Super Monkey Ball: Banana Mania – Recenzija (PS5)

Igra serije Super Monkey Ball katero poznamo predvsem veterani se je vrnila. Govorimo o zabavnem platformerju, ki jo je razvil Ryu Ga Gotoku Studio in objavil Sega. Pa si poglejmo kako igre izgleda.

Igra Monkey Ball je solidna. Ni perfektna ampak to tudi ni njen namen. Kar pa je njen namen je obuditi spomine in nam prinesti igro primerno našemu času. Lahko rečemo, da je igra res največji približek originalu a bolj kot ne cilja na novo publiko kajti veterani bolj cenimo poskus obuditve naslova kot pa samo igranje. Naj vam bolj podrobno razložim zakaj. Igra je podobna ni pa enaka torej spremenjena fizika bo vse kar ste vedeli do sedaj preprosto vrgla v vodo ker medtem ko način igranja je enak sam pogon igre deluje nekoliko drugače. Že v samem začetku čutimo da pospeški niso tisto pravo kot smo bili vajeni in prav tako robovi aren so nekoliko drugačni kar pomeni, da treba igro ponovno preučiti.

Medtem ko je večina igralnosti podobna originalu so tu tudi spremembe sistema življenj saj kot smo včasih imeli omejena življenja so sedaj žal neomejena kar pomeni, da potreba po pobiranju banan upade kajti glavnega motiva preživetja več ni. Igra je postala veliko lažja zato je primerna tudi za malo mlajšo publiko, ki bi si rada odprla nova obzorja igranja. Igra ima več kot 600 misij kar poskrbi za to, da bo igra dala dovolj vrednosti za svoj denar. Mape oziroma svetovi so tudi prejeli posodobitve in sicer kar nekaj težkih je bilo spremenjenih tako, da so sedaj lažji za preigrati. Poleg tega novost je tudi možnost pomoči med igranjem igre ki bo zagotovila, v primeru ko se vam kakšen svet zatakne, da boste le tega uspeli uspešno končati. V igri lahko tudi kupite mehanike kot so super skok kar pa povzroči, da so nekatere mape ekstremno lahke saj niso bile ustvarjene s super skokom v mislih kljub temu pa doda nov način kako lahko mapo preigrate. Za vse veterane je možno v igri tudi kupiti načine igranja kot so Dark Banana Mode ki pa bodo igro precej otežile in vam dale tisti pravi občutek originala.

Party games! Tako je Party games so nozaj in sicer 12 mini iger (kot so keglanje, nogomet, tenis, biljard,golf in ostale) ki bodo poskrbele za obilo zabave. Priporočam igranje s skupino prijateljev ali pa družino saj igra se bo tako zavlekla, tekmovalnost povečala in veselje bo zagotovljeno. Gre za res simpatične igre iz prejšnega naslova Super Monkey Ball 2 in če ne drugega je že to dovolj dober razlog za nakup igre tudi če vam story mode ni všeč.

Igra je zanimiva, lahko igriva in predvsem zabavna. Lažja od originala a osebno mi story mode ni najbolj pri srcu obožujem pa vse ostale mini igre. Kontrole so malo lesene kar pa ne upliva na faktor zabave. Gre za odlično družinsko igro s katero boste zadovoljni tako starejši kot tudi mlajši igralci. Igro za svojo ceno priporočamo in zato smo jo tudi ocenili z oceno 7. Če si želite zagotoviti kopijo pa si jo lahko poiščete na povezavi Balix.si .

Naša ocena

Naša ocena
7 10 0 1
7/10
Total Score
Good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Life is Strange: True Colors – PS5 Recenzija

Next Post

Football Manager 2022 RECENZIJA

Related Posts