PLAYSTATION5 BO IMEL LE 664 GB PROSTORA!?

V začetku meseca je YouTuber YoungYea pokazal sliko za katero je trdil, da je prikazan grafični vmestnik kateri pripada konzoli nove generacije PlayStation 5. Grafični vmestnik je bil kasneje tudi uradno predstavljen s strani Sonija in vse kaže na to, da je slika pristna.

Na sliki je razvidno, da je na voljo 664GB prostora. To pomeni razlika (160gb) je uporabniku konzole nedostopna. Po tem lahko sklepamo, da je zadeva ista kot pri Xbox Seriji X kjer je od 1TB diska 200GB razerviranih za funkcije operacijskega sistema.

Če bo uporabnega prostora res samo 664GB nam to ne prinaša prav nič obetavnega saj so igre novih generacij iz leta v leto večje. Za primer lahko vzamemo Spider-Man Miles Morales 50GB, Spiderman 2018 PS5 – Remaster 105GB itd.. Sony nam je obljubil, da se bo s to težavo spoprijel tako, da nam bo omogočil da od vsake igre posebaj odstranimo oziroma ” odmestimo ” funkcije katere ne uporabljamo.

Če uzamemo za primer igro katera potrebuje 100GB prostora (40GB lokalna kampania in 60GB multiplayer) lahko rečemo, da po tem ko končamo lokalno kampanio in se želimo posvetiti samo multiplayerju bomo dobili možnost, da lokalno kampanio izbrišemo medtem ko multiplayer obdržimo.
In tako namesto 100gb bo igra zavzela samo 60GB prostora.

Uporabniki PlayStation 5 konzol bodo lahko shrambo tudi nadgradili in sicer s Sony-certificiranimi namenskimi SSD diski kateri pa bodo zaradi visoke pretočnosti po vsej verjetnosti dostopni po višjih cenah. Če si že ogledujete diske za računalnik katerega mislite kasneje vgraditi v PlayStation 5 bodite pozorni, da je PCIe 4.0 NVMe in seveda SONY Certificiran. Moramo pa se tudi zavedati, da gre za novo generacijo in seveda velik skok v zmogljivosti konzol in to sabo pripelje veliko dejavnikov ki lahko vplivajo na ceno.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Prihaja NOVA žanra iger za PS5!

Next Post

SteelSeries Rival 3 brezžična gaming miška z 400ur baterije?

Related Posts