Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC – recenzija za Playstation 5

Ko je Elden Ring prvič ugledal luč sveta, je takoj postal ena najbolj cenjenih iger vseh časov.  Igra ima bogato vsebino, intrigantno zgodbo in presenečenja na vsakem koraku. Nadaljevati tako monumentalno delo ni majhen podvig, ampak FromSoftware Inc. se je tega lotil z dodatkom (DLC-jem) Shadow of the Erdtree. Medtem ko ta razširitev ne presega osnovne kampanje, jo bogato razširja in ponuja svežo izkušnjo v novem Realmu of Shadow. 

Razširitve FromSoftware Inc. so znane po tem, da so izjemno težje od osnovne igre. Shadow of the Erdtree ni izjema, čeprav se stopnja težavnosti razlikuje glede na lik, ki ga uporabljate. Ker je premagovanje Radahna in Mohga edini pogoj za začetek razširitve in ker Shadow of the Erdtree zahteva lastništvo osnovne igre, igralci verjetno uporabljajo lika iz pozne igre ali New Game +. 

Shadow of the Erdtree nas popelje v nov fascinanten svet, kjer se prepletata tema in svetloba. Realm of Shadow je območje, ki se ponaša z impresivno vertikalnostjo in kompleksnimi plastmi, ki jih je treba raziskovati. Za igralce, ki ljubijo raziskovanje, je to pravo bogastvo. Pot do nekaterih ključnih mest je pogosto zakrita, kar pomeni, da boste morali plezati navzgor in navzdol, da odkrijete skrite poti in skrivnosti. Ta slojevit pristop k oblikovanju sveta dodaja svežino in občutek novosti, kljub temu da igra temelji na že znanih mehanikah.  

FromSoftware Inc. je znan po svojih težkih razširitvah in Shadow of the Erdtree ni izjema. Nova vrsta oklopljenih sovražnikov, ki bi v osnovni igri veljali za mini šefe, se zdaj prosto sprehaja po Realmu of Shadow kot običajni nasprotniki. Ogromni ognjeni velikani, ki se sprehajajo po pokrajini, so izjemno močni in trdni, kar zahteva taktično in previdno pristopanje. Kreativni novi boss boji ponujajo sveže in zahtevne preizkušnje, ki bodo preizkusile vaše sposobnosti in potrpežljivost. Nekateri bossi se celo lahko kosajo z Malenio, eno najtežjih bitij v osnovni igri, kar bo zagotovo prineslo veliko trenutkov frustracije in zmagoslavja. 

Napredovanje v Shadow of the Erdtree je pametno zasnovano. FromSoftware Inc. je uvedel nove predmete za napredovanje, imenovane Scadutree Fragmenti in Revered Ash Fragmenti. Ti predmeti, raztreseni po zemljevidu, omogočajo izboljšanje skupne izhodne moči in odpornosti vašega lika. Ta mehanika je odlična alternativa običajnemu mletju run in omogoča bolj tekoče napredovanje brez potrebe po pretiranem zbiranju run.  

Raziskovanje Realma of Shadow je neprestano nagrajujoče. Svet je poln skritih poti, skrivnih lokacij, podzemnih ječ in ruševin, ki čakajo na odkritje. Vsak kotiček tega sveta skriva nekaj zanimivega, bodisi kul lokacijo, uporaben predmet ali zastrašujočega sovražnika. Novi dungeoni, vključno s ponovljivimi, kot so kovaške peči in podzemne ječe, kličejo po temeljitem raziskovanju. Te lokacije so polne premetenih skrivnosti in zahtevajo premišljeno in previdno raziskovanje, kar je odlična demonstracija izjemnega oblikovanja ravni, po katerem je FromSoftware Inc. znan. 

Shadow of the Erdtree prinaša tudi novo plast zgodbe in zanimive like. Čeprav morda ne boste popolnoma razumeli, kaj se dogaja z Miquello in njegovimi privrženci, so novi liki, kot je sumljivi čarovnik, ki prosi za usluge, ali nenavadno dobrodelni bojniki hrošči, zelo zanimivi in prispevajo k čarobnosti razširitve. Srečanje s temi liki in raziskovanje njihovih zgodb dodaja globino in bogastvo k celotni izkušnji.  

Shadow of the Erdtree je veličasten dodatek k že tako impresivni igri. Ponuja več vsega, kar je delovalo v osnovni igri: neverjeten občutek odkrivanja, fantastično oblikovanje dungeonov, zabaven in globok boj ter zanimiva zgodba in liki. Čeprav ne presega osnovne igre, ohranja izjemno visok standard in dodaja novo svežino z novimi izzivi, liki in območji za raziskovanje. Za vse ljubitelje Elden Ring je Shadow of the Erdtree nujen dodatek, ki še dodatno utrjuje to pustolovščino kot eno najboljših, kar jih je bilo kdaj ustvarjenih.  

9/10
Total Score
Amazing
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Beyond Good & Evil: 20th Anniversary Edition – recezija za Playstation 5

Next Post

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess – PS5 Recenzija

Related Posts