WASTELAND 3 – ZA VSE LJUBITELJE RGP-JEV

Wasteland 3 je ena izmed tistih iger kjer čas tako hitro mine, da zgubite sledilnost ur koliko ste jih skurili za doseganje platinum trofeje. Če govorimo o zasnovi sveta, karakterji, ki so v igri predstavljeni in grajenjem osebnosti “igralcev” ter njihovih čustvenih vezi tako strinjan in nestrinjan je to izjemna izkušnja od začetka do konca, ki je dobesedno MINDBLOWN.

Wasteland 3 definitivno doprinese boljšo izkušnjo kot njena predhodnica ko pride do tega, da si celotna enota si deli en universal inventory, medtem ko “skillse” v pogovorih upošteva lastnosti vašega NPCja v skupini, ne samo vaših ( specifičnega, ki ga imate vi izbranega ).

Tudi igra vas vrže naravnost v akcijo. Igrate kot Ranger – postapokaliptični šerif -, ki potujete iz Arizone v zimsko divjino Kolorada. Seveda je vaš konvoj med potjo napaden in kot edini preživeli ste dolžni vzpostaviti dobre odnose z lokalnim poveljnikom. Prvih nekaj ur se odvije precej hitro in še preden se zavete imate svojo bazo operacij.

Vaš “hub” že zgodaj v igri postane jedro, kam se dostikrat vrnete. Napolniti ga boste morali s svežimi rekruti in ljudmi, ki vedo, kaj delajo. Torej mehanik v garažo, doktor v ambulanto itd.. Ta začetna vrstica misij vam pomaga, kako igra deluje, ko raziskujete bližnja naselja, sprejemate ključne odločitve in ubijate vse vrste mutiranih pošasti pa totalno pobesenelih idiotov ter kanibalov.
( Vzamite to kot nekakšne vrste Tutorial)

Kot smo že omenili, je gradnja ter struktura sveta v Wasteland 3 fantastična. In čeprav je to nadaljevanje Wasteland 2 so prejšnji dogodki in ponavljajoči se liki so omenjeni vsake toliko časa tako da, je v Wastelandu 3 mogoče uživati ​​brez predhodnega poznavanja serije kar je za večdelni RPGpomembno predvsem če ta naslov igrate prvič v življenju.

Pisanje v Wasteland 3 je vrhunskega kalibra. Monologi se nikoli ne vlečejo in vedno imate na voljo vrsto možnosti dialoga kar igri, da še dodatno možnost čustvene navezanosti ter globine med liki po želji vsakega posameznika, ki igro igra. In kot bi pričakovali, ima izbira igralca tu ključno vlogo. Ena največjih prednosti igre je, da imajo vaše odločitve težo. In vsaka odločitev pride z svojo ceno.

Te odločitvo postanejo samo še težje, ko ugotoviš, da v Wasteland 3 ni možnosti za napake in kar z tem mislim je to, da je za vsako napačno odločitev plačilo. Nemogoče je videti in narediti vse v enem samem preigravanju. Zato bo igra predvsem za nas platinumce, kar zahtevna.


Wasteland 3 je fantastična postapokaliptična RPG. Odlično pisanje, zadovoljiva, taktična borba in svet, poln nepozabnih likov in smiselne izbire igralcev. Če lahko pogledate mimo hroščev, je na tej temni šaljivi ekskurziji ogromno stvari za ure in ure zabave.

Trajanje igre brez stranskih misij je meni osebno vzelo malo manj kot 28 ur. Je pa res, da čim sem začel igrati je bilo težko nehati ker postaneš izredno čustveno navezan na igralce. MOČNO PRIPOROČAM ZA VSE RPG LJUBITELJE!

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

NBA2K21 RECENZIJA: Ista igra, boljši znoj

Next Post

BREZPLAČNO NA EPIC GAMES- Amnesia: A Machine for Pigs IN Kingdom New Lands

Related Posts