FC 25 – PS5 recenzija

Predstavitev

FC 25, najnovejši del dolgoletne serije nogometnih simulacij, je bil deležen velikega navdušenja in pozornosti tako s strani navijačev kot kritikov. Igra uvaja številne nove funkcije, med drugim način Rush 5v5, ki obljublja hitre in napete tekme ter dodaja novo dinamiko igranju. Ta način je skupaj z drugimi posodobitvami, kot je tehnologija HypermotionV, namenjen izboljšanju nogometne izkušnje igralcev. Obstaja nekaj razlogov, zakaj smo pregledali igro FC 25.

Ogledali si bomo nove funkcije, splošno igranje in grafiko. EA Sports je v igro vnesel nekaj velikih sprememb, pri čemer se je osredotočil na taktiko in realistične animacije. Po osebnem mnenju je igra zdaj bolj strateška in poglobljena. Zaradi nove vizualne podobe in načinov ločljivosti na konzolah trenutne generacije je igra videti še bolj realistično. Igralci lahko izbirajo med sencami in osvetlitvijo s sledenjem žarkov ali pa se osredotočijo na višjo ločljivost. Drugo ključno področje za pregled je ravnovesje med izboljšavami kariernega načina ter načinom obravnave klubov in načinov Ultimate Team.

Grafičnost igre

Ko vklopim svoj PlayStation 5, najprej opazim, kako impresivna je vizualna podoba. Grafika ni le dobra, temveč je v primerjavi s prejšnjo generacijo boljša. Teksture so bogate in podrobne, svetlobni učinki so osupljivo realistični, splošna natančnost pa je tudi všečna.

Krmilnik pa spreminja pravila igre. Haptične povratne informacije so resnično niansirane in izražajo številne občutke, ki dodajo igranju povsem novo razsežnost. Prilagodljivi sprožilci nudijo upor, ki posnema dejanja v nogometni tekmi in me res vleče v nogometni svet.  Vgrajeni mikrofon in zvočnik sta odlični funkciji, ki določene trenutke v igri oživita na resnično oseben način.

Igralnost

Vstopam v virtualni svet V FC 25 in moram priznati, da me je začetni film kar navdušil. Čeprav je realnost taka, da ogromno novih stvari ni oziroma samo spreminjajo že narejene dodatke pa moram priznati, da je to po FIFI 22 verjetno prva nogometna igra, ki me je spet nekako prevzela. In sem tudi nehote preigral že približno 40 ur odkar sem dobil v roke kodo.

Moram tudi povedati, da so me določeni dodatki in mehanike kar presenetili in razveselili. Opazil sem mogoče malo več možnosti urejanja igranja v nastavitvah. Se mi zdi, da lahko sedaj skoraj vsak koncept igre spremenim do te mere da bom zmeraj užival v igri. Seveda so bile te možnosti tudi v preteklosti ampak se mi zdi da ne v takšni meri.

Igra tudi res izstopa v načinu za več igralcev. Način sodelovanja je zabaven in moram priznati, da še nisem dobil nobenega nesramnega soigralca. Igralci so dokaj kulturni znotraj igre, kar me je pozitivno presenetilo. Tudi njihovi serverji so vredu optimizirani in nisem imel nobenih težav pri povezovanju ali igranju online. Karierni načini takšni in drugačni so mi tudi zanimivi, kar je pri meni zelo pomembno, ker 90% časa preživim ravno v teh načinih. Mogoče bi si želel določene dodatke, da bi naredili karierne načine bolj doživete in upam, da nam bodo to tudi dodali.

Zaključek

FC 25 je name naredil kar solidno dober vtis. Definitivno se bom še vrnil v igro in preigraval različne načine in testiral še mnogo več možnosti. Če ste si vmes vzeli odmor od nogometnih iger bi vam mogoče priporočal, da si lahko spet ogledate svet simulacije nogometa in se podate v zanimive in zabavne nogometne tekme.

7/10
Total Score
Good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Dead Rising Deluxe Remaster – PS5 Recenzija

Next Post

Until Dawn – recenzija za PlayStation 5 

Related Posts