Siege Survival: Gloria Victis – EARLY ACCESS

Siege Survival: Gloria Victis je del serije Gloria Victis, MMORPG, ki je izšel leta 2016 (danes je pravzaprav še vedno v zgodnjem dostopu). V tem spinoffu prevzamete nadzor nad nesrečnimi civilisti znotraj obleganega gradu. Uporabili boste različna orodja, ki vam bodo na voljo, obrtne predmete, iskanje zalog in poskrbeli za potrebe branilcev gradu.

Za Siege: Survival: Gloria Victis je bil na voljo samo en scenarij, imenovan “Edringova zadnja stojnica”. Opazil sem več utripov navdiha, nekatere mehanike pa so me celo spomnile na druge naslove preživetja, kot je This war of mine. Na žalost je bilo tudi nekaj opaznih napak, zaradi katerih je bilo moje igranje nekoliko dolgočasno in frustrirajoče.

Vojaki so ležali mrtvi, ko je sovražna vojska napredovala. Nato poveljnik sil usmrti ranjenega moškega, ki se poskuša vrniti na varno.

Nato se perspektiva preklopi na Flinta, enega od preživelih v hrambi. Nato se boste morali pogovoriti z drugim civilistom, Bertramom, da ga boste potolažili. Nato se bo moral Flint nekoliko pripraviti, na primer odstraniti ostanke, postaviti posteljo in izdelati napeljave, potrebne za izdelavo. Tako kot druge igre z mehaniko preživetja in obrti, bo tudi pri vaših nalogah treba nekaj časa, da jih dokončate.

Sčasoma dan popusti noči. To bo prikazano z oznako »ura« v zgornjem desnem kotu HUD-a. Ko sonce zaide, bodo vse vaše naloge v gradu zaustavljene. Pri nočnih aktivnostih lahko liki počivajo, vohunijo, da razkrijejo sovražne podatke, ali pa iščejo zaloge.

Če se odločite za iskanje zalog, se bo vaš lik pokazal na privzeti lokaciji v mestu. Od tam lahko v kotičkih iščete les, vlaknine, zelenjavo, vodo, meso in druge materiale. Vaš preživeli se premika zelo počasi, vendar lahko dvakrat kliknete mesto, da zaženete. Lahko tudi pospešite iskalno animacijo. Pri teh stvareh bo nastalo veliko hrupa, zato bodite previdni pri varovanju.

V mestu je več skrivališč in do neke mere je pravzaprav lahko prevarati okornega čuvaja AI. Če pa vas opazijo in jih ne morete spraviti z repa, si raje privoščite odmor. Stražarji vas lahko napadajo z meči ali streljajo s samostreli. Čeprav je možno, da se liki ranijo, jih dejansko še nisem videl umirati v bojih.

V vsakem primeru, ne glede na to, ali ste bili opaženi ali ne, se boste morali resnično vrniti v grad, ko se bo zorilo. Pomislite na to kot na svojo časovno omejitev za nočno iskanje.

Ko napredujete in raziskujete Siege Survival: Gloria Victis, boste sčasoma med čiščenjem naleteli na nove prehode, ki vodijo do dodatnih mest drsti. Nekatere ovire je mogoče uničiti šele, ko si ustvarite lopato ali baklo. Poleg tega obstajajo določeni dogodki in dileme, s katerimi se boste soočili.

Na primer, Bertram, drugi lik, ki ga srečate po Flintu, se vam bo pridružil drugi dan vaše pustolovščine po interakciji z njim. Kasneje se lahko dogodek sproži, ko vstopite v uničeno hišo. V notranjosti žensko napadejo, vi pa se lahko borite proti ruffians ali potisnete zid, da jih pokopljete.

V mojem primeru sem izbral prvo možnost. Nisem vedel, da bi to povzročilo, da bi slabi fantje ubili žensko in ranili moj lik. To je pripeljalo do srečanja z drugo civilno osebo, Rena, ki sem jo z veseljem novačil v svoj grad.

Ne glede na to, ali imate enega ali pol ducata likov, Siege Survival: Gloria Victis zahteva, da poskrbite za njihove potrebe. To pomeni zgraditi posteljo, da bodo lahko počivali kje drugje kot na tleh, kuhati obroke, da bodo nahranjeni itd.

Več likov kot imate, več nalog lahko opravite, saj lahko različni liki upravljajo z napravami, ki jih zgradite. To pa pomeni tudi, da boste potrebovali več osnovnih virov, da vaši preživeli ne bodo lačni in žejni. Prav tako boste morali izdelati zdravila in povoje v primeru bolezni in ran.

Možno je zboleti, če vaš lik dela v dežju ali če gre v bližini škodljivih hlapov (tj. Obolelih trupel v vasi). Kar zadeva rane, jih prejmete, če stražarji udarijo vaše preživele ali če jim skale padejo na glavo. Da, so dnevi, ko bo sovražnik s katapulti vdrl kamne v grad. V drugih dneh sovražnik strelja bazo z ognjenimi puščicami, ki lahko pripeljejo do delovnih miz in drugih orodij.

Na nek način je mogoče postaviti trdno obrambo. V ta namen vojakom na bastionu zagotovite zaloge, kot so povoji, obroki, popravljeno orožje, puščice in kamenje. Če sovražnik napade, se njegove sile lahko odbijejo.

Čeprav ima Siege Survival: Gloria Victis več zanimivih mehanizmov, sem v predogledu še vedno opazil nekaj okornih konceptov. Za začetek je treba obravnavati sistem za shranjevanje igre. Podobno kot pri tej moji vojni tudi obsedeno preživetje: Gloria Victis čez dan samodejno shrani in ponovno nalaganje pripelje nazaj na začetek tega dne. Prav tako nekatera ustvarjalna dejanja trajajo predolgo. Pravzaprav je mogoče zapraviti cel dan, samo čakati, da se določeni predmeti, kot so orodja, končajo. Drugo povezano vprašanje je, kako se cilji celotnega scenarija ne postavijo v celoti.

Za podrobnejši primer sem vsak dan sledil nalogam in takrat sem mislil, da sem pred krivuljo. Naredil sem celo nekaj dodatnih virov za svoje like in vojake, ki so bili na bastionu. Nato so mi okoli osmega dne rekli, da moram nadgraditi delovno mizo, da bom lahko izdeloval lopato. Na žalost nisem imel dovolj sredstev za nadgradnjo in, še huje, nekaj območij v vasi je bilo že razgaljenih. Ker plen ne oživi, ​​sem se odločil izdelati sušilnik, ki bi mi omogočil ustvarjanje določenega predmeta (vlakna).

No, kot se je izkazalo, je čakanje, da se vlakna naredijo, podobno gledanju suhe barve. Po približno dveh dneh vrstica napredka še vedno ni dosegla 40%. Ko se je to zgodilo, sem preveril mapo za shranjevanje igre, da sem izbrisal več datotek (tj. Poznejše dni), da sem lahko znova naložil prejšnje stanje. Da, kakšno uro zapravljeno in še eno uro za ponovitev istih starih stvari. Ni treba posebej poudarjati, da sem bil razočaran.

Upam, da bodo določene nezgode pravočasno odpravljene za Siege Survival: Gloria Victis, izdaja Q2 2021. Ima zanimivo predpostavko, toda vaše izkušnje bi lahko zaznamovali moteči trenutki. Če se vam igra v vsakem primeru zdi zanimiva, si jo lahko ogledate na njeni strani trgovine Steam.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

OVERCOOKED: ALL YOU CAN EAT – Lets cook PS5

Next Post

Resident Evil: Village – Recenzija

Related Posts