem življenju z malo manj dramatičnimi in agresivnimi učinki. Elita živi v izobilju in imajo dostop do smrtonosne vojske robotov, ki nadzira in varuje njihova ogromna mesta, hkrati jim je pa vseeno za življenja malih ljudi, ki si bolj od vsega samo želijo preživeti ta opustošen in nevaren kraj. Poleg vsega pa po celotni državi pustoši miasma, ki je nekakšna siva masa, ki blokira dostop do določenih regij ter hkrati nadzoruje nevarno umetno inteligenco.

Glavni protagonist v igri in tudi eden od vaših karakterjev je Elvis, ki išče svojo izgubljeno mater s svojim robotskim bratom Diggsom. Žal pa se kaj hitro izkaže, da bo ta misija bolj nevarna kakor si je sprva predstavljal in se bo moral zoperstaviti številnim sovražnikom, prav tako pa tudi miasmi, ki ga ovira pred naslednjo točko raziskovanja. Zgodba se dobro razvija in ni tako slaba. Tempo je pravi in se lahko človek hitro poistoveti s karakterji. Žal pa zgodba razočara glede konca. Nekako se zdi, kot da so proti koncu bili razvijalci ali brez ideje ali pa bodo naredili nadaljevanje. Ker se konča zelo dvoumno in nekako razočara celotno igro.

Med raziskovanjem srečamo, kar nekaj karakterjev, ki se nam pridružijo in nam pomagajo v borbi proti sovražnikom. Hkrati pa ima vsak izmed njih svojo zgodbo, ki jo na dober ali slab način odkrijemo. Žal pa ne morem čez to, da razni dialogi, premikanje, in na splošno igranje niso brez napak. Opazil sem kar nekaj problemov, kjer se ne sliši glasu ali pride do padca sličic na sekundo in še mnogo več. Ni najbolj optimalna igralska izkušnja, je pa daleč od tega, da bi bila katastrofalna.

Način kamere je dokaj podoben Diablu 4 ampak je malo večja preglednost nad okolico. Žal pa raziskovanje in iskanje raznega plena ni tako zanimivo, kakor bi si človek mislil. Vse skupaj me je hitro minilo in sem dejansko bolj kot ne šel samo čez glavno zgodbo. Je pa ogromno različnih skrivnosti, ki jih lahko raziskujete.Glavna stvar, ki izpolnjuje igro je taktični potezni boj, kjer se igra res pokaže v polni luči. Vsak izmed junakov ima po 2 točki, ki jih lahko uporabi za različna dejanja tekom borbe. Treba je dobro premisliti kakšen bo vaš korak, da ne izgubite svojih herojev. Igra sama niti ni toliko težka ampak za ljudi, ki se niso nikoli spopadali na tak način lahko to vzbuja neko težavnost, ki jo bodo primorani premagati. Žal osebno nisem bil nikoli preveč taktično močan igralec in se je to tudi odražalo v sami igri.

Kar je tudi zanimivo v tej igri je to, da lahko tudi na skrivni način ubijate sovražnike ne da bi vas oni opazili. Seveda je taktično bolj zakomplicirano ampak so možnosti v sami igri skorajda neskončne. Poleg taktičnih zamisli, ki jih lahko izkoriščate pa so tukaj tudi veščine, ki jih lahko skozi igro odklepate. Vsak lik ima določene veščine, ki jih lahko v skupnih borbah maksimalno izkoristite, da boste čim lažje in s čim manj problemov nadaljevali po zgodbi. Animacije so recimo, da solidne. Žal kot sem že omenil na trenutke igra ni najbolj gladka in kakšni prizori razočarajo glede kvalitete. Pa če povzamemo celotno igro in vse trenutke moram priznati, da pa le ni tako slaba. Zemljevidi in razne lokacije so res lepo oblikovane in se vidi da so se razvijalci potrudili v tej smeri. Liki so tudi lepi in dokaj realistični glede na to, da imajo predvidoma veliko manj denarja kakor kakšne prvonaslovne igre.

So pa bili tudi problemi med celotno igro sploh med borbami. Nekako so bile animacije raztrescene po celotnem ekranu, 2x se je igra tudi ustavila in sem izgubil določen procent napredka. Upam, da bodo razvijalci s posodobitvami uredili probleme, da bo igralnost na malo višjem nivoju.

ZAKLJUČEK

Miasma Chronicles je taktična vloga igra, ki nas popelje v postapokaliptično Ameriko, zaznamovano z razlikami med bogatimi in revnimi. Kot Elvis, mlad mehanik iz mesta Sedentary, se podajamo na misijo iskanja svoje izgubljene matere, ki nas pripelje skozi miasmo, skrivnostno sivo maso, ki ovira pot in prikazuje nevarno inteligenco.

Skupaj z našim robotskim bratom Diggsom in drugimi člani skupine se soočamo z izzivi, srečujemo raznolike like z lastnimi zgodbami in se vključujemo v taktične, potezne boje. Naša naloga je premagati miasmo, razkriti skrivnosti, odkriti namige o materinem izginotju ter se spopasti s tiransko Prvo družino, ki obvladuje postapokaliptično Ameriko.

Čeprav igra prikazuje lepe lokacije in dobro oblikovane like, se pojavijo tehnične težave, kot so napake pri animacijah, težave z dialogom in nestabilnost med nekaterimi bitkami. Kljub temu so bile nekatere težave odpravljene s popravki, ki so izšli po izidu igre.Pripovedna plat igre pa se zdi nekoliko razočarajoča. Zgodba se konča, ko postane zanimiva, in ni dovolj časa, da bi se posvetili razvoju in zaključku posameznih pripovednih niti. To pušča občutek, da je Miasma Chronicles le del večje pripovedi, kar lahko razočara igralce, ki so iskali globlji in bolj celovit zaključek.

Kljub temu pa Miasma Chronicles vseeno ponuja izkušnjo taktičnega bojevanja, kjer načrtujemo poteze in spremljamo njihov razplet. Uporaba miasme za posebne napade prinaša zanimive in spektakularne trenutke v bitkah. Možnost izvajanja zased in izvajanja skrivnih umorov prinaša dodatno plast taktičnih možnosti.

Čeprav igra ponuja nekaj zanimivih elementov in taktično izkušnjo, je priporočljivo biti seznanjen s potencialnimi tehničnimi težavami in pričakovati nezadovoljiv zaključek zgodbe. Miasma Chronicles ima potencial, vendar bi lahko boljša izvedba in nadaljevanje zgodbe dvignila njegovo vrednost.

7/10
Total Score
Good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Mato Anomalies: PS5 Recenzija

Next Post

Company of Heroes 3 – Console Edition – recenzija za PS5

Related Posts