Undisputed – PS5 Recenzija

Ob vklopu igre in vstopu v virtualni ring Undisputed, me navdajajo različni občutki. Že od prvega trenutka je jasno, da so ljudje iz podjetja Steel City Interactive vložili svoje srce in dušo v ustvarjanje izkušnje, ki naj bi se resnično ujemala s pravim boksarskim življenjem. Modeli likov so dobro narejeni in tudi pozornost do majhnih podrobnosti je velika. Kar pa na žalost ni zmeraj dobro. V igri je neverjetnih 70 licenciranih borcev, ki so skrbno izdelani in prikazani v video igri. Prav tako je čudovito videti seznam žensk, ki dodaja čudovit sloj raznolikosti.

Igro Undisputed nestrpno pričakujemo že od 31. januarja 2023, ko je prvič izšla na platformi Steam. Z velikim veseljem sporočamo, da polna izdaja prihaja 11. oktobra 2024 na PlayStation 5, Xbox Series X/S in PC!

Že dolgo nismo imeli odlične boksarske igre, toda Undisputed je tu, da to spremeni! Obljublja, da bo to najbolj pristna boksarska izkušnja, kar smo jih kdaj imeli. Neverjeten sistem dela z nogami in strateška globina, ki ju prinaša igra, sta pritegnila mojo pozornost. Igra vam omogoča, da se rešujete, premetavate, prepletate in sprožate udarce z več zornih kotov, kar je res super, saj vam omogoča veliko nadzora in daje občutek, da ste zares v igri.

Vendar pa do šampionskega pasu ni vse gladko in dobro. Pri nadaljnjem raziskovanju igre sem ugotovil, da je prvih nekaj bojev lahko nekoliko počasnih, zlasti ko so statistike vašega lika nizke. Sistem vzdržljivosti je zelo realističen, zato ne morete kar tako brezglavo metati udarcev naokoli. Treba je pokazati malo strateškega znanja sicer boste hitro ostali brez moči in kaj kmalu ležali na pol mrtvi na tleh. Igra definitivno ni hitra arkadna zadeva ampak od vas zahteva nekaj truda in mogoče za nekatere preveč počasnega tempa.

Undisputed je odlična novost v svetu boksarskih videoiger. Ponuja resnično bogato in podrobno izkušnjo, ki je kot nalašč tako za priložnostne igralce kot za zagrižene ljubitelje boksa. Mehanika igre je zelo dobro premišljena! Ustvarili so nadzorni sistem, ki omogoča natančno in tekoče gibanje v ringu. Izbirate lahko med šestimi različnimi načini upravljanja, ki so prilagojeni različnim slogom bojevanja in željam. Tako si lahko igranje prilagodite po svoje! Posebej bi rad pohvalil funkcijo Full Punch Control, ki je res nekaj posebnega. Z njo lahko z desno paličico neverjetno natančno izvajate vse vrste udarcev.

V igri Undisputed je toliko različnih načinov igranja! Igrate lahko globok karierni način, v katerem se z boksarjem po meri ali resničnim boksarjem vzpenjate po lestvici, lahko pa se podate v hitre dvoboje brez povezave in prek spleta. Karierni način je res poseben, saj ima neverjeten sistem pogajanj o dvobojih, upravljanja treningov in strateških odločitev, ki vplivajo na potek boksarjeve kariere. To igralčevi poti do vrha dodaja toliko plasti globine in realizma!

Grafika v igri Undisputed je odlična. Je podrobna in vas zares pritegne v izkušnjo v ringu. Igra vsebuje fantastičen seznam licenciranih boksarjev, trenerjev in krojačev, ki so vsi prikazani neverjetno realistično. Število aren je nekoliko omejeno, vendar so raznolike in vizualno zanimive! Poleg tega koti kamere v slogu oddajanja resnično povečajo spektakularnost dvobojev. Fizika, osvetlitev in delo senc v igri so narejeni enkratno. Resnično prispevajo k prepričljivemu prikazu športa z učinki znoja in poškodb, ki se dinamično odzivajo na dogajanje.

Vendar moramo priznati, da igra „Undisputed“ ni popolna. Opazil sem, da se na vsake nekaj časa pojavljajo težave z zvokom in vzdušje v dvorani ne odražata dejanskega dogajanja med borbo. Problem je redek ampak še zmeraj je nekaj na kar bodo verjetno razvijalci pozorni v prihodnosti. S časoma postane igra tudi malo ponavljajoča, čeprav vam mogoče ne bo postalo dolgčas ampak boste opazili, da se vam bo vsak gib in vsaka akcija s časoma zdela ista in seveda je to tudi logično na nek način.

Svojega boksarja lahko prilagodite na veliko načinov, tako da bo videti tako, kot si želite. Že od samega začetka lahko izberete, kako naj bo vaš boksar videti. Izberete lahko zgradbo in držo, izberete lahko celo tetovaže in opremo.

Dobra stvar pri igri je ta, da ima vsak borec različne lastnosti in značilnosti, zato ni dveh enakih bojev. Igro lahko igrate ure in ure in vas bo nekako igra zadrževala znotraj arene. Razvijalci se trudijo upoštevati čim več povratnih informacij in verjamem, da bodo tudi v prihodnosti pridno izboljševali igro. Undisputed je fantastično prizadevanje za zapolnitev vrzeli, ki je nastala zaradi pomanjkanja boksarskih naslovov v zadnjih letih.

Če igro primerjate s prejšnjimi različicami ali podobnimi naslovi, boste ugotovili, da je Undisputed s svojim poglobljenim sistemom modelov likov in različnimi možnostmi prilagajanja prav tako impresiven. Škoda le, da ne prinaša takšne hitrosti in navdušenja kot nekateri njeni predhodniki. Pristop igre k realizmu je nekoliko dvorezen meč. Čeprav prispeva k simulacijskemu vidiku, lahko tudi upočasni tempo do stopnje, ko se bo nekaterim igralcem zdel prepočasen.

Ena najboljših stvari v igri Undisputed je, kako se spopada z boksarsko mehaniko. Ta je resnično realistična in vas prisili, da razmišljate o strategiji, namesto da samo pritiskate na gumbe. Ta izbira zasnove morda ne bo všeč vsem. Nekaterim bo všeč simulacijski vidik, drugi pa bodo morda raje izkusili bolj arkadno izkušnjo. Igra bi potrebovala nekaj izboljšav glede tempa zgodbe oziroma igranja, zlasti v zgodnjih fazah načina kariere, kjer se lahko zdi, da je tempo nekoliko počasen.

Kljub nekaterim negativnim točkam pa je igra definitivno vredna, da se jo preizkusi in izkusi simulacijski vidik boksa. Verjamem, da bodo razvijalci še naprej gradili na tem, da vam ponudijo kar se da najboljšo izkušnjo ob igranju igre.

7/10
Total Score
Good

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Until Dawn – recenzija za PlayStation 5 

Next Post

Silent Hill 2 Remake – PlayStation 5 Recenzija

Related Posts