Guilty Gear:Strive – Recenzija (PS5)

Tokrat nam Arc system works predstavlja Guilty Gear: Strive! Gre za dokaj pričakovano pretepačino katero smo nazadnje videli v letu 2017. Igra ima značilno 2D/3D hibridno grafiko kjer pa je velik poudarek na karakterjih in njihovih animacijah. Sedaj pa si poglejmo kaj so nam novega prinesli v tem delu:

Developerji so se zavezali k temu, da igro napravijo še boljšo. To se izrazi že pri stvareh ki jih sama igra ponuja. Začnemo lahko s številom karakterjev med katerimi lahko izbiramo. Vsak karakter ima tudi svojo stilsko paleto s katero karakterje poživimo. Igri so implementirali tudi multiplayer ampak ne tak standard kot ga že poznamo poln delaya, čigumanja, in neodzivnosti. Tu so šli še korak dlje! Igri so izboljšali medmrežno programsko kodo in če se potrudimo povedat karseda preprosto gre nekako tako. ” google stadia negative lag “. Torej vaša komanda se sproži in med tem časom bo igra predvidla kaj bo vaš nasprotnik naredil. Če bo predvidena napačna poteza se zna kle pa tam pojaviti kaki random teleport ali pa se bo igra preprosto odvijala dalje brez posebnosti. Kako bo to izgledalo v praksi vam na žalost ne moremo povedati ker strežniki v času igranja niso bili pripravljeni a verjamemo, da bo bolje kot pri “google stadia”.

Kot smo že omenili so karakterji grafično dovršeni in animacije so prav tako na nivoju. Glasbeno ozadje da sploh ne omenjam bomba! Ko to povežemo še skupaj s preprostimi kontrolami in še z malo bolj zahtevnimi kombinacijami napadov pa dobimo pravo poslastico. Igro smo igrali na PS5 konzoli z PS5 verzijo igre in nas je preprosto navdušila. Moramo pa tudi priznati, da nas sama zgodba ni prepričala. Igra namreč ponuja možnost ogleda zgodbe ki se celotna odvija v igri sami. Zgodba je dolga in daje vtis kot da gledate neki res vrhunski anime. Vse lepo in prav a kaj ko nas niso uspeli zadržati in smo se kar hitro ujeli pri preskakovanju scen. Ampak kot vemo okusi so drugačni zato ne jemlite naše izkušnje za svojo! Igra ponuja možnost, da skozi časovnico spremljamo dogajanja po letih. Tako dobimo malo boljšo predstavo kaj se je dejansko v zgodbi zgodilo.

Igra se ponaša z preprostimi komandami in relativno dolgimi kombinacijami napadov. S tem so poskrbeli, da bo treba vsak karakter dodobra spoznat. Tu nam pride prav DOJO kjer lahko vsakega karakterja dodobra stestiramo in preletimo skozi njegove napade.

Na kratko kar se tiče igre lahko rečemo kapo dol razvijalcem saj so nam prinesli še eno odlično pretepačino. Igra ima vrhunsko grafiko in animacije prav tako glasbeno spremljavo. Karakterjev je kar nekaj kombinacij pa malo morje. Več kot odlična igra za lokalno pretepanje kot tudi tekmovalno online pretepanje. Edina stvar katera nas je razočarala pa je zgodba saj nas preprosto ni uspela potegniti vase.

Razvijalci ponujajo early access ki se začne že danes a le za tiste ki so igro prednaročili v Deluxe ali pa Ultimate verziji. Za vse ostale pa igra izide 11.6.2021. Svojo kopijo lahko naročite na spletni strani balix.si

Nau0161a ocena

Nau0161a ocena
8 10 0 1
8/10
Total Score
Very good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

EXCLUSIVE INTERVIEW WITH ROK JESENIČNIK – Co-founder and CFO at Gamex studio developer of SIMPOCALYPSE

Next Post

Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown – recenzija

Related Posts