Igrali smo Dirt 5

Igra je izšla že 6. Novembra 2020 na vseh večjih konzolah, Windows in Google Stadia. Sedaj pa je čas, da vam tudi mi ponudimo review oziroma naše mnenje o igri.

Če ste ljubitelj DiRT serije potem tale igra.. verjetno NI za vas. Na žalost je Codemasters z igro DiRT 5 vsekal čisto mimo. Naj vam razložimo. Vzamite kot primer DiRT2 in DiRT3, sedaj pa vse stvari ki so vam všeč preprosto odstranite. Tak je občutek ko igrate DiRT5. To ne pomeni, da je igra slaba pač pa, da ni to kar smo pričakovali. Lahko bi rekli da gre za Driveclub but DiRT.

DiRT franšizo smo vedno oboževali saj nam je ponujala vedno top grafiko ter sam vrh rally igralnosti. Sedaj pa je le senca tistega kar je bila. Igra nam ponuja nekakšno čudno mešanico arkadne fizike namenjene predvsem mlajši populaciji. Lahko bi rekli, da se igra nagiba bolj DiRT3 Gymkhana eventom  če že bolj kot ne kratke tekme in eventi z vozili različnih kategorij.  

Igra nam ponuja sledeče kategorije vozil

Modern Rally
Standard moderna rally vozila kot so Škoda Fabia, Polo GTI, Ford Fiesta in Citroen C3.

Classic Rally
Fiat 131 Abarth, Ford Mustang GT, Lancia Stratos, Porsche 911 in 924 Carrera.


80s Rally
BMW M1, Ford RS200, Lancia 037, Peugeot 205, Porsche 959


90s Rally
Ford Escort RS, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Peugeot 306 Maxi, Renault Clio Williams Maxi, Subaru Impreza S4.



Rally Cross
Audi S1, Mini Cooper SX1, Peugeot 208 WRX, Megane R.S. RX, Subaru WRX STI RX, VW Beetle Rallycross

Cross Raid
Gre bolj kot ne za »baja« verzije modernih terencev kot so Porsche Macan,VW Taureg, Peugeot 3008, BMW X6

In še nekaj bi se jih našlo. Igra nam tudi ponuja kar nekaj lokacij vse od New Yorka, Arizona, China, Norway, Brazil, Greece, South Africa, Morocco, Italy in Nepal. Tereni so zelo raznoliki in prav tako vsebujejo različne vremenske pogoje. To nam omogoča da se lahko sprobate v res raznolikih pogojih.

Igra pa ima tudi nekaj kar bo podaljšalo samo relevantnost igre.
To je Playgrounds oziroma Arena Creator modes katerim lahko ustvarjamo lastne mape tipa “Gymhana”. Podpira tudi multiplayer tako da lahko igralci igrajo medsebojno ustvarjene mape.

Zaključek

V sami igri se drugače da uživat, če jo sprejmete tako kot je. Eventi so kratki med 3-5 minutami in na voljo imamo res solidno floto vozil kot tudi game modov. Barve sekajo v obraz večino časa ampak to je pač »in« aja in kamera se trese. Na žalost zgleda kamerman ni dobil pomirjeval zato se slika trese. In ne tresenja se na žalost ne da izključiti kar pa zna biti precej moteče. Verjamem, da ta igra ne bo glavni naslov ko boste želeli igraty Rally igro, bo vam pa še vedno uspela ponuditi obilo zabave. Moderni avti, možnost kostumizacije liverijev vozil in odlična grafika. Kar okusen koktejl če pozabite na prvotna pričakovanja.   

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Za vas smo testirali PlayStation 5! Ali nas je prepričal?

Next Post

CYBERPUNK 2077 – O ZGODBI

Related Posts