SONY DOBESEDNO UMAKNIL 25 LET ZOGODVINE Z URADNE STRANI

Po izrezu starejše vsebine PlayStation iz trgovine PlayStation Store v zadnjem mesecu se je Sony vrgel še na PlayStation.com. Za tiste, ki ga niso uporabljali redno, je PlayStation.com hranil ogromno zgodovino strani za severnoameriške izdaje PlayStation, ki so segale vse do prvotne konzole iz leta 1995. Do tega tedna ste lahko naslove zlahka našli z iskalnim poljem na spletno mesto, zdaj pa vse, kar pred PlayStation 4 vrne razočarajočih »0 najdenih rezultatov«.

Starejše strani niso bile preobremenjene z informacijami, vendar so ponujale nekatere podrobnosti o izdelkih, ki jih drugje nismo mogli najti. Pri novejših igrah so te strani pogosto ohranjale tudi povezave do trgovine PlayStation Store, kar je pomagalo pri mojih raziskavah. Tudi ko so bile v prodaji, je bilo nekatere igre v trgovini PlayStation težko najti, medtem ko so njihove strani PlayStation.com neposredno vodile do njih. Včasih so bile te strani med pičlimi dokazi, za katere sem lahko našel, da so te igre celo digitalno obstajale. Zdaj, tako kot pri spremembah trgovine PlayStation Store, tudi tega ni več. No, večinoma ni več.

Na srečo, tako kot pri naši “stari rešitvi PS Store”, še vedno obstaja način za iskanje PlayStation.com, vendar lahko sčasoma tudi izgine. Googlova funkcija »iskanje znotraj spletnega mesta« je v tem trenutku stara že skoraj desetletje, vendar sem prepričan, da veliko ljudi sploh ne ve, da obstaja. Za naše namene preprosto pojdite na Google, vnesite “site: playstation.com” in nato katero koli igro, ki jo iščete. Za izboljšanje rezultatov lahko uporabite tudi Googlove druge iskalne operaterje.

Rezultate iskanja boste dobili po domeni playstation.com, vključno z objavami v spletnem dnevniku PlayStation in straneh PlayStation Store, vendar poiščite tiste, ki izrecno navajajo »www.playstation.com«. V primeru Age of Booty stran vsebuje opis in celo nekaj posnetkov zaslona ter povezavo ‘Kupi prenos’. Seveda je stran za prenos skrila nedavne Sonyjeve spremembe na njihovih spletnih mestih, vendar je URL še vedno dostopen, tako da lahko preverite druga ozemlja ali ga preverite po “stari” metodi. Da, Age of Booty je še vedno izbrisan iz PlayStation 3.

Mogoče je bila to le funkcija, ki je bila koristna le redkim, a res žalostno je videti, da je Sony na spletu navidezno ubil 25 let vsebine PlayStation. Zaradi nostalgičnega potovanja v Astrojevi igralnici je občutek nekoliko bolj votel.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Za vas smo testirali PlayStation 5! Ali nas je prepričal?

Next Post

CYBERPUNK 2077 – O ZGODBI

Related Posts