Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids DLC Recenzija

DLC pošlje Eivorja na Irsko, kjer skuša skleniti nova zavezništva z zlomljenimi kralji otoka. Izhodišče in sama zgodba sta precej predvidljivi, vendar je lepo povedana zgodba, skupaj s številnimi priklici Irske zgodovine in folklore. Kampanjo začnemo v Dublinu. Čeprav ne vidite celotnega otoka, je to še vedno velik zemljevid – približno dva ali tri angleška ozemlja od glavne igre. Irska ima s svojimi druidskimi ruševinami, izjemno zeleno barvno paleto in čudovitimi vijoličnimi sončnimi zahodi prelep videz. Tudi vreme naredi presenetljivo veliko razliko; v bližini večnih padavin daje pustolovščini mračen občutek in obstajajo celo dinamične mavrice, ki jih je mogoče videti.

Vse skupaj je eden največjih zemljevidov razširitve Assassin’s Creed serije in je poln dejavnosti, ki bi jih igralci, ki se vračajo, pričakovali. Obstajajo halucinogeni boji, predmeti, ki jih je mogoče najti, in banditska taborišča, ki jih je treba uničiti. Obstaja pa nov dodatek v obliki trgovskih mest. Obstaja le peščica teh zapuščenih naselij, posejanih po zemljevidu, vendar z njihovim prevzemanjem lahko razvijete dublinsko trgovsko mrežo.

Zunaj glavne zgodbe, vas Wrath of the Druids zasvoji. Več, kot boste trgovali pomeni, da do dublinskih pristanišč pride več eksotičnih izdelkov, zato postopoma odklepate vrsto povsem novih orožij in oblek z vsega sveta. Dobrih nekaj ur smo se lotili posebnih pogodb (ponovljive, randomizirane misije) in dobavljali zaloge samo zato, da smo si lahko v roke priskrbeli kul opremo. In v tem smislu DLC vsekakor ne razočara.

Zlasti obstaja nekaj “mitske” opreme, zaradi katerih je Eivor skoraj dobesedno nepremagljiv – vendar vam ne bomo nič govorili, da vam ne pokvarimo del igre. Omeniti velja, da vam ne bo treba toliko “grindati”. Manjša velikost zemljevida na Irskem – v primerjavi z glavno igro – pomeni, da je vse videti poenostavljeno in bolje povezano. To je zelo kohezivna ekspanzija in s približno 20 urami igranja in užitka boste nazaj dobili denar, ki ste ga porabili za DLC.

Tudi če samo preigrate glavno zgodbo, je Wrath of Druids všečen. Spet boste verjetno videli določene točke zapleta, ki so opazni iz letala, toda všečna glavna zasedba likov in nekateri močni scenariji poskrbijo za prijetno igro.

Kampanja ima tudi grozljivo prednost, saj želi vključiti grozljivejšo plat poganske folklore. Eivor mora ob nevarnem druidskem kultu, ki se širi po podeželju, preiskati številne nenavadne dogodke. Od srhljivo meglenih gozdov do srhljivo mirnih vasic, okrašenih z živalskimi lobanjami, ima Wrath of Druids izrazito zlovešče vzdušje, ki ga ločuje od angleških dogodivščin Eivorja.

In ko gre za boj, razširitev vse skupaj malo oteži. Elitni nasprotniki so bolj pogosti, kot v angliji, več novih druidskih sovražnikov pa bo preizkusilo vaše spretnosti z vražjimi napadi in sposobnostmi. Nekateri od teh svežih sovražnikov dejansko uporabljajo zastrupljeno orožje in halucinogene pline, da bi vas vrgli iz tira in zdi se, da so bolj agresivni kot vaš povprečni nasprotnik. Vse to naredi nekaj presenetljivo intenzivnih srečanj, pa tudi številne zabavne boss battle.

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids je ena najboljših razširitev serije. V svoji čudoviti, a mračni upodobitvi Irske ponuja zabavno zgodbo, ki z odličnim učinkom združuje zgodovino in folkloro. Številni kompleti orožja in oblek vam pomagajo, da je celotna pustolovščina za vas bolj sproščujoča medtem ko vas bolj privlačni scenariji bojev in bolj težavni sovražniki držijo budne in na prstih. Če ste že navdušeni nad Valhallo, vam priporočamo nakup DLCja.

8/10
Total Score
Very good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

EXCLUSIVE INTERVIEW WITH ROK JESENIČNIK – Co-founder and CFO at Gamex studio developer of SIMPOCALYPSE

Next Post

Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown – recenzija

Related Posts