Na meji nevidnega se letos obeta gaming turnir, cosplay in pester dodatni program

Gaming dogodki v zadnjih letih po svetu doživljajo pravi razcvet. Tudi Slovenija ni imuna na porast igričarske skupnosti, zato so tovrstni dogodki tudi pri nas vse bolj zanimivi in priljubljeni.

Eden takšnih dogodkov se bo odvil v soboto, 6. maja 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sejem Na meji nevidnega (NMN) bo ponudil pestro dogajanje in pravo gaming prizorišče tako za tiste, ki so željni boja, kot za tiste, ki se radi udeležijo okroglih miz ali na primer cosplay tekmovanja.

Counter Strike: Global Offensive

Na turnirju, ki se bo začel ob 13. uri, predviden zaključek pa bo ob 18. uri, se bodo tekmovalci pomerili v igri Counter Strike: Global Offensive. Prijave so odprte do sobote, 6. maja 2023, do 13:00 ure na spletni strani https://pbyte.si/csgo-1v1-aim-turnir/. Prijavnine ni. Število mest je omejeno na 64 igralcev, nagradi sklad pa kar 500€ v materialnih nagradah.

Tekmovanje poteka po standardnem turnirskem formatu, in sicer po principu enojnega izločanja (single elimination), velja pravilo Best of 1 (BO1). V vsakem duelu zmaga tisti tekmovalec, ki prvi dobi 16 rund.

Ključna elementa tekmovanja sta seveda vrhunsko obvladovanje svojega merka in mirna roka. Pa še ena pomembna informacija – tekmovalci ne potrebujejo lastne opreme, saj jo prejmejo na samem dogodku. Če želijo, pa lahko prinesejo svojo periferijo (miška, tipkovnica …), ampak tudi za to opremo bo organizator poskrbel.

Beat Saber

Poleg CS:GO 1v1 aim tekmovanja se bo odvijal tudi turnir v Beat Saberju v sodelovanju z slovensko VR skupnostjo. Tekmovanje se bo odviajlo na samostojnih VR očalih Meta Quest 2. Najboljše pa čaka nagradni sklad 300€ v materialnih nagradah. Več informacij o samem turnirju tukaj: https://pbyte.si/beat-saber-tekmovanje/

Kaj sploh je Cosplay?

Cosplay je eden izmed glavnih delov samega dogodka, zato še nekaj o njem.

Cosplay je japonska skovanka iz besed ‘costume’ (kostum) in ‘play’ (igra). Gre za poustvarjanje določenih likov iz mang, animejev, znanstveno-fantastičnih in fantazijskih filmov, knjig, iger …

Ljubitelji tega čedalje bolj popularnega hobija si navadno sami zašijejo kostum, izdelajo orožje, orodje in druge pripomočke, uredijo lasulje, se naličijo in se za nekaj časa prelevijo v svoj najljubši lik. K temu velikokrat sodi tudi obnašanje, ki je usklajeno s samim likom.

Dogodki, kot je Na meji nevidnega, so idealna priložnost, če želite za en dan postati nekdo, ki vam je všeč, ker radi ustvarjate in izumljate nove načine za izdelavo kostumov, ker se radi fotografirate, ker imate radi nove izzive …  Nekateri kostume radi izdelujejo, drugi jih raje nosijo, bistveno pa je, da pri tem vsi uživajo. Na NMN boste lahko videli ogromno fantastičnih kostumov, od čudovito dodelanih do enostavno zabavnih.

Pestro dogajanje tudi izven turnirja

Poleg klepetov v kavarni, predavanj, okroglih miz in cosplay tekmovanja, bo na dogodku prisotna še kopica trgovin in umetnikov, ki bodo založeni z artikli iz najrazličnejših področij fantastike. V Kavarni na robu vesolja bodo ves dan potekala različna srečanja in debate.

Dodatni program:

  • V Gaming Zone se lahko pridružite Beat Saber turnirju ali pa s prijateljem svoje sposobnosti preizkusita v turnirju CS:GO.
  • Spomine boste lahko obujali ob najboljših retro igrah, ki se bodo igrale na različnih starejših konzolah ob različnih časih.
  • Namizne bitke ter D&D: Med Namiznimi bitkami boste lahko preizkusili lokalno pridelane namizne igre Totem Hoarder, Hike!, The Natural Order in Silver Coin: Age of Monster Hunters. V skritem kotičku daleč od zvedavih pogledov najdete tudi D&D mizo, kjer bo vsako polno uro potekala nova Turbo D&D one-shot igra.
  • Warhammer in podobno: Namizne bitke pa se bodo bile tudi v glavni dvorani, kjer bo Wargaming Slovenija v sodelovanju s Črno luknjo za vas demonstrirala Warhammer, Conquest in podobne igre. Če vas bolj privlači ustvarjalni aspekt tovrstnih hobijev, pa si oglejte mojstrsko pobarvane miniature in glasujte za svojo najljubšo.
  • Kotiček za mlajše na NMN – Arena malih superjunakov: Areno malih junakov so rezervirali prav za njih. Poslikava obraza po svojih željah se sliši odlično! Najmlajši bodo lahko ustvarili svoj viteški ščit in uživali ob poslušanju pravljic. Vsak v svojem svetu, malček v Areni, ta večji geeki pa na svojih najljubših predavanjih. Dvojna zmaga!

Na meji nevidnega je največja konvencija fantazije in znanstvene fantastike v Sloveniji! Več lahko najdete na www.nmn.si

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Mato Anomalies: PS5 Recenzija

Next Post

Company of Heroes 3 – Console Edition – recenzija za PS5

Related Posts