Back 4 Blood Deluxe PC – Recenzija

Tokrat smo igrali igro Back 4 Blood oz. v nadaljevanju B4B. Igro izdaja studio Turtle Rock Studios objavlja pa jo Warner Bros. O igri se je govorilo govori na veliko in ena od govoric je bila tudi ta, da bi igra znala nadomestiti legendarno igro Left 4 Dead 2. Pa si poglejmo če je temu res tako.

Back 4 Blood je na prvi pogled le še ena zombie klavnica a v sebi skriva veliko več saj kot vemo se knjige ne ocenjuje po platnici zato smo se tudi spustili v igro brez pričakovanj. Ko pridemo v igro se prvo srečamo s sliko ozadja kjer se skupinica ljudi bojuje proti ogromnem številu zombijev. Sedaj pa se pojavi vprašanje ali je možno, da slika prikazuje dejansko stanje igre? Odgovor je DEFINITIVNO.

Začnemo tako, da se spawnamo v kampu kjer se kot ” cleanerji ” zadržujemo, treniramo in planiramo kako se bomo s težavo spoprijeli. V kampu imamo razne prostore kot so krizni štab kjer izberemo tip igre torej sledimo zgodbi ali si le želimo časovnega izziva? Dovolimo crossplay ki omogoča, da se vse konzole in računalniki lahko povežejo s seboj? Težavnostna stopnja katera resno oteži preživetje v igri. Igra se izkaže z njeno odlično grafično podobo katera je kar velik preskok če jo primerjamo z L4D2 in pri tem kljub njenemu BETA statusu igra ne lagira in se ne zatika. Animacije so tekoče, efekti prav tako in do sedaj še nismo zasledili nobenega drugega buga. Igra je izšla danes za PS4, PS5, PC, xbox one/x/s.

Preden se podamo v samo zgodbo si poglejmo kaj vse še lahko počnemo in sicer lahko gremo na poligon kjer spoznamo orožja ki jih lahko tudi testiramo. To je tudi naša prva postojanka saj nas je zanimalo kako mehanika igre deluje kakšen je občutek kontrol in seveda ali je izbor orožij isti ali podoben igri L4D2. Kot bo iz slik razvidno je orožij veliko več in dejansko vsako orožje je primerno za svojo situacijo. Torej želite zombija ubiti brez da bi se trudili meriti? Ni problema vzemite šibrovko. Želite biti pazljivi in ne zadevati sotekmovalcev? Tudi to ni problem izberite ostrostrelsko puško in na daleč streljajte šibke točke pošasti. Ta način igranja še posebej pride prav pri borbah z zahtevnejšimi pošastmi kjer imajo velike rdeče izrastke ki služijo kot njihove šibke točke..

Prav tako si lahko igro olajšamo in otežujemo. V igri imamo možnost uporabe kart katere nam v dani rundi izboljšajo določene statuse kot so več življenjskih pik, daljši sprint, večja efektivnost zdravljenja itd..
Poleg koristnih kart imamo na voljo korupcijske karte katere pa nam igro otežijo. Sistem kart je dokaj preprost v igri je več kot 50 kart katere treba taktično uporabiti. Ko začnete igro takoj potegnete iz kupa prvo karto katero tudi aktivirate. Vsako nadaljno rundo lahko dobite in aktivirate še 3 karte. Največje skupno števil kart v kupčku je 15 katere pa se ne prenašajo med PVP in PVE načinom igranja.
Kupčke kart si lahko med tem ko smo v taboru tudi urejamo po želji.

Igra ima trenutno na izbiro 8 različnih karakterjev imenovanih čistilci (cleaners). Verjamemo pa, da s časom pridejo tudi novi v obliki DLCjev. Tu ima vsak karakter svoje karateristike zato se splača biti pozoren pri izbiranju vašega protagonista kajti ni vsak karakter za vse stile igranja. Če vzamemo za primer Walkerja za katerega velja da streli v glavo izboljšujejo natančnost, walker dela več škode kot ostala ekipa in celotna ekipa prejme več življenjskih točk.

Sovražniki se v igri B4B ne hecajo. Ko se začnejo zaganjati horde zombijev je samo vprašanje časa in zaloge streljiva predno vas pospravijo. Prav tako je potrebna taktika pri premagovanju ovir. Ena od ovir so vrane katere se oglašajo če streljate proti njim ali pa če jim pridete preblizu. Če jih prestrašite se razbežijo in aktivirajo event kateri prikliče dodatne horde zombijev in vam tako igro še dodatno oteži. Če začnete bežati in bežite mimo drugi vran se ta krog nevarno nadaljuje in padete v začarani krog. V igri je kar nekaj zanimivih pošasti in vsaka ima svoje posebnosti nekatere imajo izredno močne udarce, spet druge vas lahko prilepijo na tla in vam preprečijo premikanje pa tudi bruhanje kisline na daljavo katera ne prizanaša z nevarnostjo. Bodite pozorni na rdeče izrastke saj teli izrastki so njihova šibka točka!

Igri smo podelili oceno 9 ker je za naše pojme resen kandidat za naslednika igre L4D2 po kateri hrepenimo že vrsto let. Igra uspe zajeti atmosfero, dinamičnost, taktičnost in seveda ekipno delovanje katero je res potrebno če igrate igro na zahtevnostih ki so večje od minimalne. Prav tako je igra vpeljala mehaniko isto oziroma zelo podobno kjer lahko uporabljamo jeklenke in kanistre za gorivo kot eksploziv. Sovražnikov na zahtevnejših nastaitvah ne manjka in brez organizacije vas znajo hitro probremeniti kar pa se ponavadi konča s koncem runde in ponovitvijo. Vsako igro ki jo začnemo lahko ponavljamo 3x nakar moramo iti od začetka tiste mape oziroma akta katerega želimo. Igro definitivno priporočamo in pri vprašanju ali je igra vredna cene ob izidu pa vam lahko rečemo ja saj vam bo dala res veliko ur igranja če se boste odločili potruditi in končati vse z odliko. Svojo kopijo lahko naročite tudi v spletni trgovini Balix.si

Naša ocena

Naša ocena
9 10 0 1
9/10
Total Score
Amazing
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Nier Replicant Ver. 1.22474487139 (PS4) – Recenzija

Next Post

Rocket League Summer Challenge 2021

Related Posts