RELICTA – Igra kjer možgani delajo!

Pregled Relicta PS4 igrano na PS5!
Na Luni nekaj ni čisto prav. In vaša naloga kot dr. Patel ste najboljši fizik na Zemlji in trenutno temeljite na bazi Chandra na Luni, kjer ste s svojo ekipo odkrili Relicto; svetleča vijolična skala, ki ste jo začeli pridobivati ​​in rudariti. Čez nekaj časa odkriješ, da Relicta ni tako nedolžna, kot se morda zdi, ko te zgrabijo vitice vijoličnega kamenja in potegnejo v zevajoči predmet. Nato se znova zbudiš v svoji spalnici, kot da se še nikoli ni nič zgodilo. Vendar pa je podatkovna baza A.I začela krčiti in izganjati, podajati grožnje in se igrati z razumom dr. Patela. Vaša naloga je, da dkrijete, kaj je Relicta in zakaj osnovni sistem A.I. ne deluje pravilno.

Relicta for PS4 — buy cheaper in official store • PSprices Israel

To naredimo tako, da Maglevsa odpeljemo v različne odseke baze Chandra ki je na Luni in na vsakem območju rešimo sestavljanke, napolnjene z ugankami. Vsak odsek baze ima drugačno okolje in vzdušje, zaradi česar je igra sveža, še posebej, ker boste skočili med njimi in se kasneje vrnili, da izpolnite bolj zapletene uganke. Shoemaker ( ledeni del ) je poln ledenih jam in ledenikov, medtem ko je Sverdrup tropski raj, Faustini pa zapuščen kanjon.

Relicta - Gamersyde



Ta področja so neverjetno podrobna in čudovita na pogled. V okoljih je presenetljivo veliko zvestobe, notranji del baze Chandra (območje vozlišča) pa je videti še posebej lepo. Mighty Polygon je res naredil neverjetno delo z modeli in nivoji v Relicti in zagotovo je aspekt igre najbolj izstopal pri igranju.

Relicta screenshots - Image #29091 | New Game Network

Tisti puzli, ki sem jih omenil, tvorijo jedro Relicte. Tu rešite uganke na magnetni osnovi, premikate škatle in jih položite na tlačne plošče, da odprete vrata. V Relicti dobi Patel par magnetnih rokavic, ki ji omogočajo, da eno od premičnih škatel igre napolni z negativnim ali pozitivnim magnetizmom. Po pričakovanjih se bodo škatle z nasprotnim magnetizmom privlačile, medtem ko se bodo te iste magnetizme odbijale. Škatle lahko dobite tudi proti gravitaciji, zaradi česar lebdijo. Nato ste zadolženi, da vtisnete magnetizem na različne plošče in škatle na steni in tleh ter odbijajo škatle okoli, skozi in čez vrata, da jih premaknete iz enega odseka nivoja na drugega in vam omogočijo, da na koncu odprete rumena vrata in napredovanje do naslednje sestavljanke in čeprav se mogoče sliši dolgočasno in nezanimivo so puzli vsaj kasneje v igri res zahtevno napravljeni.

Relicta-ps4-review-1

Te uganke so zadovoljive za reševanje, zapletene in prinesejo veselje, če jih lahko rešimo v realnem času če ne pa slabo voljo. S pritiskom na različna stikala in preslikavo območja v mislih vidite, kako bo fizika odbila blok z ene strani nivoja na drugo in vam omogočila, da ga ujamete in premaknete na tlačno ploščo ter odprete rumena vrata.

Relicta ni lahka igra in uganke naj bi vas spodbudile k razmišljanju ( kar definitivno storijo ).
V prvi polovici naslova sem rad reševal prav vsakega od teh izzivov. Nikoli se niso počutili preveč težko, toda ponudili so mi dovolj izziva, da sem razmišljal in si predstavljal, kakšne učinke bo imel magnetizem in kdaj. Na žalost Relicta ne ostane vedno prijetna in ravno tam trpi in manjka drugim prvoosebni ugankarskim igram z poljem v fiziki.

Na testni stezi lahko preživite do eno uro, nato pa se vrnete in imate 20 minut zgodbe in predstavitve kaj se dogaja, preden še eno uro skočite nazaj na testno stezo. Ta cikel se ponovi vsaj šest ali sedemkrat, zaradi česar je tisto, kar bi morala biti lepa jedrnata uganka, videti kot roman brez konca. To težavo še poslabša neverjeten izziv, ki ga uganke predstavljajo, ko pridete do 50% poti skozi Relicto.

Ko sem prišel do te točke, mi je bilo enostavno preživeti vsaj 30 minut za sestavljanko, kar je bil eden od pol ducata na testni stezi, kot sem bil jaz. Relicto sem večkrat izklopil, ker sem bil jezen zaradi nemoči za dokončanje sestavljanke zaradi tega, kako težak je bil izziv. Sčasoma bi se vrnil in ga rešil, toda ta cikel ni zabaven in prenehal sem uživati ​​v Relicti, ko so uganke postale uničujoče težke in škodovale celotni izkušnji namesto da bi jo naredile prijetno.


8/10
Total Score
Very good

Kakovost okolij in odlična igra glasbe ter gradnja sveta je nekaj najboljšega, kar sem jih letos videl v indie igri, kaj šele v sestavljanki. Polovica igre predstavlja zahtevno, a zadovoljivo vožnjo, ki vleče in potiska škatle narazen ter z magnetizmom rešuje nekaj čudovito oblikovanih ugank. Žal na približno polovici zmenični cikel zgodb-ugank postane utrujajoč in zapletenost ugank škoduje izkušnji, zaradi česar je igra vedno bolj zahtevna in težka. Relicta je vredna vašega časa, vendar boste morda želeli počakati, da izide vodnik, da igra ne poškoduje samega sebe in izkušenj, ki vam jih ponuja.

Screenshots for Relicta Adventure Game | Adventure Gamers
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

OVERCOOKED: ALL YOU CAN EAT – Lets cook PS5

Next Post

Resident Evil: Village – Recenzija

Related Posts