RAZER iz gaminga tudi v druge vode!

Trenutno globalno stanje zelo močno vpliva na način preživljanja in doživljanja naših življenj. Soočiti se moramo z dejstvom, da je nošenje maske postalo del našega vsakdana pri socializiranju s sočlovekom. To je postal nov način življenja, ki ga moramo sprejeti kot takega.

Na letošnjem CES 2021 (Consumer Electronics Show), ki je zaradi razmer letos potekal digitalno, se je poleg vsakoletnih novosti iz sveta tehnologije, pojavila nova kategorija zanimivih tehnoloških izdelkov, ki nam lahko pomagajo premagati pandemijo – maske. Kljub temu, da je bilo predstavljenih veliko produktov iz sveta mask, je definitivno ena najbolj zanimivih RAZERjeva Project Hazel.

Proizvajalec gaming periferije se je odpravil na pot izboljšanja kvalitete življenja z novo masko za vsakdan na zelo Razer način.

Ljudje iz sveta gaminga Razer poznajo kot podjetje, ki vsekakor izdeluje kvalitetno periferijo za upravljanje z računalniki, predvsem pa jih poznajo kot podjetje ki, vstavlja RGB lučke kamor je le možno, in s katerimi lahko ustvarjamo lastno vzdušje pri igranju iger.

Najprej moram poudariti, da je predstavljena maska za enkrat le prototip tako imenovane “pametne maske”. Pohvali se lahko s številnimi lastnostmi, ki bi masko uvrstile na sam vrh najprimernejših za preprečitev trenutno najhuje prenosljivega virusa naših časov.

Te lastnosti so:

– Aktivna ventilacija, kjer topel zrak, ki ga izdihnemo takoj zapusti masko, pri vdihu pa zaužijemo čist zunanji zrak

– Avtomatska sterilizacija, s pomočjo UV žarkov se sproži ko masko odložimo v škatlo

– Prosojni dizajn omogoča sočloveku, da nas med pogovorom lahko vidi

– Nočni način, v notranjosti maske samodejno prižge lučko, ko zazna vpad svetlobe

– Voicemap tehnologija, ki je trenutno v procesu patentiranja, omogoča normalen pogovor preko vgrajenega mikrofona, zunanji filtri so pa istočasno tudi zvočniki

– Zamenjljivi filtri, ki jih lahko po potrebi enostavno nadomestimo

– Brezžično polnjenje s pomočjo iste škatle ki služi tudi za sterilizacijo

– Chroma RGB osvetljevanje pa je tista pikica na i, ki naredi masko svojevrstno

Vse te lastnosti se vsekakor dobro slišijo in Razer potrjuje, da planira nadaljna testiranja maske in izvedbo oceno ljudstva, v smislu beta testinga, z namenom dodatnih izboljšav. Zaenkrat tako datum izida kakor cena izdelka še nista znana. Na to bo potrebno še malce počakati.

Večina ljudi trenutno uporablja standardne kirurške maske, s katerimi pa ne rokuje pravilno, saj eno masko uporabi tudi večkrat, tako da bi bila Razerjeva maska vsekakor dobrodošla novost na tem področju.

Kot sem že omenil je trenutno ta maska še vedno prototip (koncept). Razer velikokrat izumlja nove prototipe zato, da dobi povratne informacije s strani ljudstva in s tem ugotovi ali je za nov  produkt dovolj zanimanja. Vsekakor drzna poteza proizvajalca gaming periferije.

Članek pripravil: Andrej Stupar

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post
Next Post

Curse of the Dead Gods – Recenzija

Related Posts