Flashback 2 – PS5 Recenzija

Izvirna igra Flashback je bila izdana pred približno 31 leti in šele po vsem tem času smo dobili njeno nadaljevanje. Zgodba je v vseh pogledih podobna predhodniku, zaplet, razplet in celotno dogajanje. Edina razlika po mojem mnenju je ta, da je bila prva igra večja uspešnica od naslednika. Problemi nastanejo že s preprosto premikanju po svetu. Deluje nedokončano in preprosto slabo. Zatikanje ob različne prepreke je bilo zelo moteče, saj je bila odzivnost gumbov preslaba.

Zgodba je nezanimiva, nobenih povezovalnih scen, ki bi vsaj malo pojasnile dogajanje. Pripoved je na žalost samo v obliki kakšnega stripa. Boj v igri je nezanimiv, okoren in preprosto težaven za navaditi. Zaradi globine znotraj 2D igre, je boj skoraj nemogoč. Sovražniki so zaradi tega nesorazmerno močnejši in bodo oni tebe hitreje ubili, kot ti njih. Čeprav si bil ubit v akciji pa to ni pomenilo nič slabega. Preprosto si se zbudil, kjer si umrl in nadaljeval pot. Delovalo je kot neko goljufanje igre. Ni bilo potrebe po nikakršnem taktičnem razmišljanju in ocenjevanju dogajanja. Igra ima tudi veliko hroščev, ki niso tako preprosti za spregledat.

Kot sem že omenil je merjenje zelo slabo, pištola mi je tekom igranja na vsake toliko nehala delovati oziroma mi igra ni zaznala pritiska za streljanje. Tekom dejansko celotne igre so bili redni padci sličic na sekundo, ki se jih preprosto nisi mogel otresti. Igra je bila res slabo optimizirana. Iskreno, če ste mislili, da je bil ob izidu Cyberpunk slabo optimiziran, bi morali poskusiti to igro. Da ne omenjam skakanja in plezanja, ker si mogel dejansko priti do določene točke, da vam je šele dalo možnost pritiska za skok.

Tekom igranja sem tudi spoznal, da so v igri ekstremno dolgi loading screeni pa čeprav sem igro igral na konzoli Playstation 5. Iskreno vam povem, da sem med igranjem pridobil ogromno novih sivih las in da preprosto ne bi mogel nobenemu priporočiti to igro. Razočaranje na svetovni ravni. V dolgih letih igranja videoiger se ne spomnem, da bi imel s katerokoli igro toliko problemov.

Načeloma je igra zelo kratka in vam ne bi smela vzeti nekaj več kot 10 ur igranja oziroma recimo maksimalno 15 ur, če boste z raznimi hrošči imeli ogromno težav. Če si boste kljub temu zaželeli igranje igre vam polagam na srce, da vsaj počakajte na kakšno akcijo ali pa, ko bo igra brezplačna.

Zaključek igre Flashback bi lahko opisali kot grenko razočaranje, kjer se neuspeh tehničnih vidikov in pomanjkanje inovacij žal prepletata. S številnimi težavami v upravljanju, neprivlačno zgodbo ter bojem, ki ne vzbuja zanimanja, je igra izgubila potencial, ki bi ga lahko izkoristila po 31 letih od izida svojega predhodnika.

Nasprotno pričakovanjem, dolgi loading screeni, padci sličic na sekundo in neustrezno delovanje orožij so ustvarjali frustracijo namesto užitka. Igra, ki bi lahko pripovedovala zgodbo nostalgičnega potovanja, se je izkazala za neoptimizirano in tehnično pomanjkljivo izkušnjo.

Vendar pa ostaja upanje, da bodo razvijalci prisluhnili negativnim povratnim informacijam skupnosti ter s posodobitvami izboljšali stanje igre. Kljub trenutnim pomanjkljivostim bi se morda lahko izkazala za bolj sprejemljivo izbiro v prihodnosti, vendar pa trenutno ne morem priporočiti nakupa brez resnih popravkov in izboljšav.

1/10
Total Score
Awfully

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Nickelodeon All-Star Brawl 2 – recenzija za Playstation 5

Next Post

The Walking Dead: Destinies – PS5 Recenzija

Related Posts