AMD RX 6800 benchmark je bil leakan in je hitrejša kot RTX 3070!

Na sceni se je pojavil novi benchmark z imenom Basemark kateri pa po mnenju uporabnikov ne prikaže dovolj dobro frekvenc pri daljših obremenitvah saj je preproso prekratek.

Kljub temu pa na koncu testa dobimo prikaz točk ki jih je grafična kartica dosegla. To pa pomeni, da lahko primerjamo točke s točkami drugih kartic. Torej program Basemark poroča grafično kartico kot RX 6900XT kar pa ne drži saj isto napiše za vse kartice ki so bazirane na Navi21 silikonu. Tako naj vas ime kartice v grafu ne zavede ker gre za kartico RX 6800.

Grafična kartica je bila testirana na zadnjih AMD driverjih verzije 27.20.14501.1206 ki podpirajo BigNavi kartice. V testu je bila kartica RX6800 kombinirana s procesorjem Ryzen9 3900X (12jederni) in MSI MEG X570 GODLIKE osnovno ploščo. Gre za eno redkih plošč ki podpirajo tehnologijo Smart Access Memory oz. SAM že v samem štartu. Kaj ta tehnologija je lahko najdete v našem prejšnem članku. To pa nam pove, da gre po vsej verjetnosti za uporabnika ki bo SAM tehnologijo tudi testiral. Trenutni testi nimajo vklopljene opcije SAM saj jo trenutno podpirajo samo procesorji serije Ryzen 5000.

Če primerjamo številke katere je uporabnik dobil z grafično kartico RX6800 v tabeli z ostalimi Nvidia RTX karticami lahko vidimo, da je AMD kartica hitrejša tako v DirectX12 kot v Vulkan 1 operacijah. Vprašanju čemugre pripisati boljšo zmogljivost AMD kartice. Bi lahko odgovorili po vsej verjetnosti RDNA arhitekturi z višjimi frekvencami kod kadarkoli prej in seveda z večjo količino grafičnega rama.

Grafično kartico RTX 3070 že lahko zasledite na trgu in sicer z ceno okoli 700€. Če bo uspelo AMDju ponuditi grafično kartico RX6800 po nižji ceni lahko rečemo, da imamo novega kralja v segmentu cena/zmogljivost. Res je, da RTX ponuja tehnologijo katero AMD za enkrat še ni pokazal in to je DLSS, RTX Voice in NVENC 2.0 katere so za strimerje več kot dobrodošle oziroma že skoraj obvezne.

Pustimo se presenetiti kajti AMD bo kartice spustil v svet dne 18.11.2020 in vse morebitne nove informacije boste lahko našli tudi na našem portalu.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Survivalists PS4

Next Post

PlayStation5 – Devil May Cry 5 Special Edition

Related Posts