The Last of Us Part II Remastered – recenzija za Playstation 5 

The Last of Us Part II Remastered je najnovejša različica kultne igre. Je nepozabno doživetje, ki dvigne igralniško izkušnjo na novo raven. Sledi svojemu uspešnemu izvirniku iz leta 2020. Zgodba, grafika, igralska izkušnja in dodatne vsebine, kot so No Return in Lost Levels, naredijo The Last of Us Part II Remastered za nepogrešljivo igralno izkušnjo. 

Igra je izšla 19. januarja za PS5. Cena standardne izdaje znaša 49,99 €, nadgradnja za imetnike igre iz PS4 na PS5 pa znaša 10 €. 

The Last of Us Part II Remastered na PS5 konzoli prinaša izjemne izboljšave v primerjavi z izvirno različico na prejšnji generaciji konzol. Z izkoriščanjem zmogljivosti PlayStation 5 se igra dviga na novo raven glede tehnične izvedbe, kar vključuje grafične izboljšave, hitrejše nalaganje, tekočo izkušnjo igranja in več. 

Igra ima globoko, čustveno in pretresljivo zgodbo in se odvija v svetu, ki je postapokaliptičen in neusmiljeno resničen. The Last of Us Part II Remastered nadaljuje zgodbo izvirnika, pri čemer spremljamo Ellie, ki se po tragediji odpravi na neusmiljeno pot preživetja. Zgodba je izjemno globoka in kompleksna, polna nepričakovanih preobratov in moralnih dilem, ki igralcem postavljajo težka vprašanja o morali, sočutju in preživetju. 

Prenovljena grafika še dodatno izboljša pripovedovanje zgodbe. Podrobnosti v okolju, izrazitost obrazov likov in skrbno oblikovani prizori so osupljivi. Remastered različica igre uporablja zmogljivosti sodobnih konzol, da pričara resnično sliko postapokaliptičnega sveta, kar pripomore k globljemu vživljanju v zgodbo.

Eden od ključnih razlogov, zakaj je The Last of Us Part II Remastered tako izjemen, je brezhibna igralska izkušnja. Razvijalec Naughty Dog je dosledno dokazal svoje znanje v ustvarjanju igralnih doživetij, ki so tako resnična, da se igralec popolnoma potopi v svet igre. 

Stealth elementi igre so izpopolnjeni do najmanjše podrobnosti. Igralci imajo več možnosti pri skrivanju, izogibanju sovražnikom in izvajanju napadov. Občutek tveganja in napetosti, ko se prebijate skozi sovražne teritorije, je osupljiv, pri čemer vam srce utripa, ko se izogibate nevarnostim. 

Boji so resnično intenzivni in dinamični, s poudarkom na resničnem občutku teže in posledic na bojišču. Animacije so gladke in naravne, kar še dodatno povečuje prepričljivost bojev v igri. Z vključenimi gibalnimi funkcijami novejših konzol lahko igralci doživijo občutek napetosti, ko morajo spretno manevrirati v boju.

The Last of Us Part II Remastered se ponaša z vrhunsko tehnično izvedbo, ki izkorišča zmogljivosti sodobnih igralnih konzol. Igra deluje pri tekočih 60 sličicah na sekundo, kar zagotavlja gladko izkušnjo in povečuje občutek odzivnosti. Ločljivost je izboljšana, kar pripomore k jasnemu in podrobnemu prikazu okolja. Grafična preobrazba v Remastered različici še dodatno poudari lepoto in grozote sveta, ki ga je ustvaril Naughty Dog. 

S sledenjem žarkom (ray tracing) so svetlobni učinki še bolj realistični. Odsevi in sence so bolj natančno reproducirani, kar dodaja globino in realizem igri. PlayStation 5 DualSense kontroler prinaša še večjo poglobitev v igro s svojimi haptičnimi povratnimi informacijami in adaptivnimi tipkami, ki se odzivajo na dogajanje v igri. 

Zvok v igri je še ena močna točka. Glasbena spremljava je premišljena in dramatična, kar poudarja čustveno intenzivnost zgodbe. Zvoki v okolju so izjemno realistični, kar dodaja globino igralni izkušnji. Glasbena podlaga, zvočni efekti in glasovi likov so dosledno kakovostni in skrbno oblikovani. 

Razvijalec Naughty Dog je poskrbel, da so dodatne vsebine v The Last of Us Part II Remastered izjemno velik in pomemben del, ki nam jih igra ponuja. Razširjeni prizori, dodatne naloge in skrivnosti prinašajo dodatno globino zgodbi in omogočajo igralcem, da še bolj poglobijo svojo izkušnjo. Skrbno oblikovane dodatne vsebine niso le marketinški trik, ampak resnično prispevajo k celovitosti igre. 

Lost Levels 
 
Izjemen dodatek so Lost Levels, tri igralne stopnje, ki so bile izrezane iz prvotne različice. Kot večina posebnih izdaj iger, tudi The Last of Us Part II Remastered vključuje stvari, kot je odklenjena konceptna umetnost, ki vam omogoča vpogled v zakulisje ustvarjanja igre. Toda tukaj gremo še korak dalje. Igra ponuja tri igrane stopnje, ki dejansko niso bile vključene v končno izdajo.  

Vse tri stopnje so v različnih stopnjah dokončanja – v nekaterih animacije niso končne, ena nima postavljenega govornega dela – vendar so vse dovolj dokončane, da jih lahko preigrate od začetka do konca. V eni mora Ellie loviti divjo svinjo, druga nam pokaže dodaten del zabave v Jacksonu, kjer se Dina in Ellie prvič poljubita, tretja pa vas vodi skozi posebej grozen podaljšan odsek v kanalizaciji Seattla.  

Vsako od njih predstavi kratek video režiserja Neila Druckmanna, ki razloži, kaj je stopnja in zakaj ni bila vključena v končno izdajo. Med premikanjem skozi vsako kratko stopnjo boste naleteli na točke, kjer lahko sprožite komentarje razvijalcev o določenem trenutku ali kraju. Resnično se boste lahko poglobili v detajle oblikovanja igre. Razvijalci pa nam bodo razkrili še tako majhne stvari kot je postavitev lestve in kako so izkoristili različne možnosti kamere.  

Komentar razvijalcev ni nič novega, vendar je tukaj še posebej dobrodošel, ker pokriva elemente, ki so jih popolnoma izrezali iz igre. Komentar se poglobi v to, kaj so oblikovalci želeli doseči s posameznim elementom in zakaj se na koncu stvari niso izšle. Glede na to, kako skrivnostni je svet razvoja iger, je tovrstni vpogled redko viden, še posebej pri nečem tako odmevnem kot je The Last of Us. 

No Return 

No Return, je način, kjer se spopadate z nizom naključnih srečanj, odklepate novo opremo in orožje ter poskušate priti čim dlje. Če umrete je igra končana, če pridete do konca je zadnja bitka boss fight. Preprosto igrate kot en od glavnih junakov iz igre – na začetku sta na voljo Ellie in Abby. Z igranjem odklepate druge junake kot so Joel, Dina, Tommy, Jesse, Lev, Yara, Mel, in Manny. Prav tako je zabavno igrati z različnimi junaki, saj lastnosti vsakega vplivajo na igranje na različne načine. 

Pri No Return ne stojite samo za zaklonom in streljate na vse kar se premika, temveč se morate plaziti skozi zapuščene predele iz igre ter poslušati kje so sovražniki. Prav tako so nekatere stopnje proti okuženim, medtem ko druge vključujejo človeške vojake, zato se taktika ustrezno spreminja. Dobite privlačno mešanico skrivanja in odprte akcije. Na koncu vsake stopnje pa lahko nadgradite orožja in predmete. 

The Last of Us Part II Remastered je igra, ki se ne ustraši izziva. Zgodba, ki jo pripoveduje, je ena najbolj globokih in pretresljivih v svetu video iger. Tehnična izvedba dosega vrhunec s tekočo igralno izkušnjo, osupljivo grafiko in vrhunskim zvokom. Igralska izkušnja je brezhibna, s kombinacijo napetih bojev in premišljenega skrivanja. 

The Last of Us Part II Remastered ne le izpolnjuje pričakovanja, temveč jih presega. S tem remasterjem se je že izjemna igra še dodatno povzpela na vrhunsko raven. Za ljubitelje video iger je ta naslov neizogiben, za vse ostale pa predstavlja odlično priložnost, da vstopijo v svet igre, ki bo zagotovo pustil trajen pečat v njihovem spominu. 

10/10
Total Score
The best
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Walking Dead: Destinies – PS5 Recenzija

Next Post

Like a Dragon: Infinite Wealth – recenzija za Playstation 5 

Related Posts